ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Niepoprawnie działająca funkcja action
Wieslaff
Witam,

od paru dni mam pewien problem związany z funkcją action. Otóż przestał działać mi download i wyświetlane są puste podstrony, tak samo dzieje się w przypadku napisania nowego posta na forum, czy założenia tematu, wysłania prywatnej wiadomości, itd.

Dokładnie nie wiem jak ten problem nazwać, ale zauważyłem, że związany jest z action. Wszędzie tam, gdzie w adresie pojawia się słowo action, wyświetlane są puste strony.

Nie wiem także, czym to dokładnie jest spowodowane. Początkowo myślałem, że może skórka posiada jakieś błędy, ale mam ją już długo i ten problem zaczął pojawiać się od niedawna.

Przykładowo podam kilka adresów, gdzie pojawiają się puste strony, zamiast sugerowanej akcji:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

czy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tych problemów jest dużo, ponieważ nawet w panelu administratora się pojawiają.

Może ktoś z Was wie, czym to jest spowodowane, albo jaki plik odpowiada za funkcję action. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 01:47:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Przyczyna musi być jakaś, instalowałeś ostatnio jakieś dodatki?
Szczególnie te które korzystają z output handling (kolorowanie nicków, bot na forum czy inne takie).
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

Wieslaff
Ostatnio co mi do głowy przychodzi to modyfikacja, która po wylogowywaniu przekierowywała na stronę, na której się było (http://www.php-fu...ad_id=8939)

Jednak wszystko usunąłem przywróciłem pliki i od tamtej pory pojawia się ten błąd Sad

Przypominam jeszcze sobie, że instalowałem alert informujący o zalogowaniu się oraz dodawałem reklamę Adsense do newsów, artykułów, itp.
Edytowane przez Wieslaff dnia 05.11.2008 14:09:32

Pieka
Grzes napisał/a:
..Szczególnie te które korzystają z output handling (kolorowanie nicków, bot na forum czy inne takie).

Przeciez to jest dzial v6 Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bartek124
Pokaż no swój plik maincore.php.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Wieslaff
Problem jest poważniejszy niż mogło się na początku wydawać. Oprócz nieprawidłowo działającej funkcji action pojawia się jeszcze kilka innych błędów. Np:

1) w prywatnych wiadomościach, gdy kliknie się na usuń, to wyświetla podstronę, gdzie można odpowiedzieć na konkretną wiadomość, ale wiadomość została usunięta.

2) gdy instaluje jakieś dodatki to ciągle wyskakuje, że dana tabela jest duplikowana, ale dodatek zostaje pomyślnie zainstalowany.

3) wysyłając pw wyskakuje okienko z błędem, gdzie znajduje się treść wiadomości

4) na forum gdy odpowiemy w danym temacie nie pojawia się podstrona z powrót do tematu, powrót do forum, itp, ale zamiast tego jest pusta podstrona.

5) nie można edytować nic w profilu. Mimo wyświetlonego napisu profil zaktualizowany, nic nie ulega zmianie.

6) w master download panel nie działa przekierowywanie na konkretny link, tylko pojawia się adres, który generuje PHP-Fusion i mamy pustą stronę.

Podmieniałem pliki edit_profile.php, maincore.php, setuser.php, subheader.php, update_profile_include.php i nic nie pomogło, bo błędy pojawiają się dalej.

Ostatnio co instalowałem, to powrót na konkretną stronę po wylogowaniu się, alert informujący o pełnym dostępie dla zarejestrowanych. Dodałem reklamę Adsense w komentarzach z wtyczką wyświetlania avatarów, dodałem także funkcję if member w wtyczce kroax.

W załączniku załączam plik maincore i bardzo proszę o rozwiązanie problemu, bo sam sobie nie poradzę.
Wieslaff dodał/a następującą plik:
maincore_wieslaff.zip [9.72kB / 329 Pobrane]

Edytowane przez Wieslaff dnia 08.11.2008 12:25:24

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl