ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zamiana kolorów tekstu i reszty skórki Gillette
pawelpl1995
Witam.

Mam pewien problem z zamianą kolorów w skórce Gillette. Chciałbym, aby tekst był biały, a nie czarny jak w standardzie i żeby reszta strony była w ciemnym kolorze. Próbowałem pozamieniać, lecz wychodziło mi to nie tak jak chciałem, pewnie przez to, że nie wiem co, za co odpowiada. Raz jakoś zamieniłem większość na ciemny kolor, ale były 2 błędy: nie było tak jak chciałem i jeden z paneli nie zmienił koloru (dodałem go od siebie w samym kodzie php). Prosiłbym o pomoc lub nakierowanie mnie do odpowiednich plików. Za pomoc z góry dziękuje, a za błędy przepraszam.

Edytowałem tylko plik styles.css.

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 15:34:15
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Geneoo
Po pierwsze używając przeglądarki Mozilla, masz taka opcje pod prawym przyciskiem myszki - pokaż obrazek/pokaż obrazek tła, więc jeżeli masz ochotę zmienić tło twojego panelu, to dajesz pokaż obrazek i w linku masz jego nazwę, następnie przerabiasz go na taki styl jak Ci się tylko podoba - w twoim wypadku chodzi o Ciemniejszy, więc twoja sprawa czy przyciemnisz, czy użyjesz negatywu, czy zrobisz jeszcze inny typ przeróbki.

Odnosząc się do koloru tekstu, to wszystko znajdziesz w pliku style.css, ale to już pewnie wiesz. Jeżeli nie wiesz co odpowiada za co, to mogę Ci podpowiedzieć, że mozilla ma także czasami bardzo przydatną funkcję, jaką jest 'pokaż źródło strony' - pokazuje to twoją stronę w html'u.
Więc wchodzisz na swoją stronę i załóżmy, że masz zamiar dowiedzieć się do jakiego stylu należy napis 'Artykuły' w twojej nawigacji. Zaznaczasz tekst 'artykuły' i naciskasz ' Pokaż źródło zaznaczenia'
Przykładowo powinno Ci pokazać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Więc wiesz już, że linki w panelach, posiadają class 'Side' i ta metoda jest analogiczna do każdego następnego tekstu, który się starasz wyszukać.

Starałem się jak najprościej, jeżeli nie wyszło to sory. :)

deamonicus
Witam

Jezeli nie jest to dla ciebie problemem to zainstaluj sobie do Firefoxa plugin firebug, bardzo pomocne narzędzie w przerabianiu themów.

Ja wlasnie przerabiam gillete praktycznie od podstaw

Zajrzyj sobie do mnie na stronke www.wificon.pl/ne...

Jezeli bedziesz potrzebowal pomocy moge conieco wytlumaczyc Smile

Pozdrawiam
:: www.wificon.pl - Serwis komputerowy Kielce ::

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl