ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie działa dodawanie załączników na forum
cccp
Witam!
Nie mogę nigdzie znaleźć jak włączyć załączniki, przeszukałem cały panel admina i tego nie ma :/ nie wiem czy jest coś z forum czy ja jestem ślepy. Dodam tylko tyle że mam zainstalowane fb4 i Event Callendar. Próbowałem dorzucić Attachments control panel, ale ten nawet nie pojawia się we "Wtyczki (infusions).

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - chemix 18.02 - 15:15

Edytowane przez Pieka dnia 05.09.2010 18:43:42

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 07:29:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Niektóre wtyczki wymagają instalacji przez PA -> Zarządzanie stroną -> Wtyczki i dopiero po instalacji są widoczne w PA -> Wtyczki

http://fsong.pl
bartek124
Attachments control panel z tego co wiem jest na v6, chyba, że się mylę.

Co do załączników, musisz edytować dane forum i tam włączyć obsługę załączników.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
cccp
Już zrobiłem i działa, ale dzięki za pomocSmile
Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2009 20:07:51

decymka
Na moim forum użytkownicy nie mogą dodać załącznika na forum. Brak opcji "przeglądaj".
Sprawdzałam w PA, ale nie mam możliwości włączenia możliwości dodawania załączników na forum. Proszę o pomoc Smile

nauczycieleprzedszkola.pl
bartek124
W Edycji danego forum musi być możliwość włączenia załączników.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
decymka
Teraz widzę. W każdym forum trzeba to włączyć. Dzięki Smile

nauczycieleprzedszkola.pl
krzychu84
Witam,
mam podobny problem z dodawaniem załączników na forum.
Ustawienie rozszerzeń mam poprawne, chmod 777 dla plików images, photoalbum, submissions.
Przeczytałem kilka postów tutaj na forum ale żadna podpowiedź nie działa. Jest także utworzony katalog [tmp]. Zdjęcia przez galerię ładują się normalnie, avatary dodaje bez problemu, download też działa. Problem występuje tylko na forum przy próbie dodawania załącznika, jaka jest tego przyczyna?
Bardzo proszę o informację i pomoc.
Pozdrawiam
Krzysztof

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 05.09 - 18:44

Początkujący, dopiero się uczę.

Pieka
Katalogi, ktore podales nie maja zadnego znaczenia dla funkcjonowania zalacznikow na forum. W przypadku forum wazny jest katalog attachments znajdujacy sie w katalogu forum, czyli /forum/attachments i wlasnie on ma miec CHMOD = 777.

PS Widze, ze kwestie katalogu tmp juz masz ogarnieta: http://www.php-fu...d_id=21422
Edytowane przez Pieka dnia 05.09.2010 19:11:45
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krzychu84
Tak też mam ustawione, zaraz po instalacji.
Posiadam PF v7.01.00 i v7.00.07 (dwie różne strony) i jak na jednej tak na drugiej występuje ten sam problem.
Niestety sam nie jestem w stanie sobie poradzić z tym problemem bo moja wiedza na ten temat jest zbyt uboga.
W info php wyczytałem że jest wyłączona funkcja safe_mode ale z kolei wyczytałem w którymś temacie tutaj na forum że nie wpływa to na poprawność działania. Jednak tamten temat dotyczył bardziej dodawania zdjęć do galerii.
Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, gdzie szukać?

Pieka
Tym lepiej dla Ciebie i strony jesli masz wylaczone tryb bezpieczny, czyli safe_mode off. Sprawdz pierwsze, czy masz na 100% wszystko powlaczane i wlasciwie poustawiane w PA (wielkosci oraz rodzaje zalacznikow), nastepnie ponownie sprawdz CHMOD-y. Jesli okaze sie, ze w w/w miejscach wszystko gra, wstaw do glownego katalogu strony, czyli tam, gdzie masz news.php, index.php etc. katalog tmp i ustaw mu pelne prawa zapisu.
Po tym wszystkich sprawdz ponownie, czy nadal problem wystepuje. Jesli tak, wyslij zapytanie do hostingu przedstawiajac im cala zaistniala sytuacje. Moze to byc wewnetrzna kwestia serwerow, tym bardziej, jesli na obu ma miejsce identyczny problem.

Wazne: Do testow uzyj pliku ZIP o minimalnej wielkosci i jednosylabowej nazwie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krzychu84
Zastosowałem się do powyższych wskazówek i nie pomogło. Napisze maila do firmy u której wykupiłem usługę (http://o12.pl/hosting.php).
W php_info jest napisane upload_max_filesize 10M więc ustawiłem załączniki do 5Mb. Plik testowy a.zip w środku plik notatnika z napisem "test".
Pozwolę sobie wrzucić info_php, może kolega zechcę spojrzeć swoim fachowym okiem czy wszystko jest OK.
-------------------
Znalazłem w cpanel-u moją konfigurację serwera. Ustawienia są domyślne i pisze że jeżeli chciałbym coś zmienić to mam napisać do biura obsługi klienta.
Nie wiem tylko co mam zmienić aby problem zniknął.
Dorzucam plik z moimi ustawieniami http://www.wrzuca...
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Krzysztof
krzychu84 dodał/a następującą plik:
phpinfo.rar [160.73kB / 840 Pobrane]

Edytowane przez krzychu84 dnia 06.09.2010 09:00:37

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl