Zobacz temat
Błąd standardowego shoutbox'a v 7.02 przy ograniczeniu wyświetlania
|
|
Apis |
Dodany dnia 30.11.2018 22:00:22
|
Bywalec Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 v9.03.80 Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Witam ciepło W celu uporządkowania serwisu standardowy shoutbox przeniosłem na podstronę "Społeczność" i ograniczyłem jego wyświetlanie wyłącznie do tej podstrony. Okazało się niebawem, że przy ograniczeniu wyświetlania panelu shoutbox'a wyłącznie do jednej podstrony serwisu - nie można na niej edytować wpisów. Po kliknięciu odnośnika "Edytuj" panel... znika. Gdy cofnie się ograniczenie - wszystko działa poprawnie. Problem być może jest błahy, bo zastępczo można te wpisy edytować przechodząc przez odnośnik "Archiwum shoutbox'a". Tam edycja działa. Przeszukałem forum, ale nikt nie poruszał tego problemu. Zmiana skórki nie wnosi nic - nadal przy ograniczeniu wyświetlania do jednej podstrony (czyli /viewpage.php?page_id=x) odnośnik "Edytuj" pod wpisem w shoutbox'ie nie działa właściwie. Dodam, że odnośnik "Usuń" również nie działa poprawnie Problem dotyczy zarówno administratorów jak i userów. Dodano Doprecyzuję: opisany błąd dotyczy wybrania dla panelu shoutbox'a opcji "Wyświetlaj na tych stronach" jedynie w przypadku, gdy ma to być jakakolwiek pojedyncza strona (jedna lub kilka) zawierająca ciąg _id=x (x=liczba), np.: /articles.php?article_id=x /viewpage.php?page_id=x W każdym z powyżej wpisanych przykładów niemożliwa jest edycja/kasowanie wpisów w shoutbox'ie. Nie ma znaczenia położenie panela (lewa/prawa) czy użyta skórka (testowałem na Gilette i świeżej instalacji). Natomiast wszystko jest OK gdy jest to ciąg: /news.php?readmore=x PW od moderatora:
Edytowane przez Apis dnia 31.01.2015 06:56:38 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 16:24:48
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |