Zobacz temat
Alternatywny sposób wstawiania loga (bannera) w skórkach z funkcją showbanners
|
|
Angius |
Dodany dnia 28.04.2010 22:05:10
|
Przedszkolak Postów: 74 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.03.2010 19:12 |
Jako że właśnie przed chwilą poczytałem co nieco tematów w przedszkolu i zauważyłem mnóstwo problemów z wstawianiem logo przez PA > zarządzanie stroną > główne ustawienia, postanowiłem napisać co nieco o alternatywnym sposobie, być może znanym, być może nie Otóż wystarczy kilka kroków:
Jeśli dany theme nie czyta bannerów, wystarczy w theme.php danej skórki całą sekcję header zamienić na tą z Gilette - to najprostszy sposób, choć nie do końca najlepszy. Jeśli chcemy zaś usunąć "firmowe" logo skórki, wystarczy, że skasujemy z serwera odpowiedni obrazek Mam nadzieję, że się przyda ^^ Jeśli jednak taki "poradnik" już był, przepraszam za fatygę przy usuwaniu _________________________________ * dla pewności warto otworzyć ów link w przeglądarce, kliknąć PPM na grafice i skopiować adres grafiki PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 28.04.2010 22:36:41 //Angius
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 01.11.2024 15:40:25
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Geneoo |
Dodany dnia 28.04.2010 22:49:09
|
Przedszkolak Postów: 94 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 19.10.2008 14:14 |
Trochę nie rozumiem dlaczego ma ktoś wstawiać obrazki z innego hostingu niż własny. Trochę nie rozumiem dlaczego zwykły obrazek nie ma być wstawiany w PA>główne ustawienia. Jeżeli chcemy wyłączyć te Firmowe logo jak to nazwałeś, to kasujemy link z PA> główne ustawienia. Odpowiedzialne za wyświetlanie czy to bannerów czy loga strony jest kod I należy go umieścić w theme.php w miejscu w którym ma znajdować się banner. Dziękuję. |
|
|
Angius |
Dodany dnia 29.04.2010 11:06:07
|
Przedszkolak Postów: 74 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.03.2010 19:12 |
Wiem to wszystko, co mówisz, lecz sposoby, które ja podałem są najprostsze. Przynajmniej moim zdaniem Ale teraz może odpowiem na pytania:
Wiem, że te rozwiązania mogą być dla co poniektórych "dziwne", gdyż sami znają php, ale uwierz, nie każdy ma predyspozycje na programistę... Sam spotkałem się z przypadkiem, kiedy to ktoś chciał wrzucać pliki na serwer przeciągając je do okna przeglądarki z otwartą stroną prv... Edytowane przez Angius dnia 29.04.2010 11:10:53 //Angius
|
|
Przejdź do forum: |