ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[EF IV] Licznik gości na stronie
rafixxx123
Cześć. Mam maleńką prośbę. Otóż brakuje mi na stronie licznika gości aktualnie przebywających na stronie. Próbowałem już to samemu zrobić, pisałem na stronie EF, ale niestety nikt nie chciał mi pomóc, jesteście moją ostatnią deską ratunku. Kompletnie się na tym nie znam, ale próbowałem i znalazłem kod, który jest odpowiedzialny za wyświetlania na moje stronie liczniki zarejestrowanych i zalogowanych, właśnie po tych licznikach chcę umieścić ten pokazujący liczbę gości na stronie.

Przesyłam kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pokierował mnie jak wstawić taki licznik. Bez zbędnych fajerwerków. Po "Użytkowników:" i "Zalogowanych:" tekst: Gości "liczba".

Mam jeszcze jedno pytanko:

Pobrałem z waszej strony infusions: Ip poll panel koment. W instrukcji jest napisane tylko, żeby wysłać pliki na serwer zastępując stare. I właśnie tego nie rozumiem, bo nie wiem co mam zastąpić. Wykonałem już to na dwa sposoby.

1. Wrzuciłem pliki z katalogu: Ip poll panel koment do katalogu: member_poll_panel i zastąpiłem pliki. Lecz to nie działa. Po wylogowaniu się nadal jest napisane, że trzeba się zalogować, by móc głosować w ankiecie.

2. Drugi sposób, to wrzuciłem katalog Ip poll panel koment to Infusions. Zainstalowałem nową wtyczkę, dodałem nowy panel z ankietą lecz to też nie działa. Wyskakują same błędy.

Jak więc trzeba wrzucić te pliki, aby gości mogli także głosować w ankiecie?
Edytowane przez Chemikpil dnia 03.03.2009 11:01:14

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.12.2024 19:13:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
migo
Witam podam ci adres strony internatowej na której znajdują się najczęściej używane skrypty, jeśli będziesz miał problem z ich uruchomieniem to napisz podam ci mój z lekka przerobiony skrypt.

Adresik: [strona łamiąca licencję!]

Pozdrawiam
migo
Edytowane przez Pieka dnia 05.11.2009 00:45:46

rafixxx123
Tylko, że na tej stronie nie ma skryptu na ukazanie liczby gości, a jedynie użytkowników online :/
Edytowane przez Chemikpil dnia 15.03.2009 22:24:47

Szapko
Pokazywanie gości online jest w standardzie w panelu online_users_panel, jeżeli dobrze pamiętam, a kod był chyba taki:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

rafixxx123
Wklejam to, ale strona przestaje działać. Coś nie tak :(

EDIT//

Dodałem to jako panel i działa, więc chodzi teraz tylko o to w jakim miejscu to dokładnie wstawić, tak, aby było widoczne po napisie:

Edytowane przez rafixxx123 dnia 15.03.2009 23:42:57

lupozo
Rafixxx123 o co ci chodzi dokładnie?? Chcesz zmienić napis gości online jeśli tak to:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. echo "Liczba gości".dbrows($result)."<br />\n";
Zinterpretowano w sekund: 0.089, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Szapko

Spróbuj tak
Edytowane przez Szapko dnia 15.03.2009 23:47:23

rafixxx123
Zmieniłem:

na

czyli dodałem: ".$locale['011'].dbrows($result)." - ale liczba GOŚCI ONLINE nadal się nie pokazuje, co jest tego przyczyną?
Edytowane przez rafixxx123 dnia 23.03.2009 13:40:56

lupozo
Taki kod możesz wstawić jako nowy panel i będzie ci wyświetlał liczbę gości. Jeśli chcesz użyć tego w twoim theme, to podpatrz sobie jak to jest zrobione w infusions/online_users_panel/online_users_panel.php
Edytowane przez lupozo dnia 23.03.2009 14:09:58

rafixxx123
Ale ja nie chcę tworzyć nowego panelu dla jednej linijki kodu, chcę w theme.php w miejscu przeze mnie określonym wstawić skrypt ukazujący liczbę gości na stronie, znam miejscu gdzie chcę to wstawić, znalazłem także kod, któż jest odpowiedzialny za wyświetlania liczby gości na stronie (chodź nie jestem pewien czy jest poprawny). Ten skrypt jednak nie działa. Pokazuje się napis: Gości Online, ale nie nie ma ukazanej tej liczby. Jak to wstawić?

Po słowie Zalogowanych...

migo
Wstawiłem na forum najczęściej szukane skrypty przystosowane do thema.
Liczbę gości wywołujemy w taki sposób:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 23.03.2009 19:47:05

rafixxx123
Ludzie, czy wy nie rozumiecie, że to już jest wpisane. Ostatnia linijka w której ma pojawiać się liczba gości online:

Jak widzisz jest .dbrows($result). i nawet pokazuje się napis: Gości online ale nie wyświetla się liczba tych gości tylko jest puste pole. Pliska pomóżcie.

kefirek
Zobacz tak

Edytowane przez kefirek dnia 23.03.2009 20:56:52

rafixxx123
Nie działa, chociaż nie jestem pewien czy w dobre miejsce to wkleiłem, ponieważ nie znam się na tym zbytnio.

lupozo
@migo dał ci link do strony, na której masz panel "Użytkownicy online:", w tym kodzie masz komętarz:
// TEN KOD WYSWIETLA ILU JEST GOSCI ONLINE POD UZYTKOWNIKAMI //
Skopiuj poniższy kod i powinno chodzić.

rafixxx123
Nie mam pojęcia jak ten kod:

umieścić tutaj:

migo
Ten kod powyżej jest do czego bo niezbyt mi coś przypomina, pokaż cały plik theme bo nie mówi mi nic sama linijka diva.
Edytowane przez Milka dnia 24.03.2009 17:22:17

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl