ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wyśrodkowanie, zmiana szerokości oraz zwiekszenie górnego marginesu w skórce 2point0
Los Adminos
Witam.
Zacznę chyba od tego, że słabo znam się na php. Mój problem polega na tym, że po ustawieniu stałej szerokości strony (1024px w moim przypadku ) stronka przykleiła się do lewej strony. Dodam jeszcze, że przeszukałem całe forum i kiedy tylko ingeruje w kod strony po przez rozwiązania z forum stonka całkowicie znika. Chciałem skorzystać ze skórki 2piont0. A i bym zapomniał jak obniżyć stronę tak aby nie zasłaniała jej reklama na samej górze.
Adres mojej strony to www.skorowo.cba.pl
Z góry dzięki za pomoc. Wiem że temat był poruszany na forum wiele razy ale żadne rozwiązanie nie skutkuje w moim przypadku, nie wiem może coś źle robię....

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 03.11 - 15:43

Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2008 20:27:23

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 15:40:46
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Tu nie znajmość PHP, a HTML i CSS są ważne, więc Twoje tłumaczenie jest... bzdurne. Nie miałeś chyba przyjemności zrozumieć, jak działa centrowanie strony w tej skórce. Chociaż okomentowanie jej jest całkiem konkretne.
Musisz zmienić
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

oraz
(linie 7 i 38 pliku theme.php w/w skórki). W pierwszej zmianie ustawiasz szerokość skórki, to jasne. Teraz przyjrzyj się komentarzowi - lewy margines musi mieć połowę szerokości skórki oraz wartość ujemną. Przechodzisz do drugiej linijki, którą należy zmienić. W margin-left dokonujesz odpowiedniej poprawki. Czyli:

Gotowe.
Margines na górze? Dopisz sobie
do
To wszystko.

A, zapomniałbym - zapomnij o tym, że przy szerokości strony 1024px zmieścisz się na monitorach o rozdzielczości 1024px. Paski przesuwania, okna przeglądarek i inne zajmują trochę miejsca. Chyba, że lubisz przewijanie strony nie dość, że po długości, to jeszcze po szerokości. Osoby odwiedzające stronę chyba też powinny mieć podobne hobby.
Edytowane przez jantom dnia 03.11.2008 15:41:27

http://jantom.info
Los Adminos
Wiem, że tu nie chodzi o znajomość php. Dzięki za pomoc. W końcu udało mi się to zrobić. Co do wyśrodkowania to poradziłem sobie jakoś sam (wystarczało przeczytać komentarz w pliku theme.php) a co do ustalenia górnego marginesu chyba bym na to nie wpadł choć kiedyś napisałem stronę w html. Smile

Wiadomość doklejona:
Napotkałem jeszcze jeden problem.. Stronka jest na środku ale przy większych rozdzielczościach pojawia się problem stronka jest przycięta z lewej strony Sad No i właśnie mam prośbę bo podejrzewam ze najlepszym rozwiązaniem było by wstawienie align='center' tak aby stronka automatycznie się ustawiała na środku... no i mój problem polega na tym, że nie wiem gdzie mam wkleić to align='center' w theme.php ??

Wiadomość doklejona:
I jak pomożecie? Nie wiem co zrobić aby stronka była na środku automatycznie. align='ceneter' nie wiem czy za pomocą tego można to zrobić tylko nie wiem gdzie wkleić ten znacznik ?

Wiadomość doklejona:
Czyli co pomoże ktoś? czy nie ? napiszcie chociaż czy to ktoś czyta i czy można to zrobić?
Edytowane przez Los Adminos dnia 20.11.2008 23:06:15

Pieka
Los Adminos napisał/a:
..Wiadomość doklejona:
Napotkałem jeszcze jeden problem.. Stronka jest na środku ale przy większych rozdzielczościach pojawia się problem stronka jest przycięta z lewej strony :( No i właśnie mam prośbę bo podejrzewam ze najlepszym rozwiązaniem było by wstawienie align='center' tak aby stronka automatycznie się ustawiała na środku... no i mój problem polega na tym, że nie wiem gdzie mam wkleić to align='center' w theme.php ?..

Ta skorka jest zbudowana na divach, wiec masz male szanse wstawiajac tradycyjne centrowanie. Przede wszystkim popelniasz jeden kardynalny blad, a mianowicie ustawiasz szerokosc strony w px, przez co dyskryminujesz uzytkownikow z mniejszymi rozdzielczosciami. Poprawniej bedzie jesli ustawisz szerokosc w procentach.
Edytuj plik theme.php, szerokosc ustaw na np. 80%, znajdz (linia ~38):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Sqlim
Witam, mam podobny problem. Z szerokoscia strony sobie poradzilem, jednak tak samo jak w w/w przypadku przykleila mi sie ona do lewej i nie wiem co z tym zrobic, bo u mnie kod wyglada inaczej, nie ma slowa o marginesie. Mam zainstalowana najnowsza wersje php-f i zmieniam theme.php skina Simplicity_div.
Edytowane przez ICEK dnia 27.11.2008 17:03:30
GRBF.com

[img]http://213.192.64.46/~grbf/grbf/images/photoalbum/album_1/baton.jpg[/img]

piterus
Sqlim napisał/a:
Witam, mam podobny problem. Z szerokoscia strony sobie poradzilem, jednak tak samo jak w w/w przypadku przykleila mi sie ona do lewej i nie wiem co z tym zrobic, bo u mnie kod wyglada inaczej, nie ma slowa o marginesie. Mam zainstalowana najnowsza wersje php-f i zmieniam theme.php skina Simplicity_div.

Proponuję się zaznajomić z tym tematem: http://www.php-fu...d_id=20295
Edytowane przez piterus dnia 27.11.2008 17:40:47
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Los Adminos
Wielkie dzięki Pieka... Powiedzcie jeszcze tylko czy muszę po za zmianami tego fragmentu kodu:

zmienić tu też na 80%?

Edytowane przez Pieka dnia 27.11.2008 20:56:19

Pieka
Jesli robisz wszystko dokladnie jak wyzej, to tak, powinienes ustawic tam 80%.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Los Adminos
Tak zrobiłem. Dzięki za pomoc.

marcel0001
A możecie mi jeszcze powiedzieć, jak w tej skórce pozbyć się tych wszystkich marginesów w panelach? Zaznaczyłem o co mi chodzi w zdjęciu żeby nie było niedomówień...

Wiadomość doklejona:
Chciałbym się również pozbyć tej górnej belki, z panelem, admina, i innymi
marcel0001 dodał/a następującą grafikę:
bolivuads.jpg

Edytowane przez marcel0001 dnia 24.01.2009 11:30:49

www.isport.net.pl
EminemInfo
Witam, mam mały problem ze skórką. Ustawiłem tak jak wyżej pisaliście stałą szerokość i wyśrodkowanie, ale coś jest nie tak. Niektóre podstrony są wyśrodkowane, a w innych strona jest przesunięta w prawą stronę i dodatkowo nie jest ustawiona szerokość taka, jaką ja chcę.

Ustawione mam tak:

Moja strona to: www.eminemboard.x....
Edytowane przez Pieka dnia 03.04.2010 12:46:04

Seba0p
Zamień:

na:

Edytowane przez Pieka dnia 15.01.2011 18:27:33

http://seba0p.pl