Zobacz temat
Pozycje bloków
|
|
arkadiusz_18 |
Dodany dnia 05.12.2005 13:20:01
|
Przedszkolak Postów: 75 Data rejestracji: 27.04.2005 22:39 |
A wiec tak chciałbym w php-fusion zmienić połozenie bloków (ale nie prawo lewo czy srodek) chodziło mi konkretnie o blok przy bloku usciślając np blok/panel logowania po prawej stronie i zaraz obok niego panel statystyki kosztem tego chciałbym zwęzić newsy i pozostawic lewą strone bez zmian, (przepraszam jezeli było już to na forum ale moje poszukiwania były chyba zbyt powierzchowne), jezeli jest taka mozliwośc prosze o odpowiedż , albo przynajmniej prosze o wskazówke , które pliki trzeba modyfikowac .
Edytowane przez arkadiusz_18 dnia 06.12.2005 09:08:59 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 06:46:58
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
DOKTORB |
Dodany dnia 18.03.2006 00:29:00
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 19.02.2006 20:51 |
Witajcie mnie również interesuje to zagadnienie... Jakie pliki odpowiedzialne są za wyświetlanie kolumn ?? chciałbym żeby kolumny prawa i lewa wyświetlane były po lewej stronie a Powitanie i Newsy wyświetlały się po prawej stronie. Jak to Zrobić ?? |
|
|
Grzes |
Dodany dnia 18.03.2006 00:34:00
|
Zaawansowany Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Tylko nie pogryźcie mnie za taką odpowiedź. Ogólnie mówiąc pobawcie się plikami side_left.php oraz side_right.php. Zwróćcie uwagę na rozkład tabel. Side left wyświetla lewe i górne panele a side_right dolne i prawe. Szczegółowo ostatnio opisywałem to w arcie na extreme ale z tym niestety będziecie musieli poczekać do otwarcia. Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
|
|
|
DOKTORB |
Dodany dnia 19.03.2006 03:27:21
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 19.02.2006 20:51 |
Siedziałem dzisiaj nad tym od wieczora do teraz i wszelkimi możliwymi metodami próbowałem ustawić te bloki... jednak mi się nieudało. Proszę o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników forum. Kod side left: <?php /*---------------------------------------------------+ | PHP-Fusion 6 Content Management System +----------------------------------------------------+ | Copyright © 2002 - 2005 Nick Jones | http://www.php-fu... +----------------------------------------------------+ | Released under the terms & conditions of v2 of the | GNU General Public License. For details refer to | the included gpl.txt file or visit http://gnu.org +----------------------------------------------------*/ if (!defined("IN_FUSION")) { header("Location: index.php"); exit; } // Display left side panels $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."panels WHERE panel_side='1' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order"); if (dbrows($p_res) != 0) { $pc = 0; while ($p_data = dbarray($p_res)) { if (checkgroup($p_data['panel_access'])) { if ($pc == 0) echo "<td width='$theme_width_l' valign='top' class='side-border-left'>\n"; if ($p_data['panel_type'] == "file") { $panel_name = $p_data['panel_filename']; include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; } else { eval(stripslashes($p_data['panel_content'])); } $pc++; } } if ($pc > 0) echo "</td>\n"; } echo "<td valign='top' class='main-bg'>\n"; if (file_exists(BASEDIR."setup.php")) echo "<center>".$locale['198']."</center><br>"; $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."panels WHERE panel_side='2' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order"); if (dbrows($p_res) != 0) { while ($p_data = dbarray($p_res)) { if (checkgroup($p_data['panel_access'])) { if ($p_data['panel_display'] == 1 || eregi($settings['opening_page']."$", FUSION_REQUEST.(FUSION_QUERY ? "?".FUSION_QUERY : ""))) { if ($p_data['panel_type'] == "file") { $panel_name = $p_data['panel_filename']; include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; } else { eval(stripslashes($p_data['panel_content'])); } tablebreak(); } } } } ?> Kod side right: <?php /*---------------------------------------------------+ | PHP-Fusion 6 Content Management System +----------------------------------------------------+ | Copyright © 2002 - 2005 Nick Jones | http://www.php-fu... +----------------------------------------------------+ | Released under the terms & conditions of v2 of the | GNU General Public License. For details refer to | the included gpl.txt file or visit http://gnu.org +----------------------------------------------------*/ if (!defined("IN_FUSION")) { header("Location: index.php"); exit; } $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."panels WHERE panel_side='4' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order"); if (dbrows($p_res) != 0) { while ($p_data = dbarray($p_res)) { if (checkgroup($p_data['panel_access'])) { if ($p_data['panel_display'] == 1 || eregi($settings['opening_page']."$", FUSION_REQUEST.(FUSION_QUERY ? "?".FUSION_QUERY : ""))) { tablebreak(); if ($p_data['panel_type'] == "file") { $panel_name = $p_data['panel_filename']; include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; } else { eval(stripslashes($p_data['panel_content'])); } } } } } echo "</td>\n"; $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."panels WHERE panel_side='3' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order"); if (dbrows($p_res) != 0) { $pc = 0; while ($p_data = dbarray($p_res)) { if (checkgroup($p_data['panel_access'])) { if ($pc == 0) echo "<td width='$theme_width_r' valign='top' class='side-border-right'>\n"; if ($p_data['panel_type'] == "file") { $panel_name = $p_data['panel_filename']; include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; } else { eval(stripslashes($p_data['panel_content'])); } $pc++; } } if ($pc > 0) echo "</td>\n"; } ?> Co mam zrobić by panele z side right pojawiły się obok paneli side left ?? Proszę o konstruktywną pomoc. Edytowane przez DOKTORB dnia 19.03.2006 03:27:40 |
|
Przejdź do forum: |