Zobacz temat
Brak dodanego wpisu w shoutboxie na stronie głównej
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 09.10.2009 22:46:18
|
Bywalec Postów: 426 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 25.06.2008 09:48 |
Witam. Mam nadzieję, że dobrze sprecyzowałem temat, a więc: korzystałem przez pewien czas z Shoutboxa od Bartka - wszystko działało ok, do czasu... - ale w związku z problemem odświeżania pod FF (dziwne bo pod IE działa) chciałem powrócić do poprzedniego standardowego Shoutboxa. Poprzez PA zmieniłem panel no i ... właśnie nic. Na stronie głównej dodawanie wiadomości do Shoutboxa nie działa, ale o dziwo kiedy przejdę np do archiwum Shoutboxa i wtedy w panelu Shoutboxa wpiszę wiadomość ta się wyświetla. W sumie Shoutbox działa, jeśli panel wyświetlany jest na każdej podstronie prócz strony głównej. Na stronie głównej w newsach wstawione mam mapy z googla. Możliwe, że się "gryzą"?? Jakiś czas temu standardowy Shoutbox działał bez problemu. Może jakiś pomysł co zrobić ewentualnie podpowiedź jak namierzyć ów błąd. Strona to http://www.grupar...owastop.pl edycja: Gdy chcę dodać wpis ze strony głównej po wciśnięciu przycisku wyślij, nic się nie dzieję (nawet nie jest dodany wpis do bazy danych). Wyłączyłem wszystkie panele - nic. Odkomendowałem wyświetlanie newsów na stronie głównej - by wykluczyć konflikt z mapami google - też nie działa. Edytowane przez Pieka dnia 01.04.2011 20:20:39 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 01.11.2024 05:31:01
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 09.10.2009 23:39:03
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Jesli jestes pewny, ze tabela wraz z wszystkimi polami w bazie jest ok, pliki na 100% oryginalne i dla Twojej wersji skryptu, a wszystko rozbija sie tylko o strone glowna, to pozostaje Ci na poczatek wylaczyc wszystkie panele i sprawdzic po uprzednim odswiezeniu strony, czy nawet wyczyszczeniu pamieci przegladarki. Nie zaszkodzi rowniez dodac testowego usera i podac nam jego dane. Jestem jaki jestem
|
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 10.10.2009 01:43:15
|
Bywalec Postów: 426 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 25.06.2008 09:48 |
Co do tabel to nie jestem pewien na 100%, wiem jedno,że nie było w nich nic grzebane. Jak dodaje wysyłam wpis z podstrony to dodaje go do BD. Pliki są z oryginalnej paczki. Wyłączyłem wszystkie panele. Wyczyściłem pamięć przeglądarki i nic. Dodałem usera: l: kontotestowe h: 123456 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.10.2009 01:58:38
|
Masz powazniejszy problem niz Ci sie wydaje, bo nie dziala dodawanie BBCode na calej stronie. Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js.
Jestem jaki jestem
|
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 10.10.2009 02:12:47
|
Pieka napisał/a: Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. W ostatnim czasie nic nie było zmieniane w kodzie. Nie wykluczam, że to jakaś zmiana z przed paru tygodni, heh ale jaka?! Pieka napisał/a: Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js. Nadpisałem includes/bbcodes/ oraz plik includes/jscript.js i nadal to samo. Wiadomość doklejona: Hmm dziwne, jest to, że wiadomość można edytować. Czyli wynika na to, że problem tkwi w samym wysłania wiadomości ze strony głównej. Wiadomość doklejona: BenLomax napisał/a:
Pieka napisał/a: Cos wiecej mieszales niz podajesz i zapewne nie tylko z shoutboksem. W ostatnim czasie nic nie było zmieniane w kodzie. Nie wykluczam, że to jakaś zmiana z przed paru tygodni, heh ale jaka?! Pieka napisał/a: Nadpisz pliki odpowiedzialne za BBCode oraz plik includes/jscript.js. Nadpisałem includes/bbcodes/ oraz plik includes/jscript.js i nadal to samo. Wiadomość doklejona: Hmm dziwne, jest to, że wiadomość można edytować. Czyli wynika na to, że problem tkwi w samym wysłaniu wiadomości ze strony głównej. Edytowane przez BenLomax dnia 10.10.2009 02:15:26 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.10.2009 02:19:17
|
BBCode z tego co widze juz dziala, o czym slowem nie wspomniales. Jeden problem mniej. Masz cos poczarowane z wyswietlaniem strony glownej/ukrywaniem w adresie index.php. Byc moze to wlasnie jest przyczyna problemow. To rowniez warto sprawdzic, bo shoutbox sam z siebie nie przestaje wysylac wiadomosci. Jestem jaki jestem
|
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 10.10.2009 02:36:16
|
Pieka napisał/a: BBCode z tego co widze juz dziala, o czym slowem nie wspomniales. Jeden problem mniej. Nie wiedziałem,że nie działa. Pieka napisał/a: Masz cos poczarowane z wyswietlaniem strony glownej/ukrywaniem w adresie index.php. Byc moze to wlasnie jest przyczyna problemow. To rowniez warto sprawdzic, bo shoutbox sam z siebie nie przestaje wysylac wiadomosci. Kurczaki, faktycznie. 'Ktoś' (jedynie mógł to zrobić hosting) dopisał mi w pliku .htaccess dwie linijki kodu. Po ich usunięciu wydaje się, że wszystko działa. Wielkie dzięki Pieka z pomoc. Dzięki Tobie zaoszczędziłem sporo czasu (sam bym na to raczej nie wpadł) oraz nerwów. Jeszcze raz dzięki za ekspresowa i fachową pomoc. Pozdrawiam. |
|
Przejdź do forum: |