ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Błąd: MySQL server has gone away
gbk
Od wczoraj niektórym użytkownikom pojawia się błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wygląda to tak:
img30.imageshack.us/img30/8494/27939423.png

Adres: pro-liga.pl

Widać tylko lewy panel i jest napisane : "Brak opublikowanych newsów", a mam ich 39. O co chodzi?

P.S. Jeżeli nie ten dział to proszę się nie denerwować moderatorzy;), nie wiedziałem gdzie mam ten temat "wcisnąć".

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 03.02 - 09:08
  2. Ogólna Uwaga - Pieka 03.02 - 10:03

Edytowane przez Pieka dnia 03.02.2010 10:05:19

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 07:23:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
To nie jest kwestia newsow, a jak sadze panela ostatnich lub najaktywniejszych tematow z innego forum, zapewne na innej bazie. W kazdym razie skryptu pobierajacego dane z innej bazy, stad brak reszty strony. Przypadek opisywany w tematach dotyczacych wspomnianych paneli.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gbk
Już chyba wiem co było tego powodem. Jakaś niemiecka wtyczka typowania. Dzięki Pieka nakierowałeś mniePfft

Za szybko się ucieszyłem. Błąd jest nadal. Raczej nie mam nic na innej bazie.
Edytowane przez gbk dnia 03.02.2010 09:33:52

Pieka
Masz racje, ewidentnie baza siada. Sprobuj ograniczyc ilosc newsow do np. 5 i sprawdz jak sie strona zachowa. W miedzyczasie wyslij zgloszenie do hostingu, bo to wyglada na bledy MySQL lub co gorsza (dla Ciebie) na restrykcyjne ograniczenia przez nich nalozone. To tlumaczyloby fakt, ze strona raz jest ok, a za chwile brakuje 3/4.
Co to za hosting?

Edit: Wylacz panel "Strony kierowców" i zobacz po chwili jak zachowuje sie strona.
Edytowane przez Pieka dnia 03.02.2010 10:06:29
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gbk
Hosting: proserwer.pl . Panel "Strony kierowców jest już bardzo długo, więc raczej to nie od tego. Zmieniłem ilość newsów zobaczymy jak się teraz strona zachowa.

Pieka
Jak juz wczesniej pisalem, serwer siada. Dlaczego? Nie wiem, Ty tam majstrujesz, wiec to Ty powinienes wiedziec po ktorej zmianie na stronie zaczely sie w/w problemy. Jesli wyeliminujemy podane przeze mnie mozliwosci odnosnie ograniczen lub bledow bazy na tym serwerze, o co miales pytac hosting, pozostaje kwestia dodania skryptu, ktory poprzez np. zapetlenie powoduje co jakis czas zejscia Twojej bazy.
Ja moge tylko gdybac, bo jasnowidzem nie jestem. Sprawdz wymienione, zglos problem etc.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaRoniZmc
Witam... Pieka myślisz, że wykupienie lepszego serwera i przeniesienie bazy wyeliminuje ten problem?

Pieka
Prosciej chyba sprawdzic strone/skrypty i pogadac z hostongodawca? Zmiana serwera na mocniejszy zawsze jest korzystna, tu nie ma nawet nad czym dywagowac. Pytanie tylko, czy warto podejmowac tak radykalne kroki...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaRoniZmc
W sumie to już od dawna myśleliśmy o wykupieniu lepszego serwera.

Pieka
W takim razie sprawdzcie skrypty pod wzgledem poprawnosci i wio na nowa maszyne.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gbk
Pieka co powiesz o tym hostingu? http://www.cal.pl...
Edytowane przez Pieka dnia 04.02.2010 10:16:27

krystian1988
Ja nie Pieka ale hosting wygląda na dobry że tak powiem nie wiem jak jest na prawdę bo nie używam ale w sumie małe ceny a dużo możliwości. Smile
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Pieka
gbk napisał/a:
Pieka co powiesz o tym hostingu? http://www.cal.pl...

Powiem, ze jesli jeszcze raz podasz adres z rozszerzeniem PP, to dostaniesz bana wraz z ostrzezeniem. Tym razem sam warn. Posty z pytaniem o hosting zostana usuniete z tego tematu.
Edytowane przez Pieka dnia 04.02.2010 10:17:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl