ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie moge dodać piątej galerii
gpaszczak
Czesc. Mam taki problem ze nie moge dodać piątej galerii. Cztery galerie dodały sie i wszystko jest OK. A gdy dodaje piątą wszystko wygląda że łąduje sie tak jak tamte poprzednie, a gdy chce ją obejrzec na stronie to nie widac zdjeć , www.bialorus.rzes... . Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.12.2024 19:07:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
gpaszczak napisał/a:
Czesc. Mam taki problem ze nie moge dodać piątej galerii. Cztery galerie dodały sie i wszystko jest OK. A gdy dodaje piątą wszystko wygląda że łąduje sie tak jak tamte poprzednie, a gdy chce ją obejrzec na stronie to nie widac zdjeć , www.bialorus.rzes... . Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

wydaje mi się że chodzi ci o album nie o galerie... bo galerie dodatkową są to tylko opcjonalne dodatki i są tylko dwie :)

- przyjrzałem się twojej stronie i widze że masz 4 albumy,a 5-ty nie zawiera zdjęć i wyskakuje błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

błąd mówi o braku pliku

a sprawdzałeś czy zdjęcia znajdują sie na serwerze? ew. czy zdjęcia nie mają większych wymiarów niż te określone w panelu admina?
Edytowane przez JazOOn dnia 19.12.2005 07:44:19

gpaszczak
Dzieki za szybką odpowiedz.
Napisałeś:
wydaje mi się że chodzi ci o album nie o galerie... bo galerie dodatkową są to tylko opcjonalne dodatki i są tylko dwie :)

Tu masz racje jestem początkujący i nie łapie jeszcze tych wszytich pojęć :(

Napisałeś:
- przyjrzałem się twojej stronie i widze że masz 4 albumy,a 5-ty nie zawiera zdjęć i wyskakuje błąd:

No nie ma u mnie w katalogu "photoalbum" pliku o nazwie 168.jpg, są pliki od 1 do 148 i tyle no i są jescze a2 a3 a4 a5 i to śa miniaturki albumów :) (cos wiem), pisze tu cos o błędzie w lini 55 w photogalerry.php, nie wiem jak tosie liczy te linie ale zaczynając od początku to to jest 55 linia: (ale nic z tego nie wiem):

błąd mówi o braku pliku

Napisałeś:
a sprawdzałeś czy zdjęcia znajdują sie na serwerze? ew. czy zdjęcia nie mają większych wymiarów niż te określone w panelu admina?[/quote]

Tak sprawdziłem w panelu admina mam ustawione max rozmiar zdjeć 550X550 a wstawiam max 500X500, no zreszta te pierwsze 4 albumy :) wstawiły sie bezbłędznie, i to nawet wstawiałem albumy i usuwałem je.
Prosze o pomoc po ten wasz CMS naprawde przypadł mi do gustu i jest prosty, probowałem kilku innych ale wasz jest najlepszy i tak wszystko fajnie szło dopuki nie misiałem wstawic tego piątego albumiu , dzieki
Pozdrawiam
Paszczak

No i jeszcze jedno, bo juz tyle razy usuwałem i dodawałem te albumy ze tak kolejny numer porządkowy to jste juz 17, nie wiem czy to ma jaskies znaczenie.
Jak chcesz to dodam cie jako administratora i sprawdzisz to sam . dzieki.

Wylaczaj emotki i wstawiaj wszystko (co potrzebne) w code!/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 19.12.2005 15:19:37

JazOOn
jest to bardzo dziwny błąd bo u siebie na stronie mam 3 galerie i każda po 20-30 albumów i ponad 1000 zdjęć i tego błędu nie uświadczyłem
wpadł mi jeszcze jeden pomysł
jaką masz pojemność konta www? bo bbyć może w panelu admina nie dodaje ci fotek bo wyczerpał sie limit miejsca? bo bład wskazuje na brak pliku -czyli plik nie został dodany - ma to miejsce w dwóch przypadkach: kiedy chmody na katalog photoalbums nie są ustawione na 777 - u ciebie są - bo przeciez dodało ci cztery albumy i drugi przypadek to brak miejsca na koncie www....

gpaszczak
Pojemnośc konta www ma 1GB, a zajete 27MB tak wiec miejsce jest, a moze problem jakis z tymi bazami danych albocos?, Ale przecież te cztery galerie sie dodały. Co robić?, Jak widzisz chce sie przysłużyc Kościołowi Białoruskiemy Smile tylko te albumy sa do tego potzrebne.
dzieki.

A jak dołozyć drugą galerię, to moze jak dołoże inną to tę wyrzucę i juz.
Edytowane przez gpaszczak dnia 19.12.2005 09:54:07

JazOOn
gpaszczak napisał/a:
A jak dołozyć drugą galerię, to moze jak dołoże inną to tę wyrzucę i juz.

odpowiednie mody z instrukcją dodania masz w laboratorium modułów

odpowiednio nazywają się "Dodatkowa Galeria" i "Trzecia Galeria"

gpaszczak
No i kupaSad, zainstalowałem nowy modół "Dodatkowa galeria", no i wszystko sie pieknie zainstalowało i zadziałało tylko ze te zdjecia i tak nie chcą sie dodawać, Miejsce na serwerze jeset , zapisuje sie (bo ten nowy modół załadował sie bez zarzutów) no i tyle.
Galeria jest pod "GALERIA 2"
Serwer mam na HOME.PL tak wiec raczej powinno byc wszystko OK,
No i jeszcze jest cos takiego ze gdy dam "dodaj zdjecie" do albumu to w tej tabelce w kolumnie "miniaturka" nie robi mi sie ta "fajeczka" ze miniaturka jest.
I własnie zainstalowałem od nowa wersje 6.00.3 i teraz wogule nic nie chce mi sie dodawac, wnioskuje z tąd ze problem tkwi w bazie danych na serwerze, ale co teraz?????
Ratunku.
Pozdrawiam.
Edytowane przez gpaszczak dnia 19.12.2005 14:09:42

Pieka
Mieszales cos w bazie? Zglosiles problem z baza administracji home.pl?
Mozemy to sprawdzic osobiscie, ale w tym wypadku prosze o kontakt na GG.
Znajde chwile, to sprawdzimy, czy potrzebna jest interwncja home.pl .
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl