ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Poprawa indeksowania newsów w PHP-Fusion
Konto ukryte
Witam,
temat de facto dotyczy nie tylko PF7, ale także PF6 i EFIV. Zauważyłem, iż newsy ze strona na fusionie praktycznie nie są indeksowane... zobaczcie sami na przykładzie supportu:

http://www.google...aj&lr=

Na mojej stronie jest prawie 400 newsów, zindeksowane są natomiast... 3. Google łapie natomiast kolejne podstrony z newsami (z rowstart), no ale strata newsów jest odczuwalna.

Jak sądzicie, co warto zrobić w tej kwestii? Myślę o:
- tytuł = link do pełnego newsa
- link do komentarzy -> dodanie title z tytułem newsa
- dodanie mapy witryny

Czy to ma szanse pomóc?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 08.02 - 18:31

Edytowane przez Pieka dnia 08.02.2009 18:31:30

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 03:24:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
  1. Tytul linkiem do newsa to bardzo dobry pomysl, z tym, ze trzeba byloby delikatnie zmienic ich budowe.
  2. Opatrzenie linka do komentarzy nazwa newsa, to rowniez moze pomoc w indeksowaniu calosci.
  3. Odnosnie mapy, to juz jest standard w internecie, wiec tu tez masz racje.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Konto ukryte
Pieka napisał/a:
  1. Tytul linkiem do newsa to bardzo dobry pomysl, z tym, ze trzeba byloby delikatnie zmienic ich budowe.

Co masz dokładnie na myśli? We wszystkich używanych wersjach silnika do render_news jest przekazywany zarówno tytuł, jak i id, więc odpowiednie elementy już są.

W sumie można posunąć się dalej, i korzystając z mod_rewrite zrobić naprawdę przyjazne (tworzyć odpowiednie linki w theme.php), tylko czy to ma sens skoro reszta strony będzie "po staremu" Wink

Pieka
LukasAMD napisał/a:
..Co masz dokładnie na myśli? We wszystkich używanych wersjach silnika do render_news jest przekazywany zarówno tytuł, jak i id, więc odpowiednie elementy już są...

Owszem, ale do czytaj wiecej, a nie do pelnego newsa, przyklad: http://www.php-fu...admore=471. Jesli masz newsa bez czesci rozszerzonej, to jest ok i masz w readmore jego pelna wersje, ale w momencie gdy news jest z czescia rozszerzona, niestety przestaje juz byc tak milo, co widzisz na podanym przykladzie. Mysle, ze teraz juz wiesz, co mialem na mysli piszac o drobnej modyfikacji.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Konto ukryte
Aaaaaa, no fakt. Ja nie korzystam z rozszerzeń w ogóle, więc nie wziąłem tego pod uwagę.

Niemniej jednak:
- wywalenie przekierowania do news.php
- dodanie linków do newsów
- dodanie mapy
- poprawa linków w galerii (nie przez javascript a otwierane normalnie, zmiana title na nazwy albumów/zdjęć)

powinny poprawić poziom witryny pod kątem google'a Wink

Pieka
Ok, skoro to czysto teoretyczne rozpatrywania, przenosze temat do innego dzialu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl