Zobacz temat
TinyMCE zmienia ścieżki absolutne na relatywne w dodawanych grafikach
|
|
Jaguar |
Dodany dnia 09.01.2011 14:16:48
|
Przedszkolak Postów: 39 Ostrzeżeń: 1 v7.02.07 Data rejestracji: 05.01.2011 08:42 |
Witam, Po intensywnych poszukiwaniach nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie więc postanowiłem się zgłosić o pomoc :) Problem polega w tym, że w v. 7.01.00 TinyMCE zmienia mi ścieżkę do obrazów i emotikon na względną. Efekt jest taki, że gdy pisze newsa, dodaje obraz to na poglądzie wszystko jest ok. Po zapisaniu natomiast pojawia się ścieżka względna i obraz na stronie się nie pojawia.(serwer wymaga ścieżki absolutnej). Jedynym sposobem jest wyłączenie TinyMCE i zmiana ręcznie w kodzie. Dla mnie to nie jest jakiś większy problem, ale do zarządzania stroną chciałbym zaangażować większą liczbę osób, które kodu HTML czy CSS się boją i one muszą mieć edytor WYSIWYG :) Na forum TinyMCE znalazłem wskazówki: http://tinymce.mo...ve_URLs.3F. W plikach fusiona znalazłem plik includes/jscripts/tiny_mce/tiny_mce_src.js. W nim znalazłem wskazane zagadnienia, ale w innej formie: Pozmieniałem wg sugestii, nadpisałem na serwerze, wyczyściłem pamięć przeglądarki i niestety nic się nie zmienia. Nie wykluczam, że być może znalazłem odpowiedź, ale z powodu raczkowania w php nie potrafię jej dostosować do konkretnej sytuacji. Podsumowując szukam pomocy w zmianie ścieżki obrazów i emot ze ścieżki relatywnej na ścieżkę absolutną. Wiadomość doklejona: Nikt nic nie wie? To nie jest ze mną tak źle :P Edytowane przez Pieka dnia 26.04.2011 16:18:43 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 08:18:48
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
daveone |
Dodany dnia 28.03.2011 21:57:12
|
Przedszkolak Postów: 63 Data rejestracji: 20.12.2008 21:50 |
Dołączam się, mam identyczną sytuację z administratorami. Z linkami jest również ten sam błąd a praca z edytorem traci sens. |
|
|
Jaguar |
Dodany dnia 14.04.2011 00:17:37
|
Przedszkolak Postów: 39 Ostrzeżeń: 1 v7.02.07 Data rejestracji: 05.01.2011 08:42 |
W dalszym ciągu mi się nie udało rozwiązać tego problemu. Dodając zdjęcie z listy edytora, (np. podczas pisania newsa) edytor wstawia taką ścieżkę: /images/zdjecie.jpg Efekt jest taki, że obraz nie pojawia się ani na podglądzie strony (ścieżka relatywna powinna wyglądać ../images/zdjecie.jpg) ani na stronie głównej (tu ścieżka relatywna powinna wyglądać po prostu images/zdjecie.jpg). Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Najlepiej by było, aby edytor wstawiał pełna ścieżkę, czyli poczynając od http:// Pomimo upływu czasu wciąż proszę o pomoc w tym temacie. W obecnej sytuacji korzystanie z edytora kompletnie nie ma sensu. @Admin - równocześnie proszę Administratora o zmianę tematu, gdyż jest dokładnie odwrotnie, niż napisałem. Pożądana jest ścieżka absolutna. Wiadomość doklejona: Może dodam tylko, że jeśli by trzeba było to jestem w stanie pracę wynagrodzić Edytowane przez Jaguar dnia 18.04.2011 19:20:38 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 26.04.2011 16:17:25
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
W przypadku starszych wersji PHP-Fusion tj. v7.00.xx oraz v7.01.xx nalezy dokonac zmian w pliku themes\templates\admin_header_mce.php. W przypadku nowszych jest to juz w standardzie i nie ma potrzeby jakiejkolwiek ingerencji w pliki systemu. Edytuj plik themes\templates\admin_header_mce.php, znajdz (linia ~47): i dodaj ponizej: Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |