Zobacz temat
Rozwijane submenu w skórce Enis
|
|
kRis77 |
Dodany dnia 31.05.2013 16:53:39
|
Przedszkolak Postów: 12 v7.02.06 Data rejestracji: 16.02.2009 15:46 |
Witam serdecznie. Mam problem ze skórką Enis pobraną z rosyjskiego supportu. W info do skórki podana jest informacja: SubMenu Usage To add a dropdown link in header... In site Links admin Add or edit existing link and add %submenu% before the Link Name and select sub-header only. All links after this will appear in this dropdown menu. To end just add %endmenu% in front of the last Link Name in the list. If you want to make a submenu without the submenu header link to be a link change the Link URL to # it will then make the submenu header link to an anchor Note: if %submenu% visibility is set to eg. Members the %endmenu% need to be set to Members as well. Czyli by stworzyć rozwijane menu przed nazwą dodaje %submenu% zaznaczam opcje tylko dla nawigacji poziomej i powinny sie wszystkie kolejne linki układać w rozwijanym menu które kończę w nazwie ostatniego linka %endmenu% Jednak nic się nie dzieje a na stronie widzę dla przykładu %submenu%Aktualności Adres do strony: www.aty.c0.pl Załączam skórkę Jak to rozwiązać??
kRis77 dodał/a następującą plik:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 22:06:39
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
bogdan |
Dodany dnia 31.05.2013 19:36:42
|
Ekspert Postów: 2451 Pomógł: 164 v7.02.07 Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Cześć. Aleś se wybrał menu. Skórka bardzo przyjemna, tylko te komplikacje z menu. Pomyśl, czy nie prościej zainstalować "DropDown Menu" (demo u mnie na stronie). Zaznaczam, że nie wiem jak będzie hulać na tej skórce. Co do tego menu, to zrobiłem tak jak opisują. Ustawiłem kilka linków, żeby były widoczne tylko w nawigacji poziomej. Następnie dodałem w edycji nawigacji przed nazwą linku "Download" - "%submenu%". Dalej przed przed nazwą linku - "Linki" - "%endmenu%", który się już nie pojawił. Kolejne linki ustawione w nawigacji poziomej pojawiają się, czyli w tym przypadku "Kategorie newsów". W PA wygląda to tak jak na screenie (kliknij, to powiększysz): PS. Załączniki dodawaj spakowane w ".zip". Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 16:01:13 Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. |
|
|
kRis77 |
Dodany dnia 31.05.2013 21:52:48
|
Przedszkolak Postów: 12 v7.02.06 Data rejestracji: 16.02.2009 15:46 |
Robię właśnie tak jak piszesz jednak u mnie nic sie nie dzieje i menu nadal nie jest rozwijane. Napisałeś: Dalej przed przed nazwą linku - "Linki" - "%endmenu%", który się już nie pojawił. i właśnie dlaczego na screenie widać %endmenu%Linki a na stronie demo tego odnośnika brak i kategorie newsow tez są w rozwijaniu a tu ze screena wynika ze kategorie newsów powinny być już dalej poza rozwijanym. Pewnie spróbuje z dropdown menu bo nie mam pojęcia dlaczego to na twojej stronie demo działa a u mnie nie Może jeszcze się uda... może serwer coś nie za fajny, może jeszcze co innego. W każdym bądź razie dziękuje bardzo za sprawdzenie i pomoc Edytuje posta by poinformować iż udało się. Sposób banalny... po prostu po wpisaniu np: %submenu% trzeba zrobić spacje i dopiero nazwę linka wpisać czyli "%submenu% Linki" Edytowane przez kRis77 dnia 31.05.2013 22:49:20 |
|
Przejdź do forum: |