Zobacz temat
Zamiana kolorów tekstu i reszty skórki Gillette
|
|
pawelpl1995 |
Dodany dnia 15.04.2010 18:28:42
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 15.04.2010 17:24 |
Witam. Mam pewien problem z zamianą kolorów w skórce Gillette. Chciałbym, aby tekst był biały, a nie czarny jak w standardzie i żeby reszta strony była w ciemnym kolorze. Próbowałem pozamieniać, lecz wychodziło mi to nie tak jak chciałem, pewnie przez to, że nie wiem co, za co odpowiada. Raz jakoś zamieniłem większość na ciemny kolor, ale były 2 błędy: nie było tak jak chciałem i jeden z paneli nie zmienił koloru (dodałem go od siebie w samym kodzie php). Prosiłbym o pomoc lub nakierowanie mnie do odpowiednich plików. Za pomoc z góry dziękuje, a za błędy przepraszam. Edytowałem tylko plik styles.css. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 01.11.2024 15:34:15
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Geneoo |
Dodany dnia 15.04.2010 21:09:46
|
Przedszkolak Postów: 94 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 19.10.2008 14:14 |
Po pierwsze używając przeglądarki Mozilla, masz taka opcje pod prawym przyciskiem myszki - pokaż obrazek/pokaż obrazek tła, więc jeżeli masz ochotę zmienić tło twojego panelu, to dajesz pokaż obrazek i w linku masz jego nazwę, następnie przerabiasz go na taki styl jak Ci się tylko podoba - w twoim wypadku chodzi o Ciemniejszy, więc twoja sprawa czy przyciemnisz, czy użyjesz negatywu, czy zrobisz jeszcze inny typ przeróbki. Odnosząc się do koloru tekstu, to wszystko znajdziesz w pliku style.css, ale to już pewnie wiesz. Jeżeli nie wiesz co odpowiada za co, to mogę Ci podpowiedzieć, że mozilla ma także czasami bardzo przydatną funkcję, jaką jest 'pokaż źródło strony' - pokazuje to twoją stronę w html'u. Więc wchodzisz na swoją stronę i załóżmy, że masz zamiar dowiedzieć się do jakiego stylu należy napis 'Artykuły' w twojej nawigacji. Zaznaczasz tekst 'artykuły' i naciskasz ' Pokaż źródło zaznaczenia' Przykładowo powinno Ci pokazać Więc wiesz już, że linki w panelach, posiadają class 'Side' i ta metoda jest analogiczna do każdego następnego tekstu, który się starasz wyszukać. Starałem się jak najprościej, jeżeli nie wyszło to sory. :) |
|
|
deamonicus |
Dodany dnia 20.04.2010 16:48:56
|
Przedszkolak Postów: 1 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 29.06.2009 20:30 Złamana licencja |
Witam Jezeli nie jest to dla ciebie problemem to zainstaluj sobie do Firefoxa plugin firebug, bardzo pomocne narzędzie w przerabianiu themów. Ja wlasnie przerabiam gillete praktycznie od podstaw Zajrzyj sobie do mnie na stronke www.wificon.pl/ne... Jezeli bedziesz potrzebowal pomocy moge conieco wytlumaczyc Pozdrawiam :: www.wificon.pl - Serwis komputerowy Kielce ::
|
|
Przejdź do forum: |