ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Niepoprawne wyświetlanie strony pod IE w skórce Lakeside
Siwy_boros
Witajcie Drodzy Forumowicze !!
Otóż mam problem z wyświetlaniem strony pod Internet Explorerem. Pod innymi przeglądarkami wszystko jest OK (Firefox, Opera i Chrome). Problem z wyświetlaniem polega na tym, iż wszystkie strony dodatkowe zamiast być wycentrowane są przesunięte do lewej np. www.splyw.pl/sply...ancza.html i również nie widać ich w całości np. www.splyw.pl/sply...wacja.html - dolna połowa formularza jest ucięta.
Proszę o pomoc w korekcie plików. Przypuszczam, że błąd kryje sie w plikach styles.css lub theme.php. Obydwa załączam w paczce dla podejrzenia i ewentualnego naprowadzenia na poprawkę.
Z góry dzięki za pomoc.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - hoopak 12.03 - 22:48
Siwy_boros dodał/a następującą plik:
theme_13.rar [2.54kB / 328 Pobrane]

Edytowane przez Siwy_boros dnia 12.03.2011 22:56:36

www.splyw.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 21:35:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Smok-Wiatru
A co do IE to nie martw się - u mnie jest poprawny CSS - a i tak IE robi ze skórką co się mu żywnie podoba... Nawigacja ma napisane kolor szary a pokazuje jako zielony, więc to, że IE źle wyświetla nie powinno zamartwiać. Przeszukałem też theme.php i styles.css i nie znalazłem żadnego błędu.

Tak nawiasem, błąd nad headerem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 14.03.2011 21:56:28

www.badcompanyklan.com.pl
eldiablo
Smok-Wiatru napisał/a:
A co do IE to nie martw się - u mnie jest poprawny CSS - a i tak IE robi że skórką co się jej żywnie podoba... Nawigacja ma napisane kolor szary a pokazuje jako zielony, więc to, że IE źle wyświetla nie powinno zamartwiać.

Przeciwnie, to jest powód do zmartwienia Smile Bo jeżeli pod IE nie działa poprawnie, to znak, że theme jest źle "napisany" !! Pod IE6 może nie działać coś tak jak byśmy tego chcieli, ale pod IE7,8,... musi działać tak jak na innych przeglądarkach.

@Siwy_boros przenieś margin top bottom left i right + szerokość do klasy body.

Przypomnij sobie także co zmieniałeś, bo patrząc tutaj > http://www.kaj-ma...wnload.php < ta skórka dobrze sobie radzi pod IE Wink
Edytowane przez eldiablo dnia 13.03.2011 13:20:12

http://dropdire.pl
Siwy_boros
@eldiablo dzięki za wskazówki. Trochę patrzyłem skąd dokąd to przerzucić, ale na razie się za to nie zabrałem. Dopiero w środę będę miał czas pokombinować. Mam nadzieję, że się uda i będzie wczytywać się prawidłowo.

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Drecha 14.03 - 21:59

Edytowane przez hoopak dnia 14.03.2011 21:59:03

www.splyw.pl
Gismo_PL
A może przyczyny należy szukać w samym kodzie dodatkowych stron edytowanym przy użyciu Tiny_mce :@ ?
Zapewne wszystkie strony zostały wyedytowane przy użyciu szablonu i przez to błąd został powielony.
Początkowo sądziłem, że przyczyną może być błąd klasy zawartej w pliku stylu przy wyłączonych prawych panelach jednak galeria pomimo ich wyłączenia zachowuje się prawidłowo.
Może kolega @Siwy_boros zechce łaskawie wkleić kod jednej z dodatkowych stron "demolujących" wygląd serwisu lub sam spróbuje podlinkować sobie jakąś czystą dodatkową stronę i sprawdzi efekty jej działania. Poza tym komunikat:

również świadczy o dosyć poważnych błędach w kodzie i warto by było się tym zainteresować.

http://fsong.pl
Siwy_boros
Dzięki Chłopaki za wskazówki. Późno, ale w końcu się zabrałem za poprawki błędów. Cały szkopuł był w tym, że w plikach stron dodatkowych wyświetlanych za pomocą viewpage include wpisywałem metatag <title> i wtedy wszystko się sypało. Przykład poniżej:

Jak tylko usunąłem ten metatag wszystko zaczęło być OK :) I okazało się, że nazwę podstrony pobiera z jej tytułu podanego w PA.
Edytowane przez Pieka dnia 04.05.2011 22:08:50

www.splyw.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl