ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Galerie użytkowników (user_gallery_duner)
Crom
Naszukałem się takiej wtyczki - nie znalazłem czegoś dobrego, tylko dziadostwo przerabiane przez 1000(?) osób, które tworzy x katalogów i zaśmieca serwer. To wszystko zmotywowało mnie do zrobienia czegoś nowego i lepszego(?). Sami oceńcie.

Możliwości

Unikalny podgląd zdjęć dzięki colorbox. Automatyczne dopełnianie podczas szukania albumu (tak jak na google czy youtube). Nowoczesny wygląd.

Jak działa?

Co tu dużo mówić. Tworzy katalog o nazwie user_photos w folderze images, gdzie przetrzymuje wszystkie zdjęcia dodane przez użytkowników. Podczas walidacji pliku, plik zostaje pocięty. Skrypt odcina mu rozszerzenie, potem sprawdza, czy taka nazwa już istnieje, jeśli tak to dodaje dowolną liczbę z zakresu od 10 do 99 do nazwy pliku, jeśli okaże się, że w dalszym ciągu taki plik istnieje to znowu doda losową liczbę z zakresu od 10 do 99. Wgrywane pliki mogą mieć zarówno polskie znaki, jak i greckie, ponieważ wszystkie "udziwnienia" w nazwach plików są zamieniane na zwykłe litery. Wyświetlane obrazki skalowane są automatycznie do wielkości 800×600, a miniaturki do 100×100.

Administracja

Możecie zdefiniować maksymalną ilość albumów, które użytkownik może stworzyć oraz ilość zdjęć, które użytkownik może dodać. Dodatkowo możecie sprecyzować, ile maksymalnie może ważyć miniaturka albumu czy ile może ważyć sam obrazek. W przyszłości będzie można definiować maksymalną rozdzielczość obrazków.

Znane błędy/braki

Skrypt nie tworzy miniaturek do wgrywanych obrazków. Jedynie za pomocą funkcji scaleImage(); skaluje je odpowiednio, żeby nie rozwalały strony. Lecz duża waga obrazków spowalnia działanie strony. W przyszłych wersjach zostanie dodane automatyczne tworzenie miniaturek.

Support, demo i wszelkie informacje

W tym temacie.

NOWA STABILNA WERSJA 1.0
Crom dodał/a następującą plik:
v7-infusion-user-gallery_duner-v1.zip [151.23kB / 479 Pobrane]

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 16:15:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kanion