ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przekierowywanie na stronę główną podczas edycji treści
dante77
Witam,
mam mały problem i nie potrafię sam go rozwiązać.
Podczas edytowania newsów lub artykułów zdarza mi się czasami, że podgląd lub zapis przekierowuje mnie na stroną główną. Muszę wtedy jeszcze raz wejść do edycji newsa lub artykułu ponownie go wpisać. Dopiero wtedy można zapisać treść.

Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje. Problem jest bardzo irytujący.

Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Edytowane przez khaman dnia 25.07.2011 10:47:39

http://stronyrobie.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 08:34:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Smok-Wiatru
Też tak mam, i chyba wiem, czym to jest spowodowane - jak długo edytujesz newsy lub arty to chyba aid się zmienia i dlatego wywala na główną.

www.badcompanyklan.com.pl
dante77
No, ale chyba nie powinno tak być. Można ten czas jakoś wydłużyć?

bogdan
Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale jak miałem jeszcze stronę na CBA, to miałem identyczny problem. Nawet jeśli się posta za długo pisało, to potrafiło wylogować.
Nie drążyłem tego dalej u adminów serwera, bo uzbierało się na tyle, że zmieniłem serwer Smile
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Pieka
Chwila, bo czegoś tu nie łapię, chodzi o wyrzucanie na główną, czy o wylogowywanie?
W przypadku pierwszego nie mam pojęcia o co chodzi, ale w drugim jest to jak najbardziej prawidłowe przy pewnych okolicznościach, bo cookies, jak i aidlink rządzą się pewnymi, z góry określonymi prawami.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
dante77
Hosting jest na home.pl i raczej nie jest to problem po ich stronie.

A efekt to przekierowanie do strony głównej i czasami wystarczy chwila edycji (minuta-dwie).
Jakoś można było zmienić sposób uwierzytelniania w panelu admina, ale nie mogę znaleźć tej opcji. Może logowanie za pomocą sesji rozwiązało by sprawę.

Pieka
Sesja, o ile mnie pamiec nie myli byla wynalazkiem wprowadzonym w v7.01 i z ktorego zrezygnowano w kolejnych odslonach. Poza tym, tu chodzi o cos innego niz samo uwierzytelnienie.
W v7.02 podczas zmiany IP i/lub klienta nastepuje wylogowanie, poniewaz czesc danych stanowi skladowa aidlinka oraz cookies. Wystarczy przyjrzec sie obu funkcjom, co polecam uczynic na dzien dobry.

Tak, czy inaczej ja ze swojej strony nie wchodzac w tym samym czasie z innych klientow nie zaobserwowalem podczas edycji jakichkolwiek odchylen od normy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl