ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,213
Najnowszy użytkownik: lukaszenko

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
26.05.2017 01:31:24
Boguś, ty będziesz miał maślaki i borowiki Smile

bogdan
25.05.2017 10:18:28
Taaa. Grin Oni jak w kolczugach wyglądają. Shock Grin Powinni mieć w godle sam ... młot. Grin Grin Grin

Pieka
24.05.2017 10:08:13
To ichniejszy odpowiednik kamizelki kuloodpornej Grin

bogdan
24.05.2017 09:59:35
OK Poczułem się jak za ... Breżniewa. Shock Grin Aż się zobaczyłem z tymi medalami i orderami na klacie. Cool Grin

khaman
23.05.2017 14:11:48
Boguś, jak tam w Alei Zasłużonych? Smile

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Sponsoring WWW
Sponsorowane WWW
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Serwer dedykowany z DirectAdmin i administracją

Zobacz temat

 Drukuj temat
Jak includować pliku za pomocą zmiennej.
tetra
Witam.
Chciałem poprosić w poprawieniu kodu,skryptu .
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Za pomocą tego skryptu chciałem includować wybrany plik .php . do z klonowanego pliku
header.php .
Z określonych artykułów.
Nie potrafię zastosować zmiennych tak by sam id=1 zaikluidował plik 1.php z wybranego katalogu ,natomiast id=30 inkluidował plik 30.php
Wiec jedyne rozwiązanie widzę w takim skrypcie jak wstawili,

Co prawda nie wyskakuje błąd, ale i nie działa.


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - krystian1988 20.04.2017 17:43
  2. Ogólna uwaga - krystian1988 20.04.2017 17:44

Edytowane przez tetra dnia 20.04.2017 23:16:46
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą, oraz ludzi, którymi nigdy nie będą w stanie się stać.
 
osp.biz.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 26.05.2017 11:28:32
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Serwer dedykowany z DirectAdmin i administracją
IP: localhost  
Szapko
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


W switch jeżeli jako warunek dajesz liczbę, to nie obejmuj jej w "". Brak też jednego break.
 
tetra
No niestety co prawda nie wyrzuca błędu,ale i nie działa.
wstawiłem ten skrypt bezpośrednio do pliku heder.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


plik który ma się wyświetlić.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To wygląda tak jak by adres był nie pełny .
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą, oraz ludzi, którymi nigdy nie będą w stanie się stać.
 
osp.biz.pl
Szapko
Jeżeli masz to na jakiejś stronie online, to podaj adres do przykładu.
 
PHP-Fusion.pl dla WOŚP krystian1988
Wydaje mi się że nie powinno być:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

a tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Bo jak widzę strukturę pf to nigdzie w artykułach nie ma samego id. :)
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
http://www.dysnet.pl
tetra
Za chwile to przetestuje .
Wracając do postu Szapko .
Adres strony ,aby nie robić spamu.
osp.biz.pl
testowy plik
articles.php zmieniłem nazwę na
/art22.php?article_id=1
Katalog z plikami które maja się wyświetlić w zastępczym heder.php
1test .
Umieściłem na wszelki wypadek w głównym katalogu oraz w themes .
Zastępczy plik heder.php
o nazwie art2.php wygląda tak.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Po zastosowani sugestii krystian1988
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wyskakuje taki błąd .

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Widoczne to jest w pliku art11.php?article_id=1
Edytowane przez tetra dnia 23.04.2017 20:50:33
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą, oraz ludzi, którymi nigdy nie będą w stanie się stać.
 
osp.biz.pl
Szapko
A plik art22.php? Podaj jeszcze jego kod.
 
tetra
Ja w tym pliku nic nie zmieniałem .
Normalny articles.php jedynie zmieniony heder .
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mam pytanie czy jest to normalne iż plik 1test/1.php
nie wyświetla zawartości .
Ale jak dam polecenie w przeglądarce wyświetl źródło strony to widzę ten tekst.
plik 1.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez tetra dnia 24.04.2017 23:02:38
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą, oraz ludzi, którymi nigdy nie będą w stanie się stać.
 
osp.biz.pl
Wooya
Kod potencjalnie niebezpieczny (bez sprawdzeń itp. itd.), ale najprościej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pamiętajcie, że PHP zmienne w podwójnym cudzysłowie interpretuje dosłownie jako argument zmiennej.

Witam ponownie po latach ;)
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png
 
tetra
Wydaje się mi iż źle coś zrozumiałem ,ponieważ nadal nie widać meta tagów.Natomiast po wejściu na stronę /art22.php?article_id=2 gdzie ma być wyświetlony dla testu plik .txt.
w podglądzie strony widzę opis bb_code spojler.
skrypt .
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą, oraz ludzi, którymi nigdy nie będą w stanie się stać.
 
osp.biz.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2015 Ekipa PHP-Fusion.pl