ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Skalowanie Grafiki
Zbigniew@
Skalowanie Grafiki z Użyciem CMS PHP Fusion.
Jeśli wasz serwer nie obsługuje biblioteki: GD.
Tak jak i mój to jest wyjście.
Można napisać sobie skrypt. (program) przez małe p.
Ponieważ to już 3 napisałem.
Postanowiłem oddać za darmo każdemu, kto.
1. Przynajmniej napisze 2 tematy z jakąś modyfikacją dla dowolnego PHP Fusion.
Skrypt który, skaluje w 2 płaszczyznach szerokość i wysokość.
Zmiany ustawia się e w formularzu wpisując ,lub po najechaniu kursorem.
Trochę ciężka obsługa.
2. Drugi skrypt, który zmniejsza procentowo grafikę.
W moim przypadku to jest najlepsze.
Ten skrypt oddam za napisanie 5 tematów.
Nie muszą to być jakieś wtyczki, może ktoś się podzielić jakimiś ładnymi fotografiami,stylem CSS.
Skrypt można umieścić nawet w panelu bocznym .
Demo.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

efekt skalowaniaimages89.fotosik.pl/711/15e91063a75272adm.jpg
Edytowane przez Zbigniew@ dnia 14.03.2024 22:29:45
 
nw.ct8.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 20.04.2024 06:10:49
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Żebropostów jeszcze na tej stronie nie widziałem Wink Jesteś chyba jednym z ostatnich, którzy tutaj prowadzą jeszcze jakąś działalność odmienną od wspominkowych.

Zaintrygowała mnie informacja, że skrypt nr 2 można wstawić do panelu bocznego. Czy dobrze rozumiem, że za każdym razem odpalasz skalowanie grafik? Jeśli tak, to może być to fajny pożeracz limitów CPU na hostingu.

Z innej beczki - gdzie udało Ci się trafić na hosting bez bibliotek GD? Bo ten, do którego odwołujesz się przy wszystkich swoich tematach obsługuje ją, ale... Może w Twoim przypadku problemem jest niedostateczna ilość zasobów do przetworzenia wpychanych grafik.
 
http://jantom.info
Zbigniew@
Jak mnie ucieszyło, przynajmniej 2 posty nie z moim imieniem .
Ale .Czy formularz aż tak obciąża stronę.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

images89.fotosik.pl/712/e592de05dfd94367m.png
 
nw.ct8.pl
jantom
Ok, w takiej formie to nie będzie obciążać. Myślałem, że to jakiś automat do całościowego skalowania po stronie (np. przy galerii zdjęć).
 
http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl