ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak określonych słów kluczowych w znacznikach
maszol19
Z ciekawości sprawdziłem jak tam ma się moja strona...masakra. Jak pozmieniać/powpisywać(gdzie?) te błędy ?

Treść strony: tekst między znacznikami <body>zawartość strony</body>

Brak określonych słów kluczowych w znaczniku <meta name="keywords" content="słowa kluczowe" />, lub brak całego znacznika m$txt_firstoże spowodować niską pozycję strony w wyszukiwarkach.

* Zawartość strony: <body> zawartość </body>

Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w treści strony

* Nagłówki: <h1, h2, ...> nagłówek </h1, /h2, ...>

Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w nagłówkach

* Anchory: <a> anchor </a>

Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w anchorach

* Atrybuty alt: alt="zawartość"

Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w treści atrybutów alt

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - jantom 16.04 - 20:50

Edytowane przez Pieka dnia 10.11.2009 18:13:03

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 05:29:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
djlusiak
Również mam podobny problem, tj. nawet gdy w Panelu Administratora dodam słowa kluczowe i opis do strony, na stronie głównej (news.php , przekierowanie) po wyświetleniu źródła strony, na próżno szukać można znaczników meta. Jak można to poprawić? Edycja theme.php ?

lupozo
Modyfikujecie pliki a później zadajecie głupie pytania, jakoś na supportach ef i pf jest wszystko w porządku. A jeżeli chcecie być naprawdę friendly dla google to poczytajcie sobie na http://phpfusion-...p?cat_id=2
Edytowane przez lupozo dnia 18.05.2009 21:15:15

szczeepan
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na prv zrobilem testy mojej stronki wyszlo:

Treść strony: tekst między znacznikami <body>zawartość strony</body>

Brak określonych słów kluczowych w znaczniku <meta name="keywords" content="słowa kluczowe" />, lub brak całego znacznika m$txt_firstoże spowodować niską pozycję strony w wyszukiwarkach.

* Zawartość strony: <body> zawartość </body>
Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w treści strony
* Nagłówki: <h1, h2, ...> nagłówek </h1, /h2, ...>
Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w nagłówkach
* Anchory: <a> anchor </a>
Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w anchorach
* Atrybuty alt: alt="zawartość"
Cecha Wartość
Nie znaleziono żadnych słów w treści atrybutów alt

Strona kodowa: zawartość metatagu <meta http-equiv="content-type" content="strona kodowa"/>
Brak określenia strony kodowej
Określ kodowanie, aby poprawnie wyświetlać stronę w przeglądarce
Opis strony: zawartość metatagu <meta name="description" content="opis strony"/>
Brak opisu strony
Określ opis strony ponieważ pojawia się on w wynikach wyszukiwania
Słowa kluczowe: zawartość metatagu <meta name="keywords" content="lista słów kluczowych"/>
Brak zdefiniowanych słów kluczowych.
Zaleca się ich określenie, ponieważ przeglądarki biorą je pod uwagę podczas pozycjonowania strony.
Język strony: zawartość metatagu <meta name="language" content="symbol języka strony"/>
Brak określenia języka strony.
Określ język strony, aby strona była była bardziej przyjazna dla robotów wyszukiwarek.
Tytuł sprawdzanej strony: tekst między znacznikami <title>tytuł strony</title>
Brak zdefiniowanego tytułu strony.
Nadaj tytuł stronie ponieważ przeglądarki biorą go pod uwagę podczas pozycjonowania strony.

co moze być błędem? Strona jest od 2 tyg, mimo to nie ma jej w wyszukiwarkach. Dodawałem urle do google i zadnego efektu.

Strona to http://www.dbmmo....l/news.php

uzywam php fusion7. liczę na wasza pomoc.
Edytowane przez szczeepan dnia 07.11.2009 18:59:07

hoopak
Chłopie, wiesz co to są tagi bbcode?!

www.hoopak.pl
szczeepan
Z rozpędu zapomniałem ;p

http://validator....mp;group=0

Sprawdzone walidatorem, błędów w meta nie ma (są jakieś inne), a wg tego na prv są błędy. Ehh, ktoś pomoże ? Bo wytykać błędy to każdy jeden potrafi.
Edytowane przez szczeepan dnia 07.11.2009 19:45:22

zuri1984
No ja też mam z tym problem.Cały czas google nie bierze pod uwagę moich meta tagów,może mam coś namieszane?

Edytowane przez zuri1984 dnia 08.11.2009 09:46:10

FiXik
Kolego zuri1984 polecam poczytać lekturę (mnóstwo w internecie) n/t słów kluczowych. Nie wnikając w ich trafność można stwierdzić, iż to nie są słowa tylko jedno wielkie słowo (brak spacji pomiędzy słowami). To dyskwalifikuje w wyszukiwarkach. Pozdrawiam

P.S.
Dla uzupełnienia całości poleca jedno z wielu narzędzi do testowania meta tagów na stronach http://www.seocen...lyzer.html
Edytowane przez FiXik dnia 08.11.2009 12:21:13
może już nie szukajmy

http://www.zainwestujwemnie.eu/
szczeepan
A co powiesz o moim meta tagu? Testuje na podanej stronie i oto efekt:
img441.imageshack.us/img441/996/testmetatagw.jpg

mimo to nie widnieje w google -.-

BenLomax
FiXik napisał/a:
Nie wnikając w ich trafność można stwierdzić, iż to nie są słowa tylko jedno wielkie słowo (brak spacji pomiędzy słowami). To dyskwalifikuje w wyszukiwarkach.

Nie zgodzę się z Tobą, w znaczniku Keywords słowa mogą być oddzielone przecinkami (nie wymagana jest spacja). Nawet na stronce co podałeś linka, analizatorowi jest to obojętne.

@szczeepan - ile Twoja strona wisi w sieci? Dodałeś ją to podstawowych wyszukiwarek?
Edytowane przez BenLomax dnia 08.11.2009 20:36:18
21293.png

luk1989
Słowa mogą byc oddzielone przecinkami a nawet powinny bo inaczej nie ma mozliwosc pozycjonowac fraz.

Ja proponuje ustalic sobie kilka slow i do nich dopisywac frazy z nimi, miec te slowa w tresc i miec duzo linkow do strony ja w nie caly miesiac na 2 hasla po 5mln wpisów(google pisze ile razy była wpisywana fraza) jestem na 1 i 2 stronie Smile

szczeepan
Jutro mijaja 2 tygodnie, nie jestem pewny, ale możliwe ze to wina hostingu. Na początku zrobiłem stronę na yoyo.pl ale tam wgrana joomla działała bardzo powoli (jest to strona dbmmo.yoyo.pl) i mimo ze jej nie dodawałem nigdzie to po wpisaniu frazy dbmmo.yoyo.pl google ją znajduje. Natomiast dbmmo.prv.pl nie. Do wyszukiwarek dodaję ją sukcesywnie od wtorku (próbowałem w kilku miejscach). No nic czas pokaże. Najprawdopodobniej wykupie na home.pl domene .net, w promocji za 0 zł i wtedy taką domene bede dodawał do wyszukiwarek, może to pomoże.

luk1989 napisał/a:
Ja proponuje ustalic sobie kilka slow i do nich dopisywac frazy z nimi, miec te slowa w tresc i miec duzo linkow do strony ja w nie caly miesiac na 2 hasla po 5mln wpisów(google pisze ile razy była wpisywana fraza) jestem na 1 i 2 stronie Smile

Tez na to wpadłem, dlatego teraz w każdym newsie dodałem rozmiarem h1 tekst Dragon Ball Online, wg stronki tu podanej najlepszym keywordem byłby szczeepan (bo występuje najwiecej razy) Grin
Edytowane przez Pieka dnia 08.11.2009 21:13:54

ostry38
Również możesz sobie zrobić przekierowanie ze starej strony na nową Smile
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Gide0n
Mam ten sam problem. Wpisuje tagi i nic. Nie wizi ani opisu ani tagów - za to pobiera zawartość strony jako opis w google.

Sposób wpisywania tagów:
tag1, tag2, tag3, ta4, itd..

www.asgwroclaw.pl
FiXik
Kolego BenLomax przyznam, iż oba sposoby są trafne jednak te tagi w których są spacje są łatwiej (szybciej) indeksowane dla niektórych wyszukiwarek. Jeśli chodzi o kolegę Gide0n to twoja strona zawiera tagi
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP
więc jest wszystko ok. Nie wiem jednak kiedy je umieściłeś. Jeśli ostatnio zmieniłeś to potrwa to troszkę czasu, jeśli miałeś takie zawsze to z pytaniem o sposób indeksowania twojej strony zwróć się do techników tej potężnej wyszukiwarki. Pozdrawiam
może już nie szukajmy

zuri1984
U mnie nadal jest coś nie tak
Stan strony z 15 Wrz 2009 05:09:05 i tylko ta jedna strona widnieje w google a na 2 mojej stronie nic nie robiłem a zaindeksowanych stron mam ponad 50 i jest krócej jak ta

ostry38
Więc tak:
Co do błędu brak Ci tego pliku last_seen_users_panel.php.
Ściągnijcie sobie lub napiszcie mapę strony i to coś powinno pomóc Smile
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
zuri1984
ostry38 Ale nie chodzi mi o ten błąd o występował na początku i w google jest strona właśnie tak opisana.Nie wiem czy google nie założyła filtra na moją stronę bo to dziwnie wygląda.A co do mapy witryny to mam ją w xml i nie ma z nią problemu

Wiadomość doklejona:
No przecież to jest nie możliwe że by strona miała 1 link w google i do tego zaindeksowany na samym początku.A 2 moja strona której nigdzie nie promowałem ma ich ok 50 Może ktoś kto się zna powie mi co jest nie tak?img35.imageshack.us/img35/8580/googleimg.jpg
Edytowane przez zuri1984 dnia 12.11.2009 00:51:59

FiXik
Koledze Zuri1984 polecam na początek ustawić panel sitemap na prawidłowy adres ponieważ zaindeksowaną masz stronę bez www, a w sitemap.xml masz wszystkie linki z www (strona www.ksv.cba.pl nie jest indeksowana przez google). Dla tego jest tylko jeden link w google. Druga sprawa to po aktualizacji strony (panelu) polecam wysłać plik sitemap do wyszukiwarek (link w panelu). Po trzecie jeśli w tagu description jest zbyt krótki opis to nasz potentat indeksuje zawartość strony, a nie sam opis. Z doświadczenia wiem że najlepiej mieć opis zbliżony do 200 znaków (ale nie więcej niż ta ilość).
może już nie szukajmy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl