Zakładam ten temar już 3 raz (poprzednie były usuwane z nie znanego/podanego powodu. Prosiłbym o podanie ich na pw), lecz teraz już w innym dziale.
Mój problem leży w tym, iż po zmodyfikowaniu pewnego skryptu, psują się polskie znaki (powstają "krzaczki"). Kod ściagnięty, przed modyfikacją działał jak należy. Prosiłbym o wytłumaczenie gdzie robie błąd, ponieważ chce czegoś nauczyć. Nie chcę gotowca.
Oto ten kod:
<?php
require_once "maincore.php";
require_once THEMES."templates/header.php";
opentable('Wyślij');
if(isset($_POST['submit'])){
$nick = stripslash(trim($_POST['nick']));
$lastnick = stripslash(trim($_POST['lastnick']));
$rules = stripslash(trim($_POST['rules']));
$time = stripslash(trim($_POST['time']));
$scr2 = stripslash(trim($_POST['scr2']));
$scr3 = stripslash(trim($_POST['scr3']));
$scr4 = stripslash(trim($_POST['scr4']));
$opis = descript(stripslash(trim($_POST['opis'])));
$error = "";
if (
$nick == "" ||
$lastnick == "" ||
$rules == "" ||
$time == "" ||
$scr2 == "" ||
$scr3 == "" ||
$scr4 == "" ||
$opis == "") {
$error .= "· <span class='alt'>Nie pod±łe¶ wszystkich danych wróć i podaj wszystkie informacje</span><br />\n";
}
if (!$error) {
$message = "Nick: $nick <br />Twój poprzedni nick (pomiń, jeżeli nie miałeś): $lastnick <br />Na jakich zasadach jesteś najlepszy? $rules<br />Ile grasz przez sieć w Original War?: $time<br />Screen URL 1: $scr1<br />Screen URL 2: $scr2<br />Screen URL 3: $scr3<br />Screen URL 4: $scr4<br />Opis: $opis";
$result2 = dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."messages
(message_to, message_from, message_subject, message_message, message_smileys, message_read, message_datestamp, message_folder)
VALUES('1','1','Zgłoszenie zostało wysłane!','".$message."','0','0','".time()."','0')");
echo "<div style='text-align:center'><strong>Zgłoszenie zostało przyjęte!</strong></div>";
}else {
echo "<div style='text-align:center'><strong>".$error."</strong></div>";
}
} else {
echo "<table cellspacing='0' cellpadding='0' class='tbl'>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Skorzystaj z poniższego formularza, aby dostać się do klanu. Wiadomość zostanie sprawdzona przez lidera. Jeżeli zgłoszenie zostanie przyjęte, to dostaniesz odpowiedź na pw/e-mail*/gg*. Wymagany jest link z trzema wygranymi walkami przez Multiplayer.
</td>\n</tr>\n</table>\n";
echo "<br />\n";
echo "<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='0' class='tbl'><form method='post'>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Nick:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='nick' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Poprzedni Nick:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='lastnick' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Preferowane Zasady:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='rules' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Ile grasz już przez sieć w Original War?:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='time' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Screen URL 2:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='scr2' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Screen URL 3:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='scr3' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl'>Screen URL 4:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='text' name='scr4' style='width: 200px' class='textbox'></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td class='tbl' valign='top' width='90'>Opis:</td>\n";
echo "<td class='tbl'><textarea name='opis' style='width: 320px;' class='textbox' rows='10'></textarea></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
echo "<td></td>\n";
echo "<td class='tbl'><input type='submit' name='submit' value='Wy¶lij' class='button'></td></form>\n";
echo "</tr>\n";
echo "</table>\n";
}
closetable();
require_once THEMES."templates/footer.php";
?>
Proszę o nie usuwanie tego tematu. Zapoznałem się zarówno poprzednio jak i teraz (ponownie) z regulaminem. Myślę, że także nie złamałem żadnych z powyższych 5 punktów "mini" regulaminu.
Pozdrawiam
@ICEK: A gdzie zrobilem błąd? Przecież nie napisałem "Pomocy", "Przeczytaj to koniecznie", Nazwa tematu odzwierciedla przecież problem mój! Mam problem z polskimi znakami w kodzie. Jak miałem go nazwać? "Problem po modyfikacji kodu"?
PW od moderatora:
- Zmiana nazwy tematu - ICEK 29.07 - 10:04
- Przeniesienie tematu - Pieka 29.07 - 12:07
Edytowane przez Incantatoris dnia 29.07.2009 11:57:41
|