ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: viacamp

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
adrianos
Witam. Dzisiaj próbowałem zaktualizować na mojej stronie PHP-Fusion. Coś musiałem zrobić źle bo teraz jak wchodzę na stronę to mam coś takiego (sami sobie zobaczcie): www.mlkssudety.cb... Mam zrobioną kopię zapasową, ale nie mogę się w ogóle zalogować, a o wejściu do panelu admina to już mogę zapomnieć. Darady to jakoś przywrócić?
Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2012 20:30:24
 
bartek124
Część zmian w bazie danych nie została wprowadzona.

Zrób nowy plik w katalogu głównym stronki (tam gdzie masz config.php itp) i w jego zawartości zapisz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wywołaj plik w przeglądarce, spróbuj się zalogować i sprawdź dziennik błędów w PA. Jeśli nie będziesz się mógł zalogować, prawdopodobnie powinieneś robić update 7.00 > 7.01 > 7.02, a zrobiłeś bez tej pierwszej. Przywróć bazę i zainstaluj 7.00 na niej, powtórz aktualizację prawidłowo jeszcze raz.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
adrianos
Stworzyłem tak jak poleciłeś ten plik wywołuje go i jest takie coś: http://mlkssudety...sudety.php Jak przywrócić tą bazę? Darady bez logowania? Nigdy tego nie robiłem więc nie wiem.
 
bartek124
Błędy znikły. Nie da rady zalogować? Powiedz mi, robiłeś na pewno update z 7.01? Nie z 7.00, przez pomyłkę?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
adrianos
No nie darady zalogować ;/ Miałem taką wersje 7.01.01.

Połączony z 23 sierpień 2012 09:33:
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Bo pilnie potrzebuję ponownie uruchomić moją stronę. Myślałem nad tym żeby podmienić te pliki z nowej wersji na te z tej którą posiadałem, ale nie wiem czy to zadziała. Proszę o pomoc.
Edytowane przez adrianos dnia 23.08.2012 09:33:01
 
dart_bydgoszcz
Witam
Próbuję zaktualizować stronę z ver 7.01.05 do 7.02.00

Postępuję zgodnie z wskazówkami z załączonego manuala:
Po skopiowaniu pliku upgrade do katalogu administration i katalogu locale do katalogu głównego strony, zgodonie z pkt 3 wchodzę na stronę, loguję się jako główny administrator, wchodzę do panelu administratora w zakładkę ustawienia, klikam aktualizacja i... wyświetla mi się:
Nie ma dostępnych aktualizacji.

Proszę, o ile to możliwe o jakieś wskazówki.


Rozwiązane, przepraszam za zamieszanie, chodziło z zmianę chmod
Edytowane przez dart_bydgoszcz dnia 25.08.2012 23:13:06
 
dart.org.pl
jamnik_sst
Mam takie pytanie, od momentu zaktualizowania strony nie działa mi przycisk "rejestracja" w podstronie register.php. Już raz miałem podobny problem ze starą podstrona rejestracja. Okazało się, ze z niewiadomych przyczyn przy kodzie buttona pojawił mi się dopisek disabled="disabled". Obawiam się że teraz także może być podobny problem. Nie mogę jednak odszukać miejsca gdzie znajdę kod buttona...

Nie rozumiem kompletnie budowy (tego nowego) pliku register.php nie ma tam bowiem standardowych inputów..

Podsyłam adres strony co byście mieli pewność że mam stopkę i inne sprawy: http://saintseiya...gister.php

Pozdrawiam.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bogdan 23.01.2013 09:24
  2. Przeniesienie posta - bogdan 23.01.2013 09:26

Edytowane przez bogdan dnia 23.01.2013 09:35:34
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
krystian1988
Brak stopki = Brak pomocy!!


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 23.01.2013 09:26

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
bogdan
Cześć.
Stopka jest, tylko "śmigająca".Grin

Piszesz, że to problem po aktualizacji, więc przeniosłem, bo bardziej tu pasuje (chyba).
Tylko nie piszesz po jakiej aktualizacji.
Podaj swój plik register.php, ktoś rzuci okiem.

PS.
Adres strony i wersję PHP-Fusion podaj w profilu.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jamnik_sst
Ok adres strony i wersje podałem w profilu. Aktualizacja była z v7.02.04 do v7.02.05 Dlatego tym bardziej mnie to dziwi bo tam chyba żadnych zmian w pliku register.php nie było...

Oto kod mojego pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Tak jak mówiłem kompletnie nie rozumiem tego formularza ;) i nie wiem gdzie ten przycisk odszukać ;)
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
bogdan
Plik wygląda na dobry.
Spróbuj zmienić skórkę np. na "Gillette" i zobacz co się stanie.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jamnik_sst
Witaj ponownie. Zmieniłem skórkę na Gillete oraz 2 inne na których wcześniej działo ponieważ w każdą z nich była "ubrana" strona przez pewien czas. W każdej "rejestracja" była nieklikalna.

Kurcze tak jak kiedyś. Jakby button miał dodane przy sobie "=disabled".
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
krystian1988
Zobacz w PA -> Rejestracja czy jest włączona możliwość Rejestracji.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
jamnik_sst
To sprawdziłem jako pierwsze... wszystko tam jest jak najbardziej na miejscu..
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
bogdan
Jeszcze spróbuj nadpisać najlepiej cały katalog includes/classes.
Tylko zrób wcześniej kopię obecnego.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jamnik_sst
Kurcze nadal nic... Nie wiem już sam w czym problem najdziwniejsze, ze inne buttony działką w kontakcie itp... tylko ten jeden jest wyłączony. Jeszcze jakieś ewentualne pomysły w czym może być problem? ?
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Sony
Tak jakby nie wykrywało, że checkbox z akceptacją regulaminu jest zaznaczony. Prawdopodobnie jakieś kody JS gryzą się ze sobą.

Dodatkowo widzę, że w kodzie źródłowym masz linki do plików js: http://saintseiya...funkcja.js http://saintseiya.../jquery.js które nie istnieją.
tjaa Smile
 
mistrzkop
Witam.
Posiadam starą wersję v7.01.00. Czy abym miał najnowszą wersję 7.02.06 wystarczy wrzucić i nadpisać wszystkie pliki z folderu files? Boję się i obawiam, że wyskoczą jakieś błędy z którymi sobie mogę nie poradzić w późniejszym czasie.
Proszę o jasną odpowiedz.
Edytowane przez bogdan dnia 29.01.2013 11:27:26
 
http://www.teczapiekary.pl
jamnik_sst
Sony napisał(a):

Tak jakby nie wykrywało, że checkbox z akceptacją regulaminu jest zaznaczony. Prawdopodobnie jakieś kody JS gryzą się ze sobą.

Dodatkowo widzę, że w kodzie źródłowym masz linki do plików js: http://saintseiya...funkcja.js http://saintseiya.../jquery.js które nie istnieją.



Dzięki za to wyszczególnienie. Kombinowałem z nimi i ostatecznie zapomniałem je wywalić.

Sytuacja wyglądała następująco: Gdy zaznaczyłem fragment z buttonem i kliknąłem pokaż źródło wyświetlało mi jak byk przy nim znacznik disabled="disabed"

Pokombinowałem trochę i naprawiłem ten problem podam jak gdyby ktoś miał podobny może gdzieś to tam przenieście czy jak uważacie).

Okazało się, ze kod buttona znajduje się w pliku: UserFields.class.php znajdującym się w includes/classes

Linijka wyglądała u mnie następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


wywaliłem więc z tego miejsca: class='button'".$dissabled." - fragment: ".$dissabled."

i wszystko śmiga jak bajka w takiej postaci:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie wiem za co odpowiada ten fragmencik aczkolwiek w moim przypadku to on powodował wyłączenie buttona.

Połączony z 30 styczeń 2013 15:41:
Ok teraz pojawił się kolejny problem... każda próba rejestracji kończy się następującym błędem:

Wysłanie e-maila z Twoimi danymi nie powiodło się,
Skontaktuj się z Administracją strony.
Popraw dane i spróbuj jeszcze raz.

W czym może być tutaj problem?
Edytowane przez jamnik_sst dnia 30.01.2013 15:41:03
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Apis
jamnik_sst napisał(a):
Nie wiem za co odpowiada ten fragmencik aczkolwiek w moim przypadku to on powodował wyłączenie buttona.

Za włączenie (aktywację) buttona rejestracji odpowiada zaznaczenie checkbox'a, że się akceptuje regulamin. Akceptację regulaminu ustawia się w PA-->ustawienia-->rejestracja. Jeśli tam jest ustawione na "tak" - nie można wywalić tak sobie tego co piszesz z kodu, bo właśnie generuje to inne błędy.

Stawiam na to, że przy aktualizacji nie nadpisałeś wszystkich plików nowej wersji albo celowo pozostawiłeś któryś "stary".
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
http://www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl