ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przywrócenie stopki w skórce Army
Mario75
1. PHP Fusion v7.01.03
2. Skórka: Army
3. Problem: po uszkodzeniu serwera otrzymałem to co pozostało po Portalu. Po obsadzeniu i połataniu nie pojawia się showcopyright() Nie wiem gdzie go wstawić, żeby było poprawnie wyświetlane. Zniknął wraz ze stopką PHP Fusiona również nasz licznik.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 19:30:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Skorka wyglada na poprawna. W zwiazku z tym wykonaj kroki opisane ponizej:
  1. Usun z serwera katalog templates. Znajdziesz go w katalogu themes. Nastepnie wrzuc ten katalog na serwer, ale ze swiezo pobranej paczki PHP-Fusion v7.01.03.
  2. Teraz dla swietego spokoju usun z katalogu includes plik o nazwie theme_functions_include.php i jak wyzej, zastap go nowym z w/w paczki PHP-Fusion.

Jesli powyzsze niczego nie zmieni, zastap obecna skorke inna np. Blue_n_Light, czyli pierwowzorem obecnej lub po prostu wlacz na stronie skorke Gillette i sprawdz, jak sie calosc prezentuje.
Daj znac, jak Ci poszlo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Mario75
Skorka wyglada na poprawna. W zwiazku z tym wykonaj kroki opisane ponizej:

Usun z serwera katalog templates. Znajdziesz go w katalogu themes. Nastepnie wrzuc ten katalog na serwer, ale ze swiezo pobranej paczki PHP-Fusion v7.01.03.
Teraz dla swietego spokoju usun z katalogu includes plik o nazwie theme_functions_include.php i jak wyzej, zastap go nowym z w/w paczki PHP-Fusion.

Wykonałem. Nic nie zmieniło. Zajmę się dzisiaj w nocy podmianą skórki, żeby zobaczyć czy pojawi się stopka. Co dziwne wchodząc do PA widzę stopkę i licznik, który nie zlicza /chyba, że wejścia Administratorów/. Nie bardzo mamy możliwość zmienić na inny Themes. Żadnego innego militarnego, który by pasował nie ma. Może kiedyś przerobimy sami coś, na razie nie mamy takich możliwości.

Myślałem, żeby może na razie wstawić informacje o prawach autorskich w jakimś innym widocznym miejscu. Coś pokombinuję. W nowej paczce PHP Fusiona ani w Laboratorium Mod-ułów nie znalazłem skórki ARMY pod najnowszego Fusiona. Dzisiaj w nocy też zrobię upgrade. Może coś pomoże.
Edytowane przez Mario75 dnia 18.02.2011 12:34:09

Pieka
Wylacz wszystkie lewe i dolne panele, a nastepnie po odswiezeniu strony sprawdz, czy jest stopka.

W kwestii skorki, jest Army Strong, jak sadze wariacja obecnej, moze nie najwyzszych lotow, ale calkim ciekawa.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Mario75
Zrobiłem jak radziłeś. Okazało się, że za każdym razem jak włączam wtyczkę Facebooka powoduje znikanie stopki. Zatem na razie wtyczkę wyłączyłem i powalczę jak ją zoptymalizować, żeby nie kolidowała. Stopka już wreszcie się pojawiła. Będę teraz mógł zrobić porządek z licznikiem.

Dziękuję za pomoc.

Pieka
Bardzo mnie to cieszy, ale to w dalszym ciagu nie jest poprawna stopka dla v7.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Mario75
Mógłbyś podać mi przykład jak wygląda poprawna stopka pod v.7 i w którym miejscu kodu szukać, aby zmienić? Sorry ale ta skórka jest idealne dla naszego Portalu skrojona. Wiadomo jak się przyzwyczają użytkownicy. Na razie mamy zbyt mało czasu, żeby popracować nad swoją skórką.

Pieka
Edytuj plik theme.php, znajdz (linia ~36):

i zastap ponizszym:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Mario75
Zmienione. Proszę sprawdzić czy dobrze wyświetla. Z góry dziękuję.

Pieka
Teraz jest tak, jak mialo byc od poczatku, dziekuje.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl