ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
łączenie sie miedzy stronami_info
scorpio70
Byc może jest to już opisane na forum, ale chyba nie rozumiem Sad dlatego napisałem nowego posta. Pytanie jest takie:
jak podawać adres do:
<a href='' target='_blank'>jakas_tam_strona_info</a>
uprzednio stworzonej także strony informacyjnej. Chodzi o to, że na jednej stronie informacyjnej będą odnośniki do wielu też stron informacyjnych. Jak stworzę jakąs tam stronę_info i zapiszę ją, generuje mi się adres do niej np: viewpage.php?page_id=1 wstawiam to do linku:

<a href=viewpage.php?page_id=1'' target='_blank'>jakas_tam_strona_info</a>
i wcale nie wyswietla się ta - jakas_tam_strona_info tylko strona główna!!
coś robię żle ale co?? Próbowałem nawet podać cały adres www mojego serwisu i nic. Znalalazłem nawet rozwiązanie typu: ../../viewpage.php?page_id=1
i tez nic Sad
Prosze o pomoc

www.workfit.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.12.2024 08:28:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
scorpio70
Sorry że piszę nowego posta zamiast edytowac poprzedni (złamałem regulamin i wiem o tym) ale widać albo sformułowałem żle pytanie lub też pytanie jest tak banalne że nikomu nie chcę się wysilać by pomóc, mysląc pewnie że te tematy juz były na forum....może i były ja takowych odp na mój problem nie znalazłem Sad Z PHP styknełem się całkiem nie dawno i te podstawy jak pisanie adresu do danej strony nie są mi do końca znane...z niektórymi stronami sobie poradziłem doskonale ale akurat z przejściem pomiędzy "stronami_informacyjnymi nie daje sobie rady. Wobec tego proszę o łopatologiczne wyjaśnienie problemu.
pozdrawiam

www.workfit.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Zobacz kod źródłowy np tej strony( w IE widok-źródło) edycja-znajdź(na tej stronie) i wpisz sobie: a href i zobaczysz- u źródeł jak to się robi.

wlodekp.europa.pl
SebaZ
masz odpowiedź:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Z PHP styknełem się całkiem nie dawno i te podstawy jak pisanie adresu do danej strony nie są mi do końca znane.
tu nie chodzi o PHP a sposób definiowania linków w PHP-Fusion, autor stworzył globalne adresy za pomocą stałych, które pomagają bardzo w tworzeniu strony, poniewaz jest to cms, a zatem jest generowany dynamicznie itd... itd.. nie będę pisał całego wywodu, bo mi sie nie chce :P

Poprostu przeanalizuj http://www.php-fu...page_id=15
punkt 5. Nowe stałe... Jak to zrobisz wszystko stanie się łatwe i przyjemene :]

// po chwili ;)
Zobacz kod źródłowy np tej strony( w IE widok-źródło) edycja-znajdź(na tej stronie) i wpisz sobie: a href i zobaczysz- u źródeł jak to się robi.
nie w tym tkwi problem bo on akurat zna ździebko html i wie jak sie robi linki
Edytowane przez SebaZ dnia 29.11.2005 21:39:30
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

scorpio70
sprytne, dzieki... pokombinuje i jakby co to poproszę o ponowną pomoc Smile
...i dalej nic nie jarze proszę o oswiecenie mnie.
piszę sobie na stworzonej strone_informacyjnej taki wiersz:
<a href='".BASEDIR."viewpage.php?page_id=1'' target='_blank'>zajrzyj tu</a> zamiast tejże strony .._id=1 mam taki komunikat:
Not Found

The requested URL /administration/".BASEDIR."viewpage.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

i co jest żle?
wiem nudzę!!...ale łopatologia tu wskazana...please!
Edytowane przez scorpio70 dnia 29.11.2005 23:11:24

www.workfit.pl
<a href='' target='_blank'>jakas_tam_strona_info</a>
<a href=viewpage.php?page_id=1'' target='_blank'>jakas_tam_strona_info</a>

napewno linki w kodzie nie wyklądają jak wyżej
może przykład kodu tej strony był nietrafny, bo mojej menu - opiera się głównie o linki do stron informacyjnych i przejść między nimi(menu jako blok w php)
ale to cms i sam skorzystam z Twojej dobrej rady SebaZ

wlodekp.europa.pl
<a target="_blank" href="/viewpage.php?page_id=1">zajrzyj tu</a>
Edytowane przez wlodekp dnia 29.11.2005 23:36:41

wlodekp.europa.pl
scorpio70
jest jest ....to jest to!! nareszcie zrozumiałem!! Dzieki wam ..naprawde dzieki brakowało- /
jeszcze raz dziekuję Smile

www.workfit.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl