Zobacz temat
Dziwne logowanie
|
|
eres |
Dodany dnia 28.01.2006 01:32:11
|
Przedszkolak Postów: 24 Data rejestracji: 17.03.2005 14:30 |
Mam taki problem: Jeżeli jestem niezalogowany np. na stronie www...... /search.php i w panelu logowania wpisze login i hasło to po zalogowniu przenosi mnie na stronę www......./news.php - chciałbym aby po zalogowniu pozostawało się w tym samym skrypcie. Co więcej jeśeli czyta się jakiś post na forum i chce się cos odpowiedzieć to po zalogowniu jestem w www......./fusion... a chciałbym aby się wyświetlał odrazu wcześniej czytany post. Jak to zrobic ? Proszę o jakąś podpowiedź Pozdrawiam Roman |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 14:28:26
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
SebaZ |
Dodany dnia 28.01.2006 11:03:54
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
zapisać do jakiejś zmiennej wartosć PHP_SELF przesłac to zmienną razem z formularzem, a po poprawnym zlaogowaniu się zrobić redirect($zmienna);
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
eres |
Dodany dnia 28.01.2006 12:14:55
|
Przedszkolak Postów: 24 Data rejestracji: 17.03.2005 14:30 |
Problem w tym, że PHP_SELF zawiera tylko nazwę wykonywanego skrytu bez parametrów i na przykład readarticle.php?article_id=18 zamieni na readarticle.php a tu właśnie chodzi o to aby móc być dalej w tym samym artykule. Rozwiązałem częściowo ten problem zamieniając w fuion_core.php w fragmęcie gdzie następuje logownie header("Location: ".FUSION_BASE."index.php"); na header("Location: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']); działa doskonale. Problem mam jeszcze z forum i rozgryzieniem pliku fusion_forum/viewthread.php i fragmentu: bo któryś z tych headerów pododuje że moje rozwiązanie nie działa - to znaczy działa ale i tak następuje przekierowanie do pliku fusion_forum/index.php Jeszcze będę nad tym siedzia, ale jak kroś ma jakieś propozycje jestem otwarty ;) |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 28.01.2006 12:34:22
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
zapewne któryś z tych Edytowane przez SebaZ dnia 28.01.2006 12:35:29 Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |