ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Niemożność załadowania fotek do galerii na serwerze sieciowym OpenBSD
wa
Witam.
Mam następujący problem. Postawiłem php fusion na serwerze z openbsd, wszystko działa i śmiga. Prawie wszystko. Otóż admin, którego mianowałem zanim zakończyłem tę robotę, nie może dodawać fotek do galerii. Tj. funkcja ta albo nie działa, albo jej nie rozumiem. Testowałem system mając go zainstalowanego na swoim własnym serwerze (na którym wtedy fizycznie pracowałem), wystarczyło wtedy wybrać obrazek z dysku i pojawiał się w galerii. Natomiast teraz, gdy stoi ona na serwerze sieciowym, admin chcąc dodać obrazek widzi także okienko wyboru pliku. Może wtedy jedynie wybrac plik z własnego laptopa, potwierdzić... i nic. Plik nie jest nigdzie wczytywany, nie pojawia się w galerii. A ściślej - w galerii pojawia się nowy wpis, jest to pusty obrazek z nadanym mu tytułem (pisze "brak obrazu"Wink. Sprawdzałem bazę sql i wpis do niej powstaje w momencie dodawania obrazka, brakuje w nim nazwy pliku.

Próbowaliśmy także innej sztuczki. Połączeni przez ssh, utworzyliśmy folder /images w katalogu fusiona i dodając obrazek, wpisywaliśmy na siłę ścieżkę do obrazka w oknie wyboru pliku "np. .../images/test.jpg". skutek był taki sam, czyli żaden.

Proszę mi wytłumaczyć o co chodzi i czego nie rozumiem?
Dzięki
wojtek

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 13.05 - 20:14

Edytowane przez Pieka dnia 08.05.2009 20:49:48

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 04:17:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lupozo
Zobacz czy katalog /images/photoalbum/submissions ma chmody 777 i czy wogóle twój serwer odsługuje bibliotekę GD. Szukaj na forum było wiele razy.

wa
Witam.
Dziękuję za odpowiedzi.
Chmody mam, GD działa.
Wersja 7, nie pamiętam jaka podwersja... nie umiem teraz tego sprawdzić.

Poszukam jeszcze głębiej, choć widzę tu głównie posty ludzi z problemami a'la wymienione przez lupozo.

Pozdrawiam
Edytowane przez ICEK dnia 13.05.2009 19:04:00

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl