ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z datą
gemzio
Witam

Przepraszam, że zawracam głowę, ale szukałem szukajką na forum i nie znalazłem odpowiedzi, która bym mnie satysfakcjonowała. Jest tyle porad z datami, że może coś przeoczyłem, choć nie sądzę. Nie wiem, jakim cudem się to się stało, ale wszystkie daty na stronie zamieniły się na angielskie, i te z newsów, i z górnej belki i artykułów po prostu wszystkie. Jest możliwe, że coś gdzieś pokręciłem? I jak to odkręcić? Jednego dnia było wszystko Ok a na drugi dzień wszystko zmienione. A nic w tym czasie nie robiłem. Próbowałem zmienić w theme.php ale nic to nie daje, tak samo w global.php. Macie jakieś pomysły? Bo głupio wygląda ta data po angielsku.

Jeśli ktoś chce to zobaczyć proszę na stronę www.puszczaki.ovh...

Jeszcze raz sorry, jeśli gdzieś już to było.

Pozdrawiam

kolego! adresy www dawaj w znaczniku url! poprawiłem/crasch
Edytowane przez crasch dnia 03.03.2006 23:33:47

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 08:17:36
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
crasch
Jakieś pliki musiałeś edytować bądź podmieniać - samo sie nie zrobiło. Nadpisz locale [polish] i wejdź w panel admina/zarządzanie stroną/główne ustawienia po czym zmień język na angielski i zaakceptuj po tem zmień na polski i zaakceptuj Grin no i powinno pomóc..

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

gemzio
Witam

Dzięki za pomoc crasch. Zrobiłem tak jak poradziłeś, ale niestety nie pomogło, nawet wymieniłem cały [polish] locale i nic tak myślałem czy to się nie przypadkiem od serwera nie zrobiło, ale nie, inne strony na tym serwerze mają normalną datę. Może jakaś wtyczka mi coś chrzani. Na pewno nie odpuszczę. Do adresu strony nie wstawiłem www bo nigdy nie działało w ten sposób i o dziwo teraz działaSmile www.puszczaki.ovh... a o url rzeczywiscie zapomniałem mea culpa, mea maxima culpa. Oczywiście czekam też, na jeszcze jakieś pomysły jak to ugryźć.
Pozdrawiam

crasch
Podaj kod z theme.php może skórka ma zdefiniowaną własną date.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

gemzio
Themes Aztec ale myślę że, to nie to bo przy innych skórkach jest to samo a wcześniej tak nie było. Na wszelki wypadek podaję kod theme.php z Aztec
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozdrawiam

gdy dajesz kod wyłączaj uśmieszki! poprawiłem/crasch
Edytowane przez crasch dnia 04.03.2006 13:43:17
Gdyby głupotę siali, to by tak dobrze nie rosła Smile

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Na ovh zmieniono php na 5.1.3 i odpalono bibliotekę date php-u mnie data też sama uległa zmianie na angielską, na pewno zmieniła się ścieżka do pliku LC_TIME serwera ovh. Na razie(póki nie ustalimy ścieżki do polskiego LC_TIME ) pozostaje data cyfrowa albo javascript z theme po polsku.

wlodekp.europa.pl
gemzio
Witam

Zadałem pytanie na forum ovh o tą datę i dostałem odpowiedź w linku pl.php.net/setlocale nic poza tym. Może ktoś z Was coś z tego rozumie bo ja nie za bardzo. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

as
Czy Ty nie rozumiesz, że wzajemne relacje łączące Twoją osobę z administracją ovh oraz tamtejszym Forum (które notabene są pod psem zważywszy na odpowiedź, której Ci udzielili) nie jest domeną, ani nie leży w obszarze zainteresowań tego Forum, gdyż Ono zajmuje się Supportem PHP-Fusion jako takiego...
as

gemzio
Sorry ale szukam wszędzie odpowiedzi na dręczące mnie pytania nawet na forum ovh jeśli ktoś może pomóc to obojętnie skąd będą. Fakt że odpowiedź na tamtejszym forum mnie nie zadowoliła i była co najmniej dziwna, ale cóż każdy ma jakieś swoje upodobania. Niestety nie każdy od razu staje się "orłem" Smile i zna na wskroś php, sql itp. Nadal szukam odpowiedzi na moje dręczące mnie pytanie. Co z tą datą Sad .

Pozdrawiam Wszystkich, którym chce się pomagać takim "brzydkim kaczątkom" jak ja Grin
Edytowane przez gemzio dnia 05.03.2006 16:14:24

as
Przeca @wlodekp już Ci napisał co z nią jest, trzy posty wyżej...
as

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Po bardzo owocnych i krótkich konsultacjach z administratrem ovh @Łabędź została przywrócona polska data na tym serwerze w fusion. Nimniejszym dzękuje mu również na naszym forum za szybką reakcję.

wlodekp.europa.pl
gemzio
Dzięki bardzo @wlodekp. Widziałem Twoje owocne i krótkie konsultacje z administratorem ovh @Łabędź. Dla mnie to naprawdę była czarna magia. Teraz data jest ok, jeszcze raz dzięki. Chyba można zamknąć ten temat.

Pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl