Zobacz temat
W panelu admina wymieszane są dwie kategorie
|
|
xys |
Dodany dnia 17.02.2016 20:37:56
|
Przedszkolak Postów: 55 Ostrzeżeń: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 18.11.2015 12:16 |
Witam, W zakładce Ustawienia, kategorie "Różne" i "Rejestracja" są wymieszane, na testowym serwerze zainstalowałem php-fusion 7.02.07 i jest taki układ od dołu: Prywatne wiadomości, Różne, Rejestracja, Użytkownicy A na mojej stronie opcja Różne i Rejestracja mają inną kolejność, najpierw jest Rejestracja a później Różne. - Jak to naprawić? PW od moderatora:
Edytowane przez xys dnia 26.02.2016 18:28:10 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 21.11.2024 20:21:23
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 20.02.2016 22:08:45
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Jeśli dobrze pamiętam, to nie ma się za bardzo wpływu na kolejność poszczególnych elementów w panelu, bo są one po prostu posortowane nazwami. Efekt zależy od kodowania znaków w samej bazie i metody porównywania napisów (ustawienia bazy danych). Niektóre (nie pamiętam które) zachowują naszą kolejność, a niektóre wszystkie znaki ogonkowe wywalają na koniec. Na razie pozostaje Ci sprawdzić, czy rzeczywiście mam rację (porównać podane cechy baz danych) i sprawdzić, czy przypadkiem się nie różnią. Potem możesz próbować to ujednolicić. |
|
|
xys |
Dodany dnia 26.02.2016 19:26:21
|
Przedszkolak Postów: 55 Ostrzeżeń: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 18.11.2015 12:16 |
jantom napisał(a): Jeśli dobrze pamiętam, to nie ma się za bardzo wpływu na kolejność poszczególnych elementów w panelu, bo są one po prostu posortowane nazwami. Efekt zależy od kodowania znaków w samej bazie i metody porównywania napisów (ustawienia bazy danych). Niektóre (nie pamiętam które) zachowują naszą kolejność, a niektóre wszystkie znaki ogonkowe wywalają na koniec. Na razie pozostaje Ci sprawdzić, czy rzeczywiście mam rację (porównać podane cechy baz danych) i sprawdzić, czy przypadkiem się nie różnią. Potem możesz próbować to ujednolicić. Baza strony jest w utf8. Możliwe, że masz rację. Na testowej stronie zmieniłem id przykładowych kategorii i zmiana nie została wprowadzona na stronie w panelu admina, nic się nie zmieniło. W tabeli fusion_admin w admin_id na czysto zainstalowanym fusionie wszystkie tabele mają id od 1 do 49 i mają inną kolejność wyświetlania niż w bazie mojej oficjalnej strony. Na czystym fusionie jest id1 Administratorzy, id2 Odnowienie hasła administratora, a na mojej stronie id1 Administratorzy, id2 Kategorie artykułów i w dodatku kolejność idzie od id1 do id35 równo liczbami, ale już Bannery ma id75 i kończy się to wszystko na id89 Dziennik błędów. Więc jest to wszystko jakoś pomieszane w tej tabeli. Da się to jakoś uporządkować tak by było poprawnie i w kolejności jak na czysto zainstalowanym fusionie? W zakładce operacje w AUTO_INCREMENT musiałbym zresetować to wszystko, ale to nie jest takie proste, bo zepsuje się strona. Edytowane przez xys dnia 28.02.2016 19:55:39 |
|
Przejdź do forum: |