ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
TinyMCE zmienia ścieżki absolutne na relatywne w dodawanych grafikach
Jaguar
Witam,
Po intensywnych poszukiwaniach nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie więc postanowiłem się zgłosić o pomoc :)

Problem polega w tym, że w v. 7.01.00 TinyMCE zmienia mi ścieżkę do obrazów i emotikon na względną. Efekt jest taki, że gdy pisze newsa, dodaje obraz to na poglądzie wszystko jest ok. Po zapisaniu natomiast pojawia się ścieżka względna i obraz na stronie się nie pojawia.(serwer wymaga ścieżki absolutnej).

Jedynym sposobem jest wyłączenie TinyMCE i zmiana ręcznie w kodzie. Dla mnie to nie jest jakiś większy problem, ale do zarządzania stroną chciałbym zaangażować większą liczbę osób, które kodu HTML czy CSS się boją i one muszą mieć edytor WYSIWYG :)

Na forum TinyMCE znalazłem wskazówki: http://tinymce.mo...ve_URLs.3F. W plikach fusiona znalazłem plik includes/jscripts/tiny_mce/tiny_mce_src.js. W nim znalazłem wskazane zagadnienia, ale w innej formie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozmieniałem wg sugestii, nadpisałem na serwerze, wyczyściłem pamięć przeglądarki i niestety nic się nie zmienia. Nie wykluczam, że być może znalazłem odpowiedź, ale z powodu raczkowania w php nie potrafię jej dostosować do konkretnej sytuacji.

Podsumowując szukam pomocy w zmianie ścieżki obrazów i emot ze ścieżki relatywnej na ścieżkę absolutną.

Wiadomość doklejona:
Nikt nic nie wie? To nie jest ze mną tak źle :P
Edytowane przez Pieka dnia 26.04.2011 16:18:43

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 08:18:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... daveone
Dołączam się, mam identyczną sytuację z administratorami.
Z linkami jest również ten sam błąd a praca z edytorem traci sens.

Jaguar
W dalszym ciągu mi się nie udało rozwiązać tego problemu.
Dodając zdjęcie z listy edytora, (np. podczas pisania newsa) edytor wstawia taką ścieżkę: /images/zdjecie.jpg

Efekt jest taki, że obraz nie pojawia się ani na podglądzie strony (ścieżka relatywna powinna wyglądać ../images/zdjecie.jpg) ani na stronie głównej (tu ścieżka relatywna powinna wyglądać po prostu images/zdjecie.jpg).

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Najlepiej by było, aby edytor wstawiał pełna ścieżkę, czyli poczynając od http://

Pomimo upływu czasu wciąż proszę o pomoc w tym temacie. W obecnej sytuacji korzystanie z edytora kompletnie nie ma sensu.

@Admin - równocześnie proszę Administratora o zmianę tematu, gdyż jest dokładnie odwrotnie, niż napisałem. Pożądana jest ścieżka absolutna.

Wiadomość doklejona:
Może dodam tylko, że jeśli by trzeba było to jestem w stanie pracę wynagrodzić Wink
Edytowane przez Jaguar dnia 18.04.2011 19:20:38

Pieka
W przypadku starszych wersji PHP-Fusion tj. v7.00.xx oraz v7.01.xx nalezy dokonac zmian w pliku themes\templates\admin_header_mce.php. W przypadku nowszych jest to juz w standardzie i nie ma potrzeby jakiejkolwiek ingerencji w pliki systemu.

Edytuj plik themes\templates\admin_header_mce.php, znajdz (linia ~47):

i dodaj ponizej:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl