ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Edycja posta
sebi
Witajcie!
Mam nadzieje ze temat nie byl poruszany bo szukalem na forum i nic nie moglem znalezc.
Czy jest możliwosc wylaczenia uzytkownikom edycji posta na ktory napisane juz zostaly odpowiedzi? Zdarza sie tak ze userzy zmieniaja tresc np. pierwszego posta albo calkem kasuja i potem wychodza takie bzdurne luki w temacie. Prosze o pomoc..

www.andrzejewo.info
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 23:29:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
sebi napisał/a:
Witajcie!
Mam nadzieje ze temat nie byl poruszany bo szukalem na forum i nic nie moglem znalezc.
Czy jest możliwosc wylaczenia uzytkownikom edycji posta na ktory napisane juz zostaly odpowiedzi? Zdarza sie tak ze userzy zmieniaja tresc np. pierwszego posta albo calkem kasuja i potem wychodza takie bzdurne luki w temacie. Prosze o pomoc..

Czy Ty w ogole zagladales na swojego Fusiona? Masz go??
Jak mozna zadawac tego typu pytania... Wstyd! Jesli faktycznie masz problem ze znalezieniem tego na swoim forum, to poszukaj tu takiego tematu..

P.S. Normalnie spac nie moglem przez to...
Tu masz instrukcje:

Zakladam, ze masz juz kategorie forum i jakies forum.
Panel Admina=>Forum=> edytuj istniejace forum i w okienku "Edytuj Moderatorów Forum" dodaj np. siebie, a nastepnie zapisz.
Przejdz na forum na stronie, do interesujacego Cie tematu i z lewej strony na dole masz okienko z opisem Opcje Moderatora w ktorym wybierasz, co chcesz zrobic.
Tam zamykasz temat itp..

Edytowane przez Pieka dnia 23.10.2005 16:37:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Shaolin
@Pieka - nie o to chodzi - problem w tym, żeby uniemożliwić użytkownikom edytowanie postów, na które ktoś już odpowiedział.

Kiedyś na Lorkan Themes ktoś zrobił podobną modyfikację (edycja posta była niemożliwa, jeśli od daty jego napisania minęło już 10 minut - to czas wystarczający na poprawkę błędów i literówek, które się tam znalazły). Zapytaj u nich, może mają jeszcze gdzieś pliki (tyle, że musiałbyś je przystosować do v6.00.1xx...).
working

sebi
Wielkie dzieki Shaolin za zrozumienie. Bo juz muslalem ze cos ze mna nie tak, nie umiem napisac o co mi chodzi czy cos...Grin
Edytowane przez sebi dnia 23.10.2005 13:16:24

www.andrzejewo.info
Pieka
No tak... No to blysnalem Grin
Wybacz.

BAN Smile

No problem. Jestem za! Pfft

ale ja jestem przeciw Grin
Edytowane przez JazOOn dnia 23.10.2005 18:48:56
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sebi
Tak sobie analizując tabele w bazie przyszła mi do głowy następująca myśl:

Można by porównać datę posta z tabeli postów z datą ostatniego posta z tabeli tematów (dla odpowiedniego tematu oczywiście), i jeśli te daty by się zgadzały to buton edytuj byłby wyświetlany a jeśli nie by się niezgadzały to nie. Oczywiście niedotyczyłoby to moderatorów.

Zastanawiam się czy jest możliwa taka modyfikacja, albo czy nie byłaby za bardzo skąplikowana. Bo w końcu taka funkcja przydała by się na forum

@Shaolin - Wchodząc na Lorkan Themes widze tylko link przenoszący na PHP-Fusion Themes, a w angielskim nie jestem najmocniejszy...Frown

www.andrzejewo.info
sebi
Nawiazując do poprzedniego posta tak sobie wykombinowalem zeby w pliku viewthread.php w lini 131 następujący kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zastąpić przez
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wtedy edytowac post moze tylko autor ostatniego w danym temacie (i moderatorzy oczywiscie).

Niestety nie jestem najmocniejszy w php dlatego poprosil bym jakiegos zaawansowanego uzytkownika o ocene czy można używać tej modyfikacji bez rzadnego ryzyka.

Pozdrawiam

www.andrzejewo.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl