Zobacz temat
Naprawa bazy danych
|
|
tetra |
Dodany dnia 26.04.2014 20:55:40
|
Przedszkolak Postów: 63 Ostrzeżeń: 4 v7.02.07 Data rejestracji: 01.09.2010 14:19 |
Witam . Chciałem prosić o poradę jak naprawić bazę danych. Na jednym hostingu posiadam zainstalowane kilka CMS_y. Znajdują się w dwóch domenach. Najprawdopodobniej, na skutek jakiegoś włamania , na kilku stronach straciłem możliwości ,dodawania komentarzy oraz pisania postów na forum. Zmieniałem ustawienia , z*`Pozwolić gościom na pisanie * na tylko zarejestrowanych . Jednak to nie przynosi żadnego skutku. Ponadto co prawda mogę , usuwać spamy ,ale nie mogę ich moderować . Działa, natomiast wysyłanie fotografii do galerii , pisanie News czy artykułów. Na kilku stronach udało się mi naprawić ten problem ,ponieważ posiadałem kopię bazy . Natomiast na innych stronach nie zrobiłem , kopii bazy danych i nie potrafię tego naprawić. Robiłem instalacje na czystym CMS , na nowej bazi i działało wszystko jak należy , mimo iż zainstalowałem te same wtyczki . Po wgraniu kopii starej bazy problem wraca . Wydaje się mi, iż jedynym wyjściem jest ,wygrywanie pojedynczych tabel . Proszę, więc o wyjaśnienie, w których tabelach są zapisane ustawienia. Takie jak możliwość pisania komentarzy , czy na forum. Dodam jeszcze, gdy próbuje napisać post na forum otrzymuje komunikat Błąd: nie podano tematu i/lub treści posta. Natomiast podczas pisania komentarza nie ma komunikatu , ale komentarz nie zostaje dodany. PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 14:38:19
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Vanko |
Dodany dnia 26.04.2014 21:00:00
|
Początkujący Postów: 228 Pomógł: 28 v7.02.07 Data rejestracji: 04.11.2012 15:54 |
Siema, możesz podmienić wszystkie pliki PHP-Fusion oprucz: - config.php - robots.txt - maincore.php Pozdrawiam. |
|
|
tetra |
Dodany dnia 26.04.2014 21:10:15
|
Przedszkolak Postów: 63 Ostrzeżeń: 4 v7.02.07 Data rejestracji: 01.09.2010 14:19 |
Problem nie istnieje w plikach . Ale w baza mysql . Ten problem zaistniał jednocześnie , na kilku serwisach ,stronach, z własnymi ,bazami. Ponadto nic nie było robione w plikach ,jak i nie były wgrywane nowe wtyczki. |
|
|
Vanko |
Dodany dnia 26.04.2014 21:13:22
|
Początkujący Postów: 228 Pomógł: 28 v7.02.07 Data rejestracji: 04.11.2012 15:54 |
Baza służy wyłącznie do zapisywania danych, ona nie może powodować tego że nie można edytować postów. Za edycję, dodawanie itp służą wyłącznie pliki z kodem php. Jak możesz udostępnij na PW kopię bazy danych. |
|
Przejdź do forum: |