ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,373
Najnowszy użytkownik: Damian_Blaszak

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
03.12.2022 00:25:01
Ja też jeszcze Aroxa pamiętam

MajsterBieda
30.11.2022 10:15:10
Ta strona to w sumie taki już pomnik ku chwale byłej świetności Fusion. Powinien być gdzieś tu napis "Dla zmarłego PHP Fusion - byli użytkownicy" .. Ja tu zaczynałem za wodza Aroxa. 18 lat

maq
29.11.2022 10:48:32
Ogólnie jestem pod wrażeniem, że strona i forum trzymają się tyle lat. W 2006 roku dołączyłem, potem przez kilka miesięcy nawet byłem moderatorem tutaj. Ach, piękne czasy Smile Wink

Zbigniew@
28.11.2022 23:43:10
No jak to Fusion v9

Korul
25.11.2022 22:40:53
Umarło to ? xD jaki teraz cms sie uzywa ?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Drugi zrzut ekranu w pobieralni plików
Rafee
Witajcie,

Chciałem zmodyfikować plik odpowiedzialny za dodawanie plików do pobierania, tak aby była możliwość dodania drugiego zrzutu ekranu.
Dodałem do bazy odpowiednią kolumnę odpowiedzialną za zapis w bazie (download_image_two oraz download_image_thumb_two) i zmodyfikowałem plik administration/downloads.php na podstawie pierwszego zrzutu. Po testowaniu, nowy plik (drugi zrzut) zapisuje się na serwerze, natomiast nie zapisuję się w bazie danych.

Proszę powiedzcie, gdzie dokonałem błędu w pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Rafee dnia 18.09.2020 11:24:32
 
jantom
Jesteś pewien, że wrzuciłeś kod tego pliku, co chciałeś pokazać? Nie ma w nim ani jednego wystąpienia podanych przez Ciebie kolumn.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Rafee
jantom napisał(a):

Jesteś pewien, że wrzuciłeś kod tego pliku, co chciałeś pokazać? Nie ma w nim ani jednego wystąpienia podanych przez Ciebie kolumn.


Masz racje mój błąd. Poprawiono w temacie.
 
jantom
Wrzuciłbyś jeszcze aktualną strukturę tabeli downloads? SQL-ki wyglądają ok, o PHP-ie się nie wypowiem, a chciałbym wykluczyć błędy po stronie bazy danych.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Rafee
images89.fotosik.pl/427/1a09999e0d7af7c2med.png
 
krystian1988
Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to sprawdź sobie kolejność zapytań do SQL, czasami kolejność zapytań zależnie od serwera nie działa ,np.:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dalej masz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

postaraj się to jakoś posegregować albo SELECT * BAZA.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Rafee
Kurcze, żebym tylko wiedział o co z tym chodzi... Jestem totalnym "lajkiem". Mógłbyś mi wskazać na przykładzie?
 
jantom
Chyba wyłapałem... Jeśli się nie mylę, to mamy klasyczne GIGO ;)
Zobacz, jaki efekt da podmianka
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Będę szczery - nie testowałem. Od bardzo dawna nie dłubię w PHP i nie chciało mnie się robić całego środowiska testowego. Teorię mam taką: funkcja upload_image zwraca tablicę z takimi polami:
image, image_name, image_ext, image_size, image_width, image_height, thumb1, thumb1_name, thumb2, thumb2_name, error, query. Domyślne wartości na tym etapie możemy olać.
Zawartość tabeli przechowywana jest w zmiennej upload. W zmiennych $download_image_two i $download_image_thumb_two sięgasz do pól, których w tej tablicy nie ma, czyli do SQL-ki przekazujesz null-e. Stąd potem czysto w bazie. Nie wali błędami po oczach, bo funkcja kończy się bez komunikatu błędu.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Rafee
Super, działa jak miło :-) Dziękuje.
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl