Zobacz temat
Facebook a "Twoja przeglądarka nie obsługuje..."
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 29.12.2012 14:29:58
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Nie wiem czy powinienem zamieścić to tutaj, czy w przedszkolu, bo prawdę mówiąc nie wiem co jest przyczyną - póki co jakby problem leżał w samym fusionie. W czym rzecz? Chcę dodać możliwość publikacji newsów na stronie, czyli sławny przycisk "Lubie to" i jego odmiany :) Jednakże za każdym razem, jakiegokolwiek kodu nie użyję, gdy chciałbym udostępnić na swojej tablicy, to próbuje on udostępnić następującą treść: CSGOniec.pl - Serwery od graczy dla graczy! - News: Nowa strona i forum http://csgoniec.p...readmore=9 Twoja przeglądarka nie obsługuje tego języka lub ma wyłączoną jego obsługę. Włącz wykonywanie kodu JavaScript w swojej przeglądarce internetowej, aby skorzystać ze wszystkich funkcji strony lub skorzystaj z programu obsługującego język JavaScript, np. Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, Google Chr… No i chodzi o to, że chciałbym by udostępniała się treść newsa a nie błąd. Testowane na 4 urządzeniach, na różnych przeglądarkach, więc problem wymieniony w tym tekście odpada, poza tym na stronie są elementy JS które działają, więc jest to tym bardziej dziwne. 1. Nie ma znaczenia gdzie kod implementuję: zarówno w theme.php jak i news.php jest dokładnie to samo. 2. Niezależnie który kod implementuję: wraz z linią w header czy czy We wszystkich to samo. Do wglądu: http://csgoniec.p...8#comments Pozdrawiam. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 21:03:09
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 29.12.2012 14:35:11
|
Weteran Postów: 3264 Pomógł: 236 v7.02.06 Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
To co Ci tam wyświetla, to pierwsze linie kodu w treści, zawarte w znaczniku noscript. Facebook błędnie to odczytuje. Zagłęb się bardziej w temat api facebooka, a raczej OpenGraph, dowiesz się w jaki sposób samemu podać odpowiedni opis facebookowi do wyświetlania na tablicy (podpowiem że robi się to za pomocą metatagów).
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 29.12.2012 15:02:13
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Facebook błędnie to odczytuje Jeżeli na 99% stron odczytuje dobrze, tylko na PHP-Fusionie źle to raczej on źle to przedstawia i wolałbym raczej iść w tym kierunku, tym bardziej że nie jestem biegły w tych tematach by samemu tego dokonać. Niemniej jednak przeglądam forum developerskie facebooka, ale ciemna magia jest to dla mnie... Poszedłem w nieco inną stronę i dodałem w header i działa to ok, tylko jak w tym momencie wymusić na header pobieranie newsa w przypadku wejścia w readmore? Jest to możliwe? |
|
|
bartek124 |
Dodany dnia 29.12.2012 15:17:54
|
Wszystko jest możliwe. Zainteresuj się funkcją add_to_head wbudowaną w php-fusion. Kilka modyfikacji w kodzie i problem rozwiązany. Wbrew pozorom to NIE JEST trudne. Nie przedstawia źle, po prostu developerzy w ten sposób obeszli problem wyłączonego javascripta, informując, że powinien być włączony do poprawnego działania strony. Standardowo fusion nie jest zintegrowany czy też przygotowany pod integracje z Facebookiem, stąd takie skutki, że facebook domyślnie sobie to wczytuje do opisu (chociaż powinien metatag description według mnie, standardowo).
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 29.12.2012 16:47:44
|
Problem rozwiązany dzięki "add_to_head" dla potomnych jak rozwiązałem problem: do news.php (ale pewnie w render_news w theme.php też zadziała) po wstawiłem: Teraz pozostaje już tylko w swoim theme wstawić kod odpowiedzialny za lubię to, np: przy czym rozwiązanie to działa tylko, gdy news jest "rozszerzony" i polega to na tym, że przy otwarciu konkretnego newsa, jest wysyłany do nagłówka opis strony, w którym jest treść newsa :) P.S. Jedna głupota, która sprawiła że straciłem dużo czasu: Stare newsy będą wyświetlać kod błędu, dopóki ich nie odświeżymy :) Czyli np. przerzucimy przed debugera Pozdrawiam i dziękuję za pomoc |
|
|
bartek124 |
Dodany dnia 29.12.2012 17:00:18
|
Gwoli ścisłości dodam, że w ten sposób można uzupełnić resztę tagów OpenGraph, tj autor, link, jakaś fotka. Do render_news pod żadnym pozorem NIE WOLNO dodawać add_to_head(). Gdy tak zrobicie, na stronie głównej newsów postanie wysyp metatagów z różnymi danymi, co może stworzyć niezłe zamieszanie.
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 30.12.2012 00:24:01
|
Czemu uważasz, że nie wolno, skoro wkładasz to w: W tym momencie będzie to parsowane wyłącznie w przypadku czytania konkretnego newsa :) |
|
|
slupek |
Dodany dnia 04.09.2015 08:22:04
|
Przedszkolak Postów: 24 Data rejestracji: 01.07.2007 22:49 |
Odświeżam kotlet. Pomóżcie proszę prostemu humaniście, bo mię szlag zaraz trafi. Jeszcze jakiś czas temu działało w miarę poprawnie. adres: www.mlodesierakow... |
|
Przejdź do forum: |