Zobacz temat
Po wyłączeniu paneli bocznych środek strony nie rozszerza się w Theme_2
|
|
navan |
Dodany dnia 05.08.2012 13:57:27
|
Przedszkolak Postów: 12 Ostrzeżeń: 2 v7.02.05 Data rejestracji: 24.08.2008 21:03 |
Witam. Mam problem ze skórką Theme_2 i szerokością diva 'content' w którym znajduje się cała treść strony wyświetlana na środku(newsy, panele środkowe). Problem powstał przy drobnej modyfikacji. Dodałem galerię do strony za pomocą dodatkowych stron. Chcąc aby galeria zajmowała całą szerokość strony, wyłączyłem wyświetlanie bocznych paneli na stronach 'viewpagephp' w głównych ustawieniach php-fusion. Jednak galeria nie 'rozjechała się'. Powoli doszedłem że w divie 'content' na stałe jest wpisana szerokość. Jeśli wpiszę tam 100% to galeria wyświetla się super, jednak wtedy cała treść strony znajduję się dopiero pod panelami bocznymi. Jeśli jest oryginalna wartość to strona główna jest super a galeria ściśnięta. Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam, navan. PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 05.08.2012 18:14:58 Życie na pozór nasz chleb powszedni
Dziś tak nam potrzebny Gdy zal tamtych dat Gdy zal tamtych lat |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 05:29:44
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 05.08.2012 14:54:10
|
Weteran Postów: 3264 Pomógł: 236 v7.02.06 Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Możesz podać adres stronki, na której jest błąd? Będzie łatwiej znaleźć rozwiązanie.
|
|
|
navan |
Dodany dnia 05.08.2012 16:50:08
|
Przedszkolak Postów: 12 Ostrzeżeń: 2 v7.02.05 Data rejestracji: 24.08.2008 21:03 |
Nie bardzo mogę to zrobić ponieważ stronka jeszcze nie jest online. Na razie hostuję tylko lokalnie. Mogę podać odpowiedni fragment kodu oraz stylów CSS i zobrazować to wszystko screenami. :) Pozdrawiam, navan. @edit Myślę że chodzi o ten fragment theme.php oraz style do tego: W divie 'content' ładują się wszystkie newsy, panele środkowe i wszystko inne co na środku. Zdjęcie strony głównej kiedy szerokość diva 'content' jest ustalona na 100%: Uploaded with ImageShack.us Jak widać nie ma treści, zaczyna się ona dopiero pod panelami bocznymi(które są tylko z lewej): Uploaded with ImageShack.us Galeria natomiast jest całkiem oddzielną stroną, którą wyświetlam po prostu przez iframe w 'stronach dodatkowych' php-fusion. Gdy 'content' jest równe 100% wygląda to tak jak powinno: Uploaded with ImageShack.us Teraz dla porównania zamieszczam zdjęcia gdy div 'content' jest równe 740px. Strona główna: Uploaded with ImageShack.us Jak widać wszystko jest ok. Problem polega na tym galeria też ładuje się do diva 'content' Czyli jej szerokość również wynosi 740px, a na viewpage.php mam wyłączone wyświetlanie bocznych paneli i jest tam około 940px miejsca. Uploaded with ImageShack.us Główkowałem i nic nie mogę wymyślić..mam nadzieję że naświetliłem wystarczająco mój problem, jeśli nie to proszę zadawać pytania o niejasności. Połączony z 06 sierpień 2012 02:51: Znalazłem pewne rozwiązanie. Ma jednak ono podstawową wadę. Trzeba zamienić diva 'content' w tabelę. Czyli zmieniamy w theme.php z na: a w stylach CSS w klasie 'content' usuwamy WSZYSTKO, ponieważ tabela domyślnie wszędzie wyświetla się dobrze. Należy dodać tylko jedną opcję: Czyli określamy szerokość naszej tabelki. Jednak nie ma to bezpośrednio żadnego wpływu na nią. Zostawiamy tę opcję ponieważ jej brak powoduje błędne wyświetlanie niektórych paneli(używających jquery i funkcji rozwiajania/zwijania), ale tylko pod IE i FIREFOXEM. W CHROMIE wszystko jest ok. Jednak jest to tabelka, na pewno taki sam efekt da się jakoś osiągnąć na divach. Skórka Theme_2 jest zaprojektowana na divy a nie tabele, i bez sensu trochę to mieszać. Jeśli ktoś wymyśli lepsze rozwiązanie będę bardzo wdzięczny. Powyższy sposób przetestowany, działa w 100%(przynajmniej na razie nie widzę żadnych błędów, a sprawdzałem dosyć dociekliwie) na najnowszym CHROME, FIREFOX i pod IE 8. Pozdrawiam, navan. :P Edytowane przez navan dnia 06.08.2012 01:52:11 Życie na pozór nasz chleb powszedni
Dziś tak nam potrzebny Gdy zal tamtych dat Gdy zal tamtych lat |
|
Przejdź do forum: |