ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
sun_time_panel bład w pliku engine.php
nisi
Witam po sporej przerwie
Witam w przedszkolu :)
I znow mam problem, moze banalny a moze ja łoś i tyle
kto pyta nie bladzi

Kto mi odpowie dlaczego po wgraniu sun time panelu wywali mi komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co w tym zle i jak trzeba bo chyba tak to gdzie i jak wpisac polozenie do obliczen

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Błędy w code! Nie zapominaj o wielkich literach i kropkach - Milka

Dziekuje za tak piekne pouczenie od moderatora, uwazam je za spora przesade, i gdybym mial 12-16 lat moze traktowal bym to za norme, gdybym tez sporo lat w sieci nie byl i moderatorem ale i administratorem no i operatorem, jednak mam sporo wiecej lat .... tu gryze sie jezyk ... dziekuje tez za piekne pouczajace PW, licze na pomoc a jak nie prosze o ostrzezenie za to ze jestem taki niegrzeczny

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - bartek124 18.09 - 22:50
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 18.09 - 23:42

Edytowane przez nisi dnia 18.09.2008 23:14:06

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 08:42:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Nie zdradze nicka
Podobno jest błąd w linii 121.

nisi
Hehe tyle to ja umiem doczytac, sek w tym ze w tym pliku nie grzebalem i grabac sie nie powinno bez potrzeby i wiedzy, stad pytam co moze byc nie tak.
Edytowane przez Milka dnia 18.09.2008 22:53:28

Pieka
Dlaczego ten temat znajduje sie w przedszkolu? 2 lata stazu i nadal wstepny etap edukacji? Przykre.
Poza tym, przez takie pisanie nie wiadomo o ktora wersje PHP-Fusion chodzi, a wybacz, ale nikt wrozyc nie bedzie.

Edit: Sam doszedlem o ktora wersje chodzi. Po poprawnym ustawieniu dlugosci i szerokosci geograficznej rejonu, dla ktorego maja byc wyswietlane dane, nie ma zadnego bledu. Zobacz: http://test.fusio... (49o49' E - 19o02' N).

Edit2: Ja na stronie widze calkiem inny blad:

Mowi, ze Windows, na ktorym jest Twoj serwer, nie obsluguje daty w podanym formacie.
Edytowane przez Pieka dnia 19.09.2008 00:00:51
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
nisi
Wlasnie, komunikat dziwnie niespodziewanie sie zmienil, i co ja biedny moge ... tak czy inaczej dalej nie za bardzo rozumiem, chyba ze nie odpowiada mu w2k ale temu juz nie zarazdze bo mam alergie na win xp
jesli nie ma innego wyjscia, na teraz dziekuje, jesli jest dalej prosze o rade

piterus
@nisi
Hmmm... To ciekawe... Ciekawy jestem co robiles z plikami...
A co do wpisywania niepoprawnych danych to powinno zerowac dane p(rzy testach tak przynajmiej robilo), co zaznaczylem w readme paczki.
A tak to moglbys mi powiediec co dokladnie wpisywales w okienka danych?
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

nisi
W okienkach, standard, wymagane pozycje, jednak w tego co juz wyczytalem w google nie tylko ja mam taki problem, nie wiem tez czy to wylacznie wystepuje gdy stona pracuje z wlasnego serwera apache, doczytalem tez ze sposob zapisania w kodzie php likwiduje ten blad, ja jednak za malo wiem by sam sobie z tym poradzic.

piterus
A jaka wersje interpretera PHP masz?
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

nisi
Pracuje na php5
na php5 blad

na php4 blad

Na jednym i drugim problemy.

piterus
W PHP4 nie ma takiej funkcji jak date_sunrise() i date_sunset() sa dopiero dostepne dla PHP5.
Nie wiem czy to pomoze, ale zobaczczy da cos zamiana taka.

Plik engine.php w katalogu includes wtyczki

Znajdz to: (linia ~130)

i zamien na:

pozniej znajdz to: (linia ~144)

i zamien na to:

nisi
Dalej czytajac tez dochodze do wniosku ze to zapisy w kodzie engine.php maja wine, tj interpretacja ich przez wersje php i wyczytanie ujemnego timestampu.
Zamienilem to co wskazales, niestety ten sam blad.

piterus
Hmm... Az mien w tych kodach co podalem 'H' na 'h'. A jak nie da to nic to sprobuj zmienmic sposob wyswietlana daty w Windows. bo ja juz trace pomysly na rozwiazanie problemu...

nisi
Obawiam sie ze to blad apache + php, 4 ma swoje bledy 5 swoje, jedynym rozwiazaniem bylo by napisanie engine.php ale wersji php5 czy innej, troszeczke bez sensu, widac ten sam problem wystepuje na perl, i w innych systemach
Calosc problemu to zgranie engine.php dla np php5, moze znajdzie sie ktos kto bedzie mial chec to mscic, nie wiem czy warto ale moze dla wlasnej satysfakcji, ja sam jeszcze powalcze.
Na teraz dziekuje i pozdrawiam.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl