Zobacz temat
Oceny postów w Ajax-ie z zarządzaniem (Ajax Forum Post Ratings Panel)
|
|
bogdan |
Dodany dnia 19.07.2012 21:21:32
|
Ekspert Postów: 2451 Pomógł: 164 v7.02.07 Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Siemanko Wtyczka pobrana ze strony autora -> http://www.fangre...oad_id=171 Nazwa: Ajax Forum Post Ratings Panel. Wersja: v1.00. PHP-Fusion zgodność wersji: v7.02.xx. Autor: Fangree Productions. Licencja: GNU Affero GPL v3. Wsparcie: http://www.fangre.../index.php Deweloperzy: Fangree_Craig, Ankur Thakur. W oparciu o pomysł: facepunch.com Wtyczka posiada jeden drobny, ale upierd... błąd z którym nie mogę sobie poradzić, ale o tym na końcu Opis: Nie trzeba edytować żadnych plików, wszystkie potrzebne funkcje są w PA wtyczki i polach profilu użytkowników. System ocen, który daje kilka możliwości oceny postów, w zależności od ustawień treści i formuły komunikatu oceny w PA wtyczki - zgadzam się, dobry, pomocny, zły,bezużyteczny... . Treść komunikatu można edytować według uznania admina. Pojawia się ten komunikat, po najechaniu kursorem na ikonę danej oceny. Po ocenie postu pojawia się grafika w lewym dolnym rogu postu. Po zainstalowaniu wtyczki można dodać pole profilu, które będzie wyświetlało otrzymane oceny. Można ustawiać kolor wyświetlanego dymka oceny. Ustawianie widoczności ocen - publiczna/użytkownicy. Resztę sami dotrzecie . Instalacja: 1. Prześlij wszystkie pliki z katalogu files do odpowiednich folderów na swoim serwerze. 2. Przejdź na swojej stronie do PA -> zarządzanie stroną -> wtyczki -> i zainstaluj "Ajax Forum Post Ratings Panel". 3. Następnie przejdź do PA -> zarządzanie stroną -> panele -> dodaj panel i wybierz z listy "ajax_forum_post_ratings_panel" Ustaw na środku, z widocznością dla gości i z zaznaczą opcją "wyświetl na wszystkich stronach". Zapisz i włącz panel. 4. Przejdź do PA -> zarządzanie użytkownikami -> pola profilu i dodaj "Otrzymane oceny". To tyle - powinno działać Dodałem polskie kodowania ISO, UTF i plik README-PL. Screen PA wtyczki. Screen posta. Teraz o upierd... błędzie. Chodzi o krzaczenie/brak polskich znaków, ale tylko w jednej sytuacji. Po edycji w PA wtyczki "nazwy oceny" i dodania w nazwie polskich znaków, zapisuje dobrze i na forum po najechaniu kursorem na ikonę również pokazuje dobrze, ale już po dodaniu takowej oceny, ikony w lewym dolnym rogu postu (te już dodane) w dymku pokazują krzaki. Nijak nie mogę namierzyć jak to poprawić. Jakby ktoś miał pomysł, to było by super, bo szkoda, żeby taka fajna wtyczka, przez taki mały dynks straciła na jakości. Zmieniałem nawet kodowanie wtyczki w bazie i nic . Na razie jedyne co pozostaje, to nie dodawać polskich znaków do nazwy oceny. Z góry dzięki ! Edit: Dołączam nową wersję wtyczki - Ajax Forum Post Ratings Panel v2.00. v 2.00 Upgrade przez Ankur Thakur. Zmiany, które doszły: - powiadomienia e-mail do autor, po ocenie postu, - zapytanie, czy Użytkownicy chcę otrzymywać powiadomienia, opcja wyświetla się w profilu Użytkownika. - możliwość cofania oceny, - możliwość ustawienia czy oceny mają być po najechaniu kursorem, czy po kliknięciu na ocenę, - możliwość ustawienia w dymku linkowania do profilu ocenionego, - Tooltip DHTML został zastąpiony przez Fixed tooltip (? ). - poprawiony kod w ajax_forum_post_ratings_panel.php. Wygląd profilu z opcją powiadamiania o o trzymanych ocenach: To chyba wszystko. Poprawiłem locale i plik readme. Nie zmieniałem nazw ocen dodanych w standardzie, ustawicie je sobie w PA wtyczki wg. swojego uznania. Instalacja: Pierwsza instalacja odbywa się standardowo, opisana wyżej przy starszej wersji. Sprawdzić czy Pola Profilu są dodane i włączone. Aktualizacja: Po wgraniu wszystkich plików na serwer zgodnie z drzewem katalogów przechodzimy do adresu: http://www.twoja-strona.pl/infusions/ajax_forum_post_ratings_panel/upgrade.php Klikamy "Aktualizuj". Po porawnej aktualizacji usuwamy z serwera plik infusions/ajax_forum_post_ratings_panel/upgrade.php. PW od moderatora:
bogdan dodał/a następującą pliki:
Edytowane przez bogdan dnia 19.07.2012 16:35:37 Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 21:57:06
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
adi |
Dodany dnia 11.02.2014 19:51:25
|
Bywalec Postów: 377 Pomógł: 42 v7.02.07 Data rejestracji: 18.03.2005 10:39 |
Witam mam drobny kłopot a mianowicie w dymku pokazuje nicki, ale jak konto jest usunięte to tam zostaje przerwa znaczy że jest głos, ale nie wiadomo od kogo. Moje pytanie brzmi czy można tam dać napis konto usunięte. Z góry dziękuje za sugestie czy też gotowe rozwiązanie. Pozdro all. |
|
|
czegoj |
Dodany dnia 09.06.2015 09:12:54
|
Przedszkolak Postów: 28 Ostrzeżeń: 1 v7.02.05 Data rejestracji: 17.03.2010 13:30 |
Czy ktoś ma pojęcie dlaczego zdarza mi się, że niektórym użytkownikom można dawać bez problemu oceny postów, natomiast innym po kliknięciu wcale nie pojawiają się. Czy może to być problem w bazie danych? Jeśli tak, to jaki? |
|
|
Majster97 |
Dodany dnia 10.01.2016 01:02:00
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 10.01.2016 00:57 |
Ktoś wie jak ograniczyć ilość głosów przy poście ? |
|
Przejdź do forum: |