ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,349
Najnowszy użytkownik: BlackRosse

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Brak polskich znaków w Wiadomości Powitalnej
corvim
Witam,

Pomagam aktualizować stronę:

http://www.gimnaz...l/news.php

Od jakiegoś czasu brakuje polskich znaków w wiadomości powitalnej. I niestety nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu.
Przeglądałem kilka wątków i dalej nie wiem co zrobić.

Sprawdziłem w bazie i tabela "fusion_settings" dla kolumny "siteintro" ma ustawioną metodę porównywania utf8_general_ci. Zmiana na latin 1 lub latin2 nie pomaga.

Stronę prawdopodobnie przeniesiono na nowy serwer bo dostałem nowy zestaw haseł. Co mogę zrobić ?

Pozdrawiam,
Marek
www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
 
www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
Pieka
Zmiana pomoże o ile ponownie dodasz treść w PA. Raz źle zakodowany tekst sam się nie poprawi.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
corvim
Zmiana pomoże o ile ponownie dodasz treść w PA. Raz źle zakodowany tekst sam się nie poprawi.


Skasowałem tekst i zapisałem. Zmieniałem kodowanie w tabeli, zapisywałem i wstawiałem tekst w PA.
Nic nie pomogło. Dalej brak polskich znaków.
Edytowane przez corvim dnia 06.02.2017 18:16:39
www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
 
www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
Pieka
Ustaw kodowanie jak w pozostałych tabelach np. newsów. Poza tym, u Ciebie jest coś namieszane bo opis strony/nagłówek też jest z krzakami.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
corvim
Ustaw kodowanie jak w pozostałych tabelach np. newsów. Poza tym, u Ciebie jest coś namieszane bo opis strony/nagłówek też jest z krzakami.


Kodowanie jest takie samo. Nawet nie zauważyłem wcześniej nagłówka. Gdzie i czego szukać ?

Poniżej screeny fragmentu tabeli settings i news:

images83.fotosik.pl/343/5a7ecc65d6d2819bm.png
www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
 
www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
Pieka
Skoro jest identyczne to już wiesz, że to nie w bazie masz namieszane.
Zapytaj hosting, co zmienili etc., bo jak sam zauważyłeś przez ich ingerencją było ok.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl