ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodatkowy Admin z wszystkimi uprawnieniami nie ma dostępu do instalacji wtyczek
Apis
Witam

Wersja Fusion 7.00.07 - mam dodatkowego Admina z nadanymi wszelkimi uprawnieniami. Problem polega na tym, że po wejściu w PA --> Zarządzanie stroną --> Wtyczki ten drugi Admin jest wyrzucany do strony głównej. Wszystkie inne opcje są dla niego dostępne prawidłowo oprócz tej jednej. Super Admin ma dostęp do tej opcji bez problemu. Gdzie tkwi przyczyna?

Nadpisywałem pliki infusions.php, administrators.php, sprawdzałem tabele w bazie danych... bez rezultatu. Dodatkowy admin nie może instalować lub deinstalowac wtyczek.
Edytowane przez Pieka dnia 07.10.2010 22:48:16
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 09:18:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Dodales go przed, czy po instalacji wtyczek?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Przed. Dotychczas tam nie wchodził - pierwsze wejście i zonk.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Myslalem, ze chodzi Ci o zainstalowane wtyczki. Jesli instalowane je po jego nominacji, to nalezy edytowac jego uprawnienia, co majac dostep do wszystkiego moze rownie dobrze sam zrobic, a nastepnie zaznaczyc parawa do kazdej z osobna.
Tyle, ze wczytujac sie po Twoim uzupelnieniu pposta w jego tresc wychodzi, ze problem dotyczy sfery instalacji/zarzadzania wtyczek, a nie ich samych. Sprawdzilem i jesli tylko jest zaznaczony w jego uprawnieniach checkbox o nazwie Panele wtyczek, to jest dostep do zarzadzania/instalacji.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Właśnie w tym problem, że Panele wtyczek ma zaznaczone (ma zaznaczone wszystko co mozliwe Wink ). Nie zawracałbym głowy gdyby nie kompletna irracjonalność tej sytuacji. Każdą z zainstalowanych wtyczek można konfigurować, zmieniać ustawienia, ale nie można np. doinstalować nowej lub odinstalować obecnych - natychmiast po kliknięciu ikony Wtyczki w sekcji Zarządzanie stroną nastepuje redirect do strony głównej serwisu. Tylko ta jedyna opcja z wszystkich w PA nie działa.

Ustanowiłem innego użytkownika Adminem, nadałem mu wszystkie uprawnienia i identyczna sytuacja: działa wszystko oprócz wspomnianej opcji. Zabrakło mi pomysłów.

Wiadomość doklejona:
Sprawdziłem w innym moim serwisie (pracującym na silniku w wersji 7.00.05) - identyczna sytuacja. Wychodzi na to, ze jedynie Główny Admin ma dostęp do tej jednej, jedynej funkcji. Dziwne...
Edytowane przez Apis dnia 07.10.2010 23:24:59
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Nie ma takich ograniczen, o ile sam ich nie wprowadziles. Po dodaniu wszystkich praw, wspomniany admin ma mozliwosci w 99% jak Glowny Admin i przykladowo moze sam soba zarzadzac w kwestii praw, o czym jest dobrze pamietac.

Ok, zrob tak, usun wspomnianemu adminowi uprawnienia, a najepiej po prostu pozbaw go rangi administratora, a nastepnie dodaj go z wszystkimi uprawnieniami i niech sprawdzi, czy jest jakas zmiana. Wczesniej wypadaloby wyczyscic pamiec i cookies przegladarki lub ja sama zmienic.
Jesli nadal bedzie zle, dodaj ponownie nowego uzytkownika, mianuj go adminem ze wszystkimi prawami i sprawdz, czy wszystko dziala prawidlowo. Zakladajac, ze masz pliki wlasciwe dla wersji, w bazie nie mieszales, a przegladarka jest wyczyszczona, powinno wszystko dzialac prawidlowo.

Jesli nie wierzysz mi na slowo, w tym przypadku pisane, to zglos sie do mnie na PW, dostaniesz dane do strony testowej i sam sie przekonasz jak jest na v7.00.07. Jeszcze raz powtarzam, w standardzie nie ma takich ograniczen.

Edit: Sprawdz plik administration/infusions.php, czy zawiera taka linie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nastepnie wejdz do bazy i sprawdz, czy w tabeli users, w polu user_rights jest samotne "I". Jesli nie ma dodaj zgodnie z zasadami i sprawdzimy, czy sa zmiany.

Jesli plik zawiera w/w wpis, a w polu jest w/w litera, to powinno wszystko dzialac. Jesli jednak nie, usun podana linie z pliku i sprawdz ponownie.
Edytowane przez Pieka dnia 08.10.2010 09:24:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Te rzeczy sprawdziłem zanim założyłem temat

Plik infusions.php zawiera wspomnianą linię, a w tabeli users/user_rights jest I. Tu nawet kopiowałem uprawnienia superadmina sprawdzając czy kolejność wpisanych symboli nadanych uprawnień ma znaczenie. Nie ma. Usunięcie wspomnianej linii z pliku infusions.php też nic nie daje.

Bardzo dziękuję Pieka za poświęcenie mi swojego czasu. Będę jeszcze to gryzł.
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 10:12:42
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Po usunieciu wspomnianej linii admin wchodzi normalnie do zarzadzania wtyczkami?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krystian1988
Jeszcze sprawdź w bazie danych czy nie było grzebane w tabeli fusion_users. Tam też można zmieniać prawa, a jeśli nie tylko ty jesteś adminem to podejrzyj do innej osoby która ma admina.
Edytowane przez krystian1988 dnia 08.10.2010 10:21:16
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Apis
Pieka napisał/a:
Po usunieciu wspomnianej linii admin wchodzi normalnie do zarzadzania wtyczkami?

Super Admin tak - dodatkowy nie. Nadal wywala do strony głównej. Możesz sprawdzić w moim serwisie - ciągle jest usunięta linia w infusions.php.

Jeszcze sprawdź w bazie danych czy nie było grzebane w tabeli fusion_users.
Patrz wyżej: sprawdzałem zanim załozyłem temat.
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 10:26:12
---

www.zegluga-rzeczna.pl
krystian1988
Jedyne co mi się wydaje to coś jest źle wrzucone na serwer (chodzi o wtyczki, modyfikacje), gdzie nie daje poprawnego linku $aid_link.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Apis
krystian1988 napisał/a:
(...) nie daje poprawnego linku $aid_link.
Byłby wówczas problem z konfigurowaniem tych wtyczek. A konfigurować można - nie można jedynie instalować/deinstalować - wszystkie inne opcje dodatkowego admina działają bez zarzutu.

Super Admin ma wszystko a tez miałby kłopoty...
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 10:42:47
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
W takim razie pozostaja nam dwie mozliwosci:
  1. Masz zmieniony plik infusions.php - dodano linie powodujaca brak dostepu w przypadku innego uzytkownika niz Glowny Admin. Jednak pisales, o ile dobrze pamietam, ze nadpisywales m.in. ten plik oryginalnym.
  2. Zainstalowales badz tylko umiesciles w katalogu infusions wtyczke lub panel, ktore powoduja przekierowanie na index.php innego uzytkownika niz z id=1. Sprawdz zatem, ktore wtyczki i/lub panele masz na obu wymienianych stronach, a nastepnie usun je z tego katalogu, badz po prostu zmien aktualnemu nazwe i wrzuc standardowy. Przez chwile beda bledy, jednak da Ci to mozliwosc sprawdzenia, czy sytuacja ulegla zmianie.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Ad.1. Nie miałem zmienionego, ale nadpisywałem oryginalnym kilkakrotnie
Ad.2. Będę szukał - jak znajdę przyczynę podzielę się wiedzą a teraz dziękuję ponownie za okazaną pomoc.
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 13:22:17
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl