ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Alternatywny sposób wstawiania loga (bannera) w skórkach z funkcją showbanners
Angius
Jako że właśnie przed chwilą poczytałem co nieco tematów w przedszkolu i zauważyłem mnóstwo problemów z wstawianiem logo przez PA > zarządzanie stroną > główne ustawienia, postanowiłem napisać co nieco o alternatywnym sposobie, być może znanym, być może nie Smile

Otóż wystarczy kilka kroków:
  1. Wchodzimy na dowolny hosting zdjęć, np. fotoload i wrzucamy nasze logo.
  2. Kopiujemy podany nam link*
  3. Wchodzimy w PA > zarządzanie stroną > bannery
  4. Pod pierwszym polem klikamy [ img ] i wklejamy link do grafiki
  5. Takim oto sposobem mamy wstawione logo na naszej stronie Smile

Jeśli dany theme nie czyta bannerów, wystarczy w theme.php danej skórki całą sekcję header zamienić na tą z Gilette - to najprostszy sposób, choć nie do końca najlepszy.

Jeśli chcemy zaś usunąć "firmowe" logo skórki, wystarczy, że skasujemy z serwera odpowiedni obrazek Smile

Mam nadzieję, że się przyda ^^ Jeśli jednak taki "poradnik" już był, przepraszam za fatygę przy usuwaniu Wink

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 28.04 - 22:28

Edytowane przez Pieka dnia 28.04.2010 22:36:41
//Angius

http://www.incantator.cba.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 15:40:25
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Geneoo
Trochę nie rozumiem dlaczego ma ktoś wstawiać obrazki z innego hostingu niż własny.

Trochę nie rozumiem dlaczego zwykły obrazek nie ma być wstawiany w PA>główne ustawienia.

Jeżeli chcemy wyłączyć te Firmowe logo jak to nazwałeś, to kasujemy link z PA> główne ustawienia.

Odpowiedzialne za wyświetlanie czy to bannerów czy loga strony jest kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
I należy go umieścić w theme.php w miejscu w którym ma znajdować się banner.

Dziękuję.

Angius
Wiem to wszystko, co mówisz, lecz sposoby, które ja podałem są najprostsze. Przynajmniej moim zdaniem Smile
Ale teraz może odpowiem na pytania:
  1. Dlatego na przykład, że nie każdy potrafi wpisać ścieżkę do grafiki na serwerze. Wiem, że to dziwne, ale zdarza się.
  2. Dlatego na przykład, że nie w każdej skórce to działa (vide: bloody). Na mojej stronie logo wstawiłem dopiero "moim" sposobem.
  3. Patrz wyżej. Czasem w theme.php jest zdefiniowana ścieżka do logo, a nie każdy umie grzebać w PHP.
  4. Oczywiście, że to jest ten kod, ale "laikom" łatwiej wykonać kopiuj-wklej na dwóch plikach, niż zastanawiać się, gdzie to coś wstawić.

Wiem, że te rozwiązania mogą być dla co poniektórych "dziwne", gdyż sami znają php, ale uwierz, nie każdy ma predyspozycje na programistę...
Sam spotkałem się z przypadkiem, kiedy to ktoś chciał wrzucać pliki na serwer przeciągając je do okna przeglądarki z otwartą stroną prv...
Edytowane przez Angius dnia 29.04.2010 11:10:53
//Angius

http://www.incantator.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl