ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Panel z najnowszymi wpisami z każdej kategorii artykułów
Murdzi
Witam. Poszukuję panelu, który będzie wyświetlał najnowsze wpisy dodane do każdej kategorii artykułów. Załóżmy, że w artykułach mam kategorię Premiery, Prezentacje, Nowości i chciałbym, żeby w panel był podzielony na trzy części w pierwszej: OSTANIE PREMIERY i lista ostatnich trzech wpisów do tej kategorii, drugi OSTANIE PREZENTACJE i lista ostatnich trzech wpisów do tej kategorii oraz trzeci OSTANIE NOWOŚCI i lista ostatnich trzech wpisów do tej kategorii. Oczywiście panel ma znajdować się w środkowej części strony, dokładniej w miejscu domyślnego panelu Wiadomość Powitalna. Czy istnieje taki panel? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 09.12 - 18:48

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 09:53:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Wklej taki kod w panel i zobacz czy o to chodzi:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2010 07:29:12

Murdzi
No prawie - chciałem, żeby obok każdej kategorii wyświetlane były trzy ostatnie tytuły dodanych artykułów. Idealnie by było, gdyby wyświetlane były tylko trzy wybrane przeze mnie kategorie i pod nimi w formie listy ostatnie trzy wpisy.

kefirek
Murdzi napisał/a:
No prawie - chciałem, żeby obok każdej kategorii wyświetlane były trzy ostatnie tytuły dodanych artykułów. Idealnie by było, gdyby wyświetlane były tylko trzy wybrane przeze mnie kategorie i pod nimi w formie listy ostatnie trzy wpisy.

Co za problem do zapytania dodać WHERE article_cat_id IN (1,2,3) gdzie liczby w nawiasie to liczby kategorii jakie chcesz by wyświetlało

Lista nie wiem o co dokładnie ci chodzi z tą listą ale zrobiłem tak że artykuły wyświetla np liczbami od 1 do 3

Cały kod wygląda tak:

Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2010 07:28:44

Murdzi
Dziękuję za kod. Jednak to nadal nie jest do końca to co chciałem otrzymać. W załączniku jest plik, który obrazuje jak mniej więcej chciałbym ,żeby to wyglądało... Może będzie bardziej zrozumiałe..
Murdzi dodał/a następującą grafikę:
bez-nazwy-2.gif

kefirek

Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2010 07:28:14

Joordan
Jakiego atrybutu trzeba użyć aby panel zmieniał automatycznie wartość article_cat_id IN (1,2,3) w zależnie od wyświetlanej strony np. gdy jestem na stronie article_cat_id=2 to panel wyświetla nowości z tej strony?

Wiadomość doklejona:
To podpowie mi kotś ?? może jakąś funkcje trzeba zrobić która będzie się wykonywać zależnie od id
Edytowane przez Joordan dnia 07.01.2010 20:02:11

www.filmotekaonline.com
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl