ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Intergracja phpfusion z forum
zxc
Witam. Na początku przepraszam Pieka za te 3 posty pod rząd ale nie chcial wyslac i kliknalem 3 x Frown

Chcialbym zintegrowac phpfusion 6,03 z forum phpbb by przemo. Celem jest aby user nie rejestrowal sie 2x. Rejestruje sie na portalu i automatycznie ma konto na forum. jak to zrobic?

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 08:45:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pawson91
no to tak sciagasz z laboratorium modulow specjalny MOD ktory umozliwia Ci to ale widze ze nie ma dostepnego laboratorium wiec pozwole sobie dodac zalacznik...

p.s
nadalem mu troszke dziwna nazwe ale to nic Grin
Pawson91 dodał/a następującą plik:
rejestracja na forum odrazu[302].rar [12.93kB / 334 Pobrane]

www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
zxc
testowal juz to ktos? dzila do phpbb by przemo? mi jakos nie lazi .... Sad

warhammer
Testowałem tą wtyczke z phpbb by Przemo. Niestety jest problem. Podałem pełną lokalizacje forum (forum i portal są na serwerze) czyli:

www.nazwa_konta.h...

Wcześniej wg instrukcji podmieniłem odpowiednie pliki i umieściłem co trzeba gdzie trzeba. Po włączeniu wtyczki wyskakuje mi komunikat:

Notice: Undefined index: reg_me in /home/konto/portal/infusions/phpbb_reg/phpbb_reg.php on line 28

Notice: Undefined index: reg_me in /home/konto/portal/infusions/phpbb_reg/phpbb_reg.php on line 29

Niestety nie znam się na php, dopiero się ucze i opanowałem html, więc nie potrafie sobie poradzić z problemem. Jeżeli ktoś miałby jakiś pomysł, nie pogardze Smile Z góry wam dzięki.
Edytowane przez warhammer dnia 05.02.2006 15:49:53

Pieka
warhammer napisał/a:
Testowałem tą wtyczke z phpbb by Przemo. Niestety jest problem. Podałem pełną lokalizacje forum (forum i portal są na serwerze) czyli:

www.nazwa_konta.h...

Wcześniej wg instrukcji podmieniłem odpowiednie pliki i umieściłem co trzeba gdzie trzeba. Po włączeniu wtyczki wyskakuje mi komunikat:

Notice: Undefined index: reg_me in /home/konto/portal/infusions/phpbb_reg/phpbb_reg.php on line 28

Notice: Undefined index: reg_me in /home/konto/portal/infusions/phpbb_reg/phpbb_reg.php on line 29

Niestety nie znam się na php, dopiero się ucze i opanowałem html, więc nie potrafie sobie poradzić z problemem. Jeżeli ktoś miałby jakiś pomysł, nie pogardze Smile Z góry wam dzięki.

Zainstalowales ta wtyczke?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
warhammer
Wszystko wg instrukcji do niej zamieszczonej.
Najpierw umieściłem katalog phpbb_reg w katalogu /infusions/.
Następnie nadpisałem pliki edit_profile.php i register.php.
Później umieściłem plik reg_me.php w katalogu głównym gdzie mam forum przema.
W plikach weryfikacyjnych reg_me.php i phpbb_reg mam takie same klucze. Wielkość liter też się zgadza.
Następnie w Panelu Administratora portalu zainstalowałem wtyczke, przeszedłem do zakłądki z wtyczkami, wprowadziłem adres forum wg tego co podałem w poprzedniej odpowiedzi i po włączeniu wtyczki przywitały mnie błędy które podałem.

Właściwie nie wiem czy ta wtyczka działa bo jej nie przetestowałem po tym jak błędy wyskoczyły ale fakt faktem błędy są. Ma ktoś jakiś pomysł ?

EDIT//
Oks, sprawdziłem. Po zainstalowaniu wtyczki, nie można potwierdzić rejstracji, wyskakuje błąd 404. Po jej wyłączeniu, wszystko jest ok.
Edytowane przez warhammer dnia 05.02.2006 16:17:39

Pieka
O ile dobrze pamietam jest to dla wersji 2.xx, wiec nie powinienes nadpisywac tych plikow, tylko wykonac edycje istniejacych wedlug podanej instrukcji!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
warhammer
W takim razie nie pozostaje mi nic innego powiedzieć jak tylko UPS... Smile Dzięki, jutro zrobie co trzeba i podam wyniki, przy okazji może odrazu podam zmodyfikowane pliki do tej wersji przema którą mam jeżeli wszystko będzie działać. Komuś na przyszłość może się przydać.

zxc
pogubilem sieSad czy ten mod dziala do phpbb by przemo i fusion 6,03 ?

wlodi
działa, ale byc moze bedziesz musiał zmieniac troche w plikach a to zalezy od wersji fusiona Smile

http://telegram.revo.la
zxc
wersja najnowsza.... w jakich plikach

wlodi
wszytsko powinno byc opsiane w instrukcji ktora znajdziesz w archiwum pobranym z labolatorium Cool

http://telegram.revo.la
wd44
Czy moglby ktos napisac krotka instrukcje jak to zainstalowac na php-f 6.00.3xx ?

Zrobilem wszystko wedlug instrukcji ale dalej niedziala

mam taki blad:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy ten blad oznacze ze na moim servie funkcja "file_get_contents()" jest wylaczona ? :/
Edytowane przez jantom dnia 22.12.2009 13:08:13

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl