Zobacz temat
Wyświetlanie loga od samej góry przeglądarki
|
|
pupiziel |
Dodany dnia 30.12.2009 01:46:05
|
Przedszkolak Postów: 31 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 19.12.2007 15:42 |
Mianowicie mam problem taki, że chciałbym aby logo było od samej góry przeglądarki. Adres strony na której można zobaczyć mój problem: www.dolcan93.pl/n... Jak widzicie chcę uzyskać taki efekt po to aby logo pokryło się z tłem. Zastosowanie paddingów nie pomaga. Nie mam pojęcia dlaczego. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 01.11.2024 13:29:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
poki289 |
Dodany dnia 30.12.2009 02:55:13
|
Początkujący Postów: 240 Pomógł: 33 Ostrzeżeń: 1 v7.02.07 Data rejestracji: 26.12.2009 05:49 |
Złamana licencja = Brak Wsparcia na Polskim Oficjalnym Supporcie PHP-Fusion. Zniknie Ostrzeżenie, chętnie udzielę pomocy. Polecam Pincio - Portal społecznościowy.
|
|
|
Gismo_PL |
Dodany dnia 30.12.2009 06:14:41
|
Bywalec Postów: 462 Pomógł: 40 Ostrzeżeń: 2 v7.01.05 Data rejestracji: 25.02.2007 21:13 |
Wszystko kolego @pupiziel, że Twój baner oraz tło po jego bokach nie zostało dobrze ze sobą spasowane i stąd ten brak zgrania. Poza tym jakbyś sprawdził kod strony to zauważyłbyś, że znajduje się tam tabela z klasą header i może to jest przyczyna przesunięcia a dopiero w niej tabela z komórką Twojego banera. A tak ogólnie to cosik namieszałeś, bo statystyki odwiedzin przebijają na baner .
|
|
|
pupiziel |
Dodany dnia 30.12.2009 08:11:52
|
Przedszkolak Postów: 31 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 19.12.2007 15:42 |
poki289 napisał/a: Złamana licencja = Brak Wsparcia na Polskim Oficjalnym Supporcie PHP-Fusion. Zniknie Ostrzeżenie, chętnie udzielę pomocy. Tylko tego ostrzeżenia nie bardzo rozumiem. Licencji nie było może z godzinę i to na mojej testowej stronie na którą żadnego użytkownika nie zapraszałem, a jedynie tutaj prosiłem o pomoc z edycją skórki. Korzystając wcześniej z extreme-fusion, a później przerzucając się na php-fusion nigdy nie zapominałem o stopce i w tym przypadku również byłoby tak samo(tylko zrobiłbym to na końcu kiedy bym doszedł do edycji stopki. Nawet na layoucie zamieszczam stopkę. dowód: http://img524.ima...dslona.png Gismo_PL napisał/a:Wszystko kolego @pupiziel, że Twój baner oraz tło po jego bokach nie zostało dobrze ze sobą spasowane i stąd ten brak zgrania. Poza tym jakbyś sprawdził kod strony to zauważyłbyś, że znajduje się tam tabela z klasą header i może to jest przyczyna przesunięcia a dopiero w niej tabela z komórką Twojego banera. A tak ogólnie to cosik namieszałeś, bo statystyki odwiedzin przebijają na baner Wink. Tak tylko ta klasa header to właśnie ma w css. padding-top: 0px. A nie mogę zrobić chyba tak, że tabelka z logiem będzie pierwsza, ponieważ tabela pierwsza trzyma chyba cały theme w pf 7. Wiadomość doklejona: Chyba sobie poradziłem... Edytowane przez pupiziel dnia 30.12.2009 19:50:25 |
|
Przejdź do forum: |