ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Błędy w panelu admina w zarządzaniu BBCode
khaman
W panelu admina, w sekcji BBCode wywala mi błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Myślałem, że to wina modyfikacji (BBCode [url] [code] [quote] z treścią widoczną tylko dla użytkownika), więc podmieniłem katalog /bbcodes oraz bbcodes.php, na ten z czystej paczki. Niestety dalej to samo :|

www.khaman.net/images/help.gif
Edytowane przez Pieka dnia 20.01.2011 21:21:02
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 14:43:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nie usuwales przypadkiem ktorego z bbcode bez uprzedniego wylaczenia w PA? Jeden z zestawow plikow bbcode masz niekompletny, a dokladnie brakuje:

Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2008 14:08:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
khaman
Nie usuwałem. Tego pliku nie ma w oryginalnej paczce. Wgrałem oryginalny katalog /bbcode i juz zgłupiałem o co chodzi Frown
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

bartek124
Usunąłeś plik, ale nie wyłączyłeś BBCoda [edit] w Panelu Administracyjnym, a to też ważne.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Pieka
khaman napisał/a:
Nie usuwałem. Tego pliku nie ma w oryginalnej paczce. Wgrałem oryginalny katalog /bbcode i juz zgłupiałem o co chodzi Frown

Ty wiesz, ze ja nie mam zwyczaju pisac odpowiedzi (za wyjatkiem uwag) jesli nie jestem czegos pewny, wiec mi ciemnoty nie wciskaj. Gdybys nie wstawial takiego bbcode, nie byloby teraz bledu na stronie. Cuda zostawmy innym.
Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2008 15:50:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
khaman
Nie wciskam Smile Już znalazłem problem. W katalogu bbcodes były 2 puste pliki: edit.php i profile.php. Jak się tam znalazły to nie wiem - może jakiś błąd przy przesyłaniu czegoś na serwer. Po usunięciu tych plików błędy zniknęły.
W kazdym bądź razie dzięki Smile

michael_5
Mam podobny błąd.
W PA w BBCodes zaraz pod paskiem "Wyłączone tagi BBCode" mam kilka linijek błędów:

System mam tyle co po instalacji v. 7.01.03. Nic nie kasowałem.

Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Edytowane przez michael_5 dnia 20.01.2011 21:35:15

Adam Stalica
Wgrywałeś na serwer jakieś nieoryginalne BBCodes?
Edytowane przez Pieka dnia 20.01.2011 21:54:58
Witam Grin

michael_5
Nie, dopiero co zainstalowałem PF i testowałem co zmienione.

Adam Stalica
Sprawdź czy ma na serwerze plik:

Witam Grin

Pieka
Kolega wyzej zapomnial dodac, ze takiego pliku w standardzie nie ma, wiec wychodzi na to, ze ktos tu kogos robi w konia. I z pewnoscia nie jest to Perelka2005.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Błąd odwołuje się do pliku, którego w paczce nie ma. Czyżby kiedyś w tym katalogu, co zainstalowałeś PHP-Fusion, była wcześniejsza wersja?

http://jantom.info
michael_5
No była bo instalowałem wszystkie wersje po kolei od 6 poprzez 7.00, 7.01 itd. aż do 7.01.03 to pewnie w którejś były a nic sam nie dodawałem.

Mam usunąć jakiś zbędny plik ?
Edytowane przez michael_5 dnia 20.01.2011 22:32:19

Pieka
Wiem, ze kolega podal Ci furtke i Ty z niej skorzystales. To typowe dla dzieci zachowanie. Ale zostawmy to.

W PHP-Fusion nigdy nie bylo w standardzie takiego BBCode, wiec znowu Ci nie poszlo... Zaczyna byc zabawnie.

Zrob tak, poszukaj i usun BBCode zaczynajace sie nazwa user_bbcode i sprawdz PA. Jesli nadal bedzie zle, usun caly katalog bbcodes i zastap go swiezo pobranym z posiadanej i zainstalowanej paczki PHP-Fusion.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
michael_5
Pomogło, dzięki, tylko nie wiem po co te złośliwości... zupełnie jakbym sobie coś wymyślał. Nic nigdy nie wklejałem do BBCode, nie znam się na tym co chyba widać.

Mam jeszcze inny błąd w PA i aż się boję zapytać Frown

Pieka
michael_5 napisał/a:
Pomogło, dzięki, tylko nie wiem po co te złośliwości...

Wiem, ze pomoglo, bo inaczej byc nie moglo. A klamstwem daleko nie zajdziesz i wlasnie po to byly te slowa, ktore Ty okreslasz mianem zlosliwosci. Jednak widze, ze wybrales najglupsze rozwiazanie, czyli pojscie w zaparte.

Ten temat dotyczy bledow zwiazanych z zarzadzaniem BBCode, wiec nie ma w nim miejsca na inne.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl