ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.przedszkole-szostka.radom.pdg.pl - strona przedszkola nr 6 w Radomiu
asters
Oto stronka przygotowywana dla przedszkola. Proszę o wszelkie uwagi co do funkcjonalności i błędów na niej. Nie jestem niestety w stanie zauważyć wszystkiego.
http://www.przeds...dom.pdg.pl
Praca wykonana całkowicie at haritato, musi być na tyle prosta aby osoba znająca jedynie Worda mogła ją dalej prowadzić.
Dzięki za uwagę.
Edytowane przez Pieka dnia 14.03.2009 19:53:37
czasem lepsze jest wrogiem dobrego

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.12.2024 13:11:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lupozo
Napis "Przedszkole publiczne nr.6 w Radomiu" nie czytelnie się prezentuje, po za tym choć charytatywnie nie znaczy by było tyle błędów w walidacji (105 Errors, 27 warning(s))http://validator....p;group=0.
Ogólnie nie zbyt czytelna i kolorystyka tragiczna.
Edytowane przez lupozo dnia 14.03.2009 20:54:09

asters
Dzięki za konstruktywną ocenę. Jaką zatem kolorystykę proponujesz?
Ma być ciepła, ale nie określająca płci. Ma być kolorowo - jak w pudełku z kredkami (cytat).
I gdzie znalazłeś kropkę przy numerze - nie mogę znaleźć gdzie to jest.
Co do błędów - większość podstron tworzona była z pomocą TinyMCE.
Edytowane przez asters dnia 14.03.2009 21:04:43

lupozo
Kropki może nie znalazłem ale jest to moje przyzwyczajenie (po skrócie .), a co do kolorystyki jest wiele stron oferujących szablony kolorystyczne.

ELO320
Po "nr" sie kropki nie pisze Smile

Stronka zbyt kolorowa, rozumiem dzieci i te sprawy, ale kolory zbyt rażące, wywal ten żółty co wali po gałach i używaj kolorów innych niż te podstawowe w paintcie. Co do napisu to lupozo ma racje popracuj nad nim trochę Smile Nie musi być to grafika, możesz dać tekst tylko z odpowiednia czcionką np: chiller - sprawdź ją w wordzie Smile
daje screen Smile
img21.imageshack.us/img21/9501/rrri.png

Walidacja jest mało ważna, Google ma takie błędy support też wiec takimi pierdołami nie ma co sie przejmować.

Inne "kaczki" wyjdą w praniu Pfft
Wciśnij pomógł! To nie gryzie!

www.imperium-gier.pl
zezol
lupozo napisał/a:
Ogólnie nie zbyt czytelna i kolorystyka tragiczna.

Nie zgadzam się z Tobą. Właśnie przeciwnie - strona jak na tematykę wg mnie bardzo fajnie się prezentuje, kolorystycznie jak i czytelnie. Że tak powiem, strona nie wygląda na Fusiona, ale prostotą bierze górę. Dzięki temu jest bardzo czytelnie i wszystko jest jak na dłoni Smile.
lupozo napisał/a:
Napis "Przedszkole publiczne nr.6 w Radomiu" nie czytelnie się prezentuje(...)

No, może rzeczywiście napis powinien być czytelniejszy.

Podsumowując strona podoba mi się i życzę owocnej pracy przy niej Smile.

jantom
możesz dać tekst tylko z odpowiednia czcionką np: chiller - sprawdź ją w wordzie

Zły pomysł - tak można robić tylko przy popularnych czcionkach. Forma grafiki jako nośnika napisu nie jest zła.

Odpuściłbym sobie animację w logu - praktycznie jej nie widać.
Czerwony napis "Adres" na błękitnym tle... Poszukałbym innego koloru, może jakiś ciemny niebieski czy granatowy?
Żółty środek - wydaje mi się, że jest ok, może delikatnie go pojaśnić, żeby był mniej kontrastowy do błękitnego.

Walidacja jest mało ważna, Google ma takie błędy support też

Poprawna walidacja nie może być celem samym w sobie, jednakże jej osiągnięcie pozwoli, choć częściowo, nie martwić się, jak strona będzie wyglądać w innych przeglądarkach. Akurat na Supporcie jedyne błędy, jakie mamy, to te dotyczące ampersandów + pozostałości po poprzednich wersjach PF-a.

Mała wycieczka osobista...
wywal ten żółty co wali po gałach i używaj kolorów innych niż te podstawowe w paintcie
Wypowiedział się profesjonalista, który ledwie Gillete'a zmodyfikował...

http://jantom.info
ELO320
Moja wypowiedz nie była w żaden sposób złośliwa Smile Strona mi się podoba Smile

jantom nie wiem dlaczego ale jesteś złośliwy, wtf? Co do twojej wypowiedzi to powiem ze w gillecie tylko tło zmieniłem na czarne, miło że odwiedzasz moją stronę powiem ze tworze nowa skórkę i jak ja skończę to ci ja zaprezentuje jak obecna ci przeszkadza, ale ostrzegam ze musisz uzbroić sie w cierpliwość bo to trochę może potrwać ze względu na moje profesjonalne umiejętności.
Wciśnij pomógł! To nie gryzie!

www.imperium-gier.pl
asters
Gorące podziękowania dla wszystkich, którzy chcieli spojrzeć na ten wytwór - postaram się choć część z nich wykorzystać.
Jeśli chodzi o kolorystykę... cóż, ubrać się umiem, dobrać kolory w mieszkaniu umiem, ale na ekranie to tylko kompletne maszkary mi przeszkadzają Smile.
Jantom - cieszę się, że dałeś swoją opinię. Logo jak najbardziej jest do poprawy, nie miałam na nie pomysłu.

lupozo: co do walidacji - strona którą się podpisujesz w profilu ma 27 błędów... (ale to tylko uwaga malutka Smile ).

Jeszcze raz wszystkim dziękuję, cieszę się że można na was liczyć.
Miłego dnia.
Edytowane przez asters dnia 15.03.2009 10:49:22

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl