Zobacz temat
Odzyskanie hasła do strony w trybie prac na serwerze
|
|
piterus |
Dodany dnia 16.07.2010 23:50:47
|
Bywalec Postów: 490 Pomógł: 33 v7.02.07 Data rejestracji: 19.12.2005 09:29 |
Witajcie. Mam taki maciupki problemik polegający na dostaniu się na pewną stronę. Jest nią Tawerna Titan Quest będąca pierwowzorem Akademii Titan Quest. Ktoś zaraz powie: "A co to za problem odzyskać hasło za pomocą lostpassword.php?". Ano problem jest wielki, bo strona od ponad trzech lat jest w trybie prac na serwerze, a co zatem idzie, podstrony zawsze przekierowują na maintenance.php. Ktoś inny powie: "A to nie można przez MySQLa?". Ja na to odpowiem można. Ale pod warunkiem, że się pamięta dane dostępowe, których się nie używało ponad trzy lata albo nawet i trochę dłużej... Aby się dostać na stronę można by wykorzystać luki w systemie, ale dlaczego się narażać na niemiłe konsekwencje działalności hakerskiej? Jutro napiszę do OVH w sprawie możliwości odzyskania danych. Być może się przychylą do prośby. Jak nie, to pozostaną działania trochę mniej legalne... Może Wy drodzy użytkownicy macie jakieś inne pomysły jak odzyskać dane z tej strony? Edytowane przez Pieka dnia 16.07.2010 23:52:57 Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 16:53:12
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Chemikpil |
Dodany dnia 17.07.2010 00:06:41
|
Bywalec Postów: 999 Pomógł: 54 Data rejestracji: 04.05.2008 21:46 |
Jutro napiszę do OVH w sprawie możliwości odzyskania danych. Być może się przychylą do prośby. Jak nie, to pozostaną działania trochę mniej legalne... Kiedyś miałem problem z moją stroną. Właściciel nie opłacił mi konta i była w trybie usuwania (cóż ktoś zaspał). Pisałem do OVH i oni jak najbardziej mają taką możliwość. Pytanie czy pamiętasz choćby swój numer właściciela. Już na jego podstawie idzie wygenerować nowe hasło. Co jak co ale myślę że kopia bazy lub jakieś inne dane powinni tobie dać. Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 17.07.2010 10:26:17
|
Bywalec Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Jest na OVH taka stronka z "przypominaczami" -> http://pomoc.ovh....bkaNaprawa Ale furtką do przypomnienia jest mail i identyfikator. A tutaj -> http://pomoc.ovh....ieHaslaNic jak nie pamiętasz identyfikatora. Gdybyś miał dostęp do FTP to picuś glancuś, wrzucasz odpowiedni pliki i kasujesz hasło lub lukasz w config |
|
|
piterus |
Dodany dnia 17.07.2010 12:48:24
|
Bywalec Postów: 490 Pomógł: 33 v7.02.07 Data rejestracji: 19.12.2005 09:29 |
Dzięki chłopaki za rady Przypomniałem sobie adresik mailowy (niech licho weźmie eksperymenty z posiadaniem kilku kont mailowych), na który rejestrowałem konto i mam już dostęp do danych od strony serwera... A na stronkę nadal mi się nie udało zalogować, bo jakieś błędy się pojawiają. No ale kopię bazy już mam i się w tej chwili staram uzyskać kopię plików strony. Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
|
|
Przejdź do forum: |