ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,333
Najnowszy użytkownik: marcinekPL

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
07.07.2020 19:42:39
Hmm... Gdzie te komary Grin

piterus
22.06.2020 17:00:27
@khaman Nie wywołuj Milki z lasu... Pfft

khaman
21.06.2020 20:14:04
Grozą to by powiało jakby się Milka pojawiła Pfft

JazOOn
14.06.2020 00:19:57
Faktycznie. Coś jakby powiało grozą... świt żywych trupów Grin

wlodi
17.05.2020 11:13:23
@khaman dzieki wielkie

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Brak polskich znaków po poprawnej instalacji
decymka
Zmieniłam. Teraz nie mam polskich znaków. A jaki język miałam zaznaczyć podczas zakładania strony? Zaznaczyłam Polski.
Edytowane przez decymka dnia 03.10.2015 13:15:57
...Nie bierzmy życia zbyt poważnie...
 
nauczycieleprzedszkola.pl
Pieka
Najlepiej zainstaluj ponownie, tym razem wybierając utf-8.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
decymka
Zainstalowałam ponownie. Dziękuje pięknie. Wszystko jest ok, ale teraz mam inny problem. Z tym, że nie do tego działu.
...Nie bierzmy życia zbyt poważnie...
 
nauczycieleprzedszkola.pl
xys
Dlaczego tak się dzieje, że po utworzeniu nowej bazy danych z ustawieniem metody porównywania napisów utf8_general_ci i zainstalowaniu fusiona w utf8 nazwy polskie w tabelach bazy danych nie wyświetlają się poprawnie? Mają krzaki. Zawartość informacji na stronie wyświetla się prawidłowo.

Podobno kodowanie znaków jest poprawnie zapisywane, ale sposób odczytywania znaków w phpmyadmin zmienia kodowanie, więc trzeba byłoby zainstalować phpmyadmin z innymi ustawieniami i wtedy kodowanie powinno być poprawne.
Edytowane przez xys dnia 29.02.2016 12:21:30
 
vass0991
Podepnę się pod temat. Po instalacji zamiast polskich znaków mam "?". Problem nie dotyczy stron dodanych przeze mnie. Mam tak w kilku miejscach na stronie głównej i w panelu administratora. Dodałem w pliku maincore.php linię:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


w bazie danych też wszystko jest latin2.

zapodaj.net/images/9572a64ccdc7d.png

Językiem instalacji był polski.

Prosiłbym o pomoc.
 
adi
Witam jaka wersja PHP? zmień na 5.4 mi na wyższym też krzaczyło.
Pozdro all.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Albert Einstein

Nie posiadam GG FB czy tam jeszcze czegoś innego jak co PW
 
slaskimix.eu
vass0991
Wersja PHP 5.4.

Post z pytaniem można usunąć Wink zmieniłem wersję i jest ok Smile
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl