ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
fusionWorks 1.0.0 [Alpha] EN
Artur-M
Najnowsze dzie?o (albo dziecko) "PHP-Invent"-a ju? jest Smile

Najwa?niejsze rzeczy:
INSTALACJA
1. Pobierz najnowsz? wersj? z SVN (patrz fusionWorks @ Google Code) lub z za??cznika w tym w?tku.
2. Wypakuj pliki na serwer z zainstalowanym PHP-Fusion 7 (uwaga: nie zaleca si? stosowania na dzia?aj?cych stronach; jest to wczesna wersja alpha - najlepiej do stosowania na "stronach testowych, bez znacz?cej zawarto?ci)
3. Otwórz plik Settings.php w Notatniku lub innym edytorze tekstu (polecam Notatnik SP) i wype?nij pole "$encryption['key']" (szyfrowanie) - jest to niezb?dne do szyfrowania silnika. Nast?pnie, w pliku settings.php, mo?esz dostosowa? fusionWorks-a zgodnie z potrzebami (ustawienia, które ju? s? to ustawienia domy?lne)
4. Wygeneruj modu?y; Zaloguj si? jako administrator na swojej stronie i przejd? do:
http://YOURSITE/f...rateModels
Powinna pojawi? si? lista 45 (lub wi?cej) tabeli, których modu?y zosta?y wygenerowane.
5. To wszystko! fusionWorks zosta? ustawiony i skonfigurowany prawid?owo.

WYMAGANIA
- MySQL w wersji 4.0 lub nowszej
- PHP 5.2.0 lub nowszy
- Apache Web Server

Najlepiej odwiedzi? stron? producenta - www.php-invent.com

Uwaga! Za??cznik usuni?ty na pro?b? autora wtyczki. Plik mo?na pobra? tylko i wy??cznie na stronie producenta (czyli na www.php-invent.com).
Edytowane przez Artur-M dnia 09.04.2009 23:28:44

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 22:57:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
slawekneo
Oblookam to i wystawie swoja opinie

Pozdro!!

Pieka
Autor tematu bedzie laskaw wyjasnic nam, dlaczego wstawia opisy etc. w jezyku angielskim? Czy to jest strona anglojezyczna? Prosze mi pokazac tematy pisane w tym jezyku, poza oczywiscie tych, ktorych autorami sa uzytkownicy anglojezyczni.
Prosze to przetlumaczyc lub temat usune. Dziekuje.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaZ
@Artur-M
je?li chcesz zab?ysn?? to napisz co to jest za zabawka, bo co komu po instrukcji instalacji jak nie wie do czego to s?uzy.
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Artur-M
Spokojnie - teraz akurat jestem w szkole w bibliotece na kompie. Ale jak wróc? do domu to szybko to przet?umacz? do ko?ca Smile

metaxy
Zaprawd? powiadam Wam - dziwne to cudo. Wygenerowa?o mi modele tylko z metod? find (na podstawie pól tabel nie jest to szalenie wymagaj?ce). Kontrolerów i widoków jako? nie mog? si? doszuka? (prócz tych zaledwie kilku). Nie nad??am prawd? mówi?c za sensem tego rozwi?zania. Kto? ma co? sensowniejszego?
Edytowane przez metaxy dnia 23.03.2009 16:51:59

http://blog.metaxy.eu/
SebaZ
Z tego co widz?, to ka?da wtyczka (infusion) robiona pod t? zabawk? winna posiada? folder controllers i views, co mo?e znaczy?, ?e dla ka?dej wtyczki generuje si? kontroler i widok oddzielnie w odpowiednich folderach. Ma?o to skalowalne.
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Artur-M
Có?... to dopiero wersja Alpha 1 Pfft Nie oczekujcie cudów od razu. Ale na zach?t? powiem, ?e nadchodz?cy "fusionBoard 5" prawdopodobnie b?dzie dost?pny TYLKO poprzez fusionWorks-a.

P.S. Autor wtyczki powiedzia? mi, ?e b?d? móg? da? tutaj download do fW od kolejnej, wydanej przez niego wersji. Na razie pozostaje tylko php-invent.com
Edytowane przez Artur-M dnia 09.04.2009 23:23:48

BenLomax
A do czego to s?u?y?

lupozo
FusionWorks jest Frameworkiem, który u?ywa architektury Model View Controller. S?u?y on do szybkiego tworzenia wtyczkek (infusions), wykorzystuje on system szablonów smarty i phptal, filtr Phpids i jeszcze par? bibliotek. Na stronie producenta widzia?em ju? wtyczk? która dzia?a pod tym frameworkiem (nie pami?tam nazwy). Wed?ug mnie ta biblioteka (przynajmniej w tej wersji) nie jest warta uwagi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl