ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
TinyMCE nie działa w Firefoxie
pawel2503
Witam!
Po aktualizacji do 7.01 edytor nie włącza się w Firefoxie,w Internet Explorer działa normalnie.
Edytowane przez khaman dnia 26.09.2010 15:18:54

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 14:30:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Sprawdzałeś, czy jakaś wtyczka Ci go nie blokuje?

http://jantom.info
pawel2503
Problem rozwiązany, przy aktualizacji nie podmieniłem katalogu themes i tym samym templates - wgranie tego folderu załatwiło sprawę.
Edytowane przez khaman dnia 26.09.2010 15:18:40

Jaguar
U mnie sytuacja jest jeszcze ciekawsza.
Wczoraj zainstalowałem najnowszą wersję php-fusion tj. v7.01.03 i postanowiłem postawić stronę koledze.

Problem w tym, że kompletnie nie działa mi Tiny MCE. W panelu włączam możliwość korzystania z Tiny MCE, wchodzę żeby dodać "Dodatkową stronę", odhaczam opcję "Włącz" i jedyne co się dzieje, to znikają mi Tagi pod polem do wpisania treści.
Takie samo zachowanie dla: IE, Firefox, Opera, Chrome, Navigator.
Warto jeszcze dodać, że nie wyrzuca mi żadnych błędów.
Przerabiam skórkę SmartBluev2.

Acha - dwa tygodnie temu zrobiłem inną stronę i nie mam w niej żadnych problemów z Tiny MCE. Wersja 7.01.00. Korzystam z tego samego komputera Smile
Edytowane przez Jaguar dnia 06.01.2011 15:28:29

Pieka
Jaguar napisał/a:
...Korzystam z tego samego komputera Smile

Ale nie serwera zapewne. Jesli ten sam serwer to jedynym wytlumaczeniem jest brak plikow lub ich bledy, a co za tym potrzeba ponownego ich dodania na serwer. Nadpisz katalog includes nowymi plikami ze swiezo pobranej paczki, wlasciwej dla wersji posiadanej strony (jej skryptu).
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jaguar
Niestety to nie to.
Podmieniłem pliki bo myślałem, że może przy przegrywaniu na serwer zresetowało mi połączenie i jakiegoś pliku nie dograło. Jednak po wrzuceniu plików od nowa z najnowszej paczki (tak jak zasugerowano wyżej) kompletnie nic się nie zmieniło.

Sprawdziłem również serwer. Korzystam z usług OVH.pl, strona postawiona 2tygodnie wcześniej jest na innym serwerze, niż ta z dzisiaj.

Pewnie jutro skontaktuję się z pomocą OVH i spróbuję wyeliminować stronę serwera jako źródło tych dziwnych objawów.
Edytowane przez Jaguar dnia 06.01.2011 19:46:40

QsX
Jaguar jedyne rozwiązanie to zainstalować pliki tini_mce ze starszej wersji PHP Fusion czyli 7.01.02.Ja miałem to samo co ty,ale po zainstalowaniu plików tini_mce ze starszej wersji PHP Fusion wszystko zaczęło działać Smile http://mods.php-f...ad_id=1322 - Tu pobierzesz PHP Fusion 7.01.02

http://moto-news.tk
Jaguar
Dzięki QsX, Twoja rada pomogła.

Ściągnąłem nową paczkę, i na serwer nadpisałem cały folder includes/jscripts.

Teraz wszystko chodzi pięknie Smile
Gdzie mam kliknąć "Pomógł"?

Pozdrawiam

Pieka
Juz dawno napisalem Ci wyraznie, co masz zrobic - podkreslilem poprzez wytluszczenie.
Pieka napisał/a:
Jaguar napisał/a:
...Korzystam z tego samego komputera Smile

Ale nie serwera zapewne. Jesli ten sam serwer to jedynym wytlumaczeniem jest brak plikow lub ich bledy, a co za tym potrzeba ponownego ich dodania na serwer. Nadpisz katalog includes nowymi plikami ze swiezo pobranej paczki, wlasciwej dla wersji posiadanej strony (jej skryptu).

Jak widac nie zrobiles tego, skoro po nadpisaniu stara wersja dziala. W kwestii TinyMCE nic sie nie zmienilo, wiec jedynym sensownym wytlumaczeniem jest tu brak czesci plikow lub ich niepelnosc, a co za tym wykonania w/w.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jaguar
Wybacz, ale zrobiłem tak jak mi podpowiedziałeś i nie zadziałało.

Nie wiem czemu, ale nie zadziałało gdy wgrałem pliki z tej samej paczki czyli 7.01.03. Zadziałało wtedy, gdy wgrałem pliki z wersji 7.01.02.

Najważniejsze jest to, że po wgraniu plików z 7.01.02. TinyMCE ożył.

Pieka
Juz wiem dlaczego tak jest, brakuje nam w paczce plikow dla TinyMCE.
Dziekuje za sugestie, dzieki nim doszedlem do tego chwile temu.

08.01.2011 - Paczka v7.01.03 zostala uzupelniona o brakujace polskie pliki jezykowe. Przepraszamy za klopot.
Edytowane przez Pieka dnia 08.01.2011 19:21:52
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jaguar
Żaden kłopot Smile
Pozdrawiam

Drecha
A jest możliwość uzyskania samych brakujących plików językowych? Smile

Pieka
Drecha napisał/a:
A jest możliwość uzyskania samych brakujących plików językowych? Smile

Oczywiscie, sa i beda dostepne na launchpadzie, w repo prowadzonym przez jantoma: https://bugs.laun....net/pf-pl
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl