ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Automatyczne pomniejszanie fotek na forum skaluje z suwakami
Bochen
Do tej pory ludzie szukali sposobu by fotki na forum same się nie pomniejszały. Ja natomiast szukam pomocy by to naprawić.
Korzystam z v7 i fusionBoarda. Do tej pory gdy ktoś wrzucał fotkę przy pomocy BBCode większą to automatycznie pomniejszała się do danych rozmiarów, bez żadnych suwaków etc. Od paru dni zauważyłem, że fotki owszem pomniejszają się, ale pojawiły się suwaki. Nie wiem w czym problem może być dlatego proszę tutaj o pomoc. Nadmieniałem pliki na oryginalne z paczki odpowiedzialne za BBCod image, ale też nic to nie dało. Może ktoś pomoże przywrócić ten stan rzeczy?

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 29.07 - 12:42

Edytowane przez Pieka dnia 29.07.2009 13:04:21
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!

www.webstudio.sdgp.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 03:18:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Daj jakis przyklad na swojej stronie, zebysmy mieli jasnosc w temacie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
http://www.ets.sd...ad_id=1113

Wcześniej fotki pomniejszały się do danego rozmiaru tworząc miniaturkę. Po kliknięciu otwierały się w normalnych rozmiarach w nowym okienku. Teraz pojawiły się suwaki.

www.webstudio.sdgp.pl
zer0
Miałem to samo i zrobiłem:
http://www.php-fu...ost_130194 Smile

Pozdro,
~ zer0
www.nlds-group.com - NLDS Group - Marketing & Promotion Agency

Bochen
Myślałem o tym i wgrałem w końcu, bo innego wyjścia znaleźć nie mogłem Wink

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Dzialanie skalowania jest zdefiniowane w klasach zawartych w pliku jscript.js. Moze teraz sie Wam rozjasni.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
Pieka, mnie dziwi jednak fakt, że problem się nie rozwiązał nawet po tym jak z oryginalnej, czystej paczki podmieniłem ten plik. Nie wiem, gdzie jeszcze mogłem coś zepsuć przy edycji czegoś, że takie coś się pojawiło.

Problem juz nieaktualny, bo skorzystałem z tego facebox'a, ale no można nie zamykać w razie jakby ktoś inny miał podobny problem.

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Skoro problem wystepuje tylko w okreslonych przypadkach, to moze warto sie nad tym zastanowic? U nas dziala, na wszystkich testowych rowniez, wiec problem jak widac lezy po Waszej stronie. Cos ujelisci badz dodaliscie i gdzies jest konflikt, nie wiem, nie dysponuje taka wiedza, wiec tylko Wy, jako zglaszajacy mozecie dojsc do tego.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
No ja nie twierdziłem, że błąd leży, gdzieś po stronie fusiona. Domyślam, się, że podczas edycji czegoś musiałem coś albo zepsuć, albo tak jak też wspomniałeś coś z czymś się gryzie. Najgorsze jest to, że nie zwróciłem dokładnie uwagi kiedy tak się dziać zaczęło i nie wiem gdzie leży problem. Na szczęście wyjście z jquery naprawiło mi to a działa w sumie w ten sam sposób z jedyną różnicą, że teraz nie otwiera się dodatkowe okienko.

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Masz na stronie wlaczony ktorys z ponizszej listy panel?
  1. Slideshow Random Panel.
  2. Buttony z zatrzymaniem.

Edytowane przez Pieka dnia 30.07.2009 16:13:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Bochen
Mam Buttony z zatrzymaniem z tym, że używam ich jakiś czas i za kadencji tego modu działało normalnie. Pozatym na forum mam wyłączone boczne panele, więc on nie powinien mieć tym bardziej nic do rzeczy Smile Także coś innego musiałem jeszcze dorzucić, a ostatnio grzebałem tylko przy SB w jquery zdaje się. Możliwe, że to mogło mieć z tym związek?
Edytowane przez Bochen dnia 30.07.2009 16:15:16

www.webstudio.sdgp.pl
Pieka
Oba wymienione panele daja wlasnie taki efekt i calkiem prawdopodobne, ze inne, wzorowane na nich skrypty beda powodowaly braki w skalowaniu badz poprawnym wyswietlaniu grafik i to nie tylko na forum.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl