ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Czerwony znak x zamiast ikonek BBCode w IE6, 7 i 8
FoxNET
Witam

Mam taki problem ze w przeglądarce IE w moim przypadku IE8 (z tego co wiem to problem występuje również IE6 i 7) w miejscu gdzie powinna być grafika ikonki pojawia się czerwony znak "x" tak jak w przypadku braku grafiki. Poniżej zamieszczam fotkę gdzie to doskonale jest widoczne. Problem występuje wszędzie gdzie używane jest bbcode. W innych przeglądarkach nie ma tego problemu.

iv.pl/images/qchl9hs7acqv2zmr2a0_thumb.jpg
Edytowane przez Pieka dnia 12.06.2009 14:28:03

gta24.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 04:34:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Naucz sie precyzowac nazwy i problemy zamiast uzywac magicznych okreslen w stylu "dziwne". Podaj adres strony i napisz, czy sprawdzales na innych przegladarkach oraz katalog bbcodes/images na zawartosc plikow graficznych.
Czysciles pamiec przegladarki? Czesto tak prozaiczne rzeczy sa powodem problemow, tym bardziej, ze wszystkie zapewne korzystaja z jednego katalogu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krystian1988
Chmody katalog images 777 Smile
Edytowane przez Pieka dnia 12.06.2009 14:31:04

FoxNET
Sprawdzane na 3 komputerach z ie 8 w tym na dwóch kompach strona nie była otwierana wcześniej. Adres strony http://new.e-nfs.eu
Na Mozilli, Operze, Chrome działa dobrze.
krystian1988 napisał/a:
Chmody katalog images 777 Smile

Wszystkie katalogi które powinie mieć chmod 777 je posiadają.
Wszystkie pliki graficzne są na serwerze.
Pieka napisał/a:
Czysciles pamiec przegladarki?

Tak czyściłem
User: test
hasło: test12
Edytowane przez FoxNET dnia 12.06.2009 14:50:47

gta24.pl
Pieka
Zrob prosze testowego usera i daj namiary na jego dane, najlepiej w tym temacie. W ten sposob inni tez beda mieli mozliwosc sprawdzenia i ewentualnie podsuna jakies wyjasnienie lub wrecz otrzymasz konkretna rade.
W zwiazku z tym, ze to IE, a pliki sa w formacie PNH sprawdz, czy przypadkiem nie namieszales z kodami odpowiedzialnymi za czytanie/interpretacje tego formatu. Sprawdz rowniez CHMOD-y samych plikow, standardowo jak zapewne wiesz powinny miec 664. W razie potrzeby nadpisz je.
Edytowane przez Pieka dnia 12.06.2009 14:50:28
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FoxNET
User: test
hasło: test12

gta24.pl
krystian1988
Kolego już wiem w czym tkwi problem. Założyłeś nową domenę normalna jest e-nfs.eu a druga właśnie z new musisz sobie sam na własną rękę pomóc a najlepiej zapytaj się ludzi tam gdzie masz domenę też tak miałem lecz to nie wina fusiona tylko ustawień na serwerze
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Pieka
Wyglada to na jakas blokade z Twojej strony, zapewne z poziomu sieci domowej lub wyzszej. Ludzie sprawdzaja to na IE i wszystko dziala jak nalezy. Sprawdz pierwsze wszystko dookola siebie i daj znac co Ci wyszlo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bartek124
Dziwne, mi pod IE 8 wszystko pięknie działa. Ścieżki też widzę dobre.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
FoxNET
Problemem okazało się łącze internetowe. Połączyłem się z internetem z innego źródła na tym samym komputerze i wyświetla wszystko prawidłowo. Operator sieci osiedlowej z której korzystam, pewnie ma jakieś proxy ustawione, ponieważ jak przełączę się na właściwe łącze to problem wraca.

Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za pomoc w nakierowaniu na źródło problemu.

gta24.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl