ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
błąd odświeżania ;/
zothan
witam, mam problem z odświeżaniem. Od razu piszę, że wiem ,ze jest mod do odświeżania, ale odświeża tylko wybrane panele.
Mam problem bo jak wchodzę na jakąkolwiek stronę to musze wciskać F5 bym mial "aktualną" strone.
ktoś wie jak temu zaradzic?
z góry dzieki za odpowiedzi..

Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 19:35:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
cakper
strona jest zapisywana w pamięci cache twojej przeglądarki i jeśli ładujesz ponownie stronę już wcześniej odwiedzoną to otwiera się z pamięci
w operze(jej używam) można zrobić tak by strony były wczytywane zawsze a np obrazki raz dziennie i już po problemie Smile

http://www.gimpuj.info
zothan
hm, tak, zgadza się. To wiem, że tak jest jak napisaleś.
Natomiast ja mogę sobie też te opcje włączyc. Natomiast chodzi mi o "uniwersalne" rozwiązanie. Nie tylko dla mnie. Nie tworzę stron dla siebie Smile

zothan
Natomiast ja mogę sobie też te opcje włączyc. Natomiast chodzi mi o "uniwersalne" rozwiązanie. Nie tylko dla mnie. Nie tworzę stron dla siebie Smile

valnieta
ok, ja mam problem nieco inny, ale też związany (chyba) z odświeżaniem ;]

mam w custom pages powklejane skrypty w js do sprawdzania poprawności formularza. już kij z tym, że ten sam kod jako zwyczajny plik html działa bez zarzutu i wszystko sprawdza, a w php-fusion przyczepia sie tylko do jednego pola i dalej przepuszcza wszystko. to bym jeszcze przebolała - ot wywalić kod sprawdzający i olać wszystko.

ale problem jest jeszcze innego rodzaju. otóż wyświetla mi sie komunikat, którego już w kodzie nie ma. najpierw zmieniłam komunikat, potem wykasowałam całą funkcję do sprawdzania poprawności emaila, nie ma po niej śladu w źródle strony a mimo to wciaż wyskakuje mi alert z tekstem 'nieprawidłowy format adresu email'.

sprawdzałam to na 3 przeglądarkach, na 2 kompach. czyściłam cache i wszystko inne co przyszło mi do głowy, a to cholerstwo nadal wyskakuje z nieprawidłowym adresem email :/

więc jak to jest? potral ma gdzieś (gdzie?) swoje własne cache, które powinnam wyczyścić? czy jak?

Pieka
Przegladarki nie bierzesz pod uwage? Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piteq
zothan napisał/a:
To że taka dolegliwość występuje u Ciebie wcale nie oznacza że identycznie sie dzieje u innych odziedzających.Nie jest to też wina samego Fusiona lecz Twojej przeglądarki bądż łącza.Jest bardzo prawdopodobne że wchodzisz przez serwer proxy i to z niego właśnie pobierana jest strona.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl