Zobacz temat
W związku z wypowiedzią VAMETA na forum www.php-fusion.co.uk
|
|
zszywak |
Dodany dnia 22.01.2005 16:29:09
|
Bywalec Postów: 382 Data rejestracji: 09.11.2004 23:19 |
Sytuacja przedstawia sie nieco inaczej, niż to opisałeś, mam dziwne wrażenie nawet, że VAMET to zibi.... Ale jeśli nie - to kilka słów wyjaśnień - na forum www.php-fusion.co.uk temat jest już zamknięty, więc tam nie mogę ci odpowiedzieć. Od dłuższegpo czasu zwracaliśmy uwage na tą osobę, piszesz że nie złapalismy go za rękę...., mam jego parę modów i tłumaczeń - nie są to jego tłumaczenia, nie są to jego mody - ani jeden!!! zmienił tylko autora - i wpisał sam siebie...., tak jak piszesz - każdy ma prawo ściągnąć oryginalną wersję Fusiona i sobie przetłumaczyć, święta racja! ale w tym przypadku tak nie było. Zibi nawet tekst powitalny ściągnął od Aroxa, nie mogąc chyba wymyśleć czegoś swojejgo. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że ZIBI ZOSTAŁ ZŁAPANY ZA RĘKĘ NA KRADZIEZY CUDZEJ PRACY! To wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie, czy ktoś ma jescze inne na ten temat? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.12.2024 02:52:38
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Shaolin |
Dodany dnia 22.01.2005 19:07:21
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
Rozumiem, że każdy może przetłumaczyć sobie PHP-Fusion i podpisać, że tłumaczenie jest jego. Jest ok. Napracował się, bo tłumaczenie wszystkiego nie trwa 5 minut, więc należą mu się prawa autorskie tłumaczenia (inna sprawa, że nie ma potrzeby spolszczać tego, co zostało już spolszczone - IMO spolszczenie Riklaunima jest dobre, więc po co je dublować ). Ale jeśli czyjś wysiłek polegał będzie na pobraniu z supportu Aroxa mojego spolszczenia i podpisaniu się jako autor, to chyba nie należy go bronić - taki gościu jest po prostu złodziejem. To samo z modami - usunięty oryginalny autor... VAMET, czy nie uważasz, że to jest nie fair? Wiem, że sam tworzysz mody do PHP-Fusion, więc powinieneś to zrozumieć - jak byś się czuł, gdyby ktoś zamieścił na www.php-fusion.co.uk albo phpfusion-mods.com dokładną kopię twojego modu i podpisał się jako autor? Czy nie dociekałbyś swoich praw jako autora - że napisałeś to pierwszy, a ten drugi jest zwyczajnym plagiatorem? Przemyśl to, bo moim zdaniem zachowałbyś się tak samo jak my... Co do tego, że zainteresowaliśmy się sprawą dopiero, kiedy strona zibiego zaczęła figurować jako oficjalny support - nie przeszkadzałoby nam, gdyby istniał w Polsce drugi, oficjalny lub nieoficjalny support. Ale jeśli ktoś nie tylko kradnie naszą pracę, ale też chce zyskać rozgłos poprzez udawanie oficjalnego supportu, trzeba było interweniować. Jeśli zibi starałby się stać oficjalnym supportem PHP-Fusion w uczciwy sposób, to nikt nie miałby mu nic do zarzucenia. |
|
|
Dytryk_z_Bern |
Dodany dnia 22.01.2005 19:13:47
|
Bywalec Postów: 479 Data rejestracji: 22.09.2004 22:07 |
Osobiście myslę, że VAMET to nie zibi On dośc aktywnie uczestniczy w pracach nad MOD-ami do Fusion i wydaje sie być w porządku. Co do Jego wypowiedzi, że zareagowaliśmy dopiero po tym gdy strona zibiego została dodana do supportów to info malutkie - to była "kropla która przelała czarę goryczy". Inna wypowiedź: "... każdy może uzywać i rozpowszechniać dodatki związane z PHP-Fusion..." (to taki swobodny cytat), otóż tak, ale po podaniu autora danej modyfikacji itp. zibi tego nie czynił. Sprawę tekstu powitalnego pominę bo sprawa jest oczywista, dodajmy do tego "podobny" wygląd. Myśle jednak, że najlepiej bedzie zamknąc sprawę i przejść do zycia codziennego. Pozdrawiam. Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing
|
|
|
Arox |
Dodany dnia 22.01.2005 22:04:30
|
Bywalec Postów: 347 Data rejestracji: 16.07.2004 01:39 |
Jakby ktoś chciał to mogę wysłać na priv kilka zrzutów zrobionych na stronie zibiego. Pod spodem podaje jeden link, żeby nikt nie twierdził, że wyssaliśmy to sobie z palca: http://www.cms-it.../pirat.jpg Jestem poza zasięgiem ...
|
|
|
VAMET |
Dodany dnia 23.01.2005 11:29:37
|
Przedszkolak Postów: 6 Data rejestracji: 06.12.2004 23:58 |
Witam uprzejmie Szanuję Was, Waszą pracę i wkład, lecz tak jak na początku swojej wypowiedzi udzielonej na PHP-Fusion wspomniałem, że nie bronię zibi'ego, jeżeli rzeczywiście zmienił nazwy autorów mod'ów i fuzji na swoją własną. Nie jestem w stanie tego stwierdzić i zbadać, lecz jeżeli to uczynił, to słusznie, że poniósł konsekwencje. Myślę, że tak jak już wspomniał Dytryk_z_Bern, nie ma sensu ciągnąć w nieskończoność tego tematu i dobrze byłoby wrócić do życia codziennego. PS. Nie sądziłem, że moja wypowiedź, aż takie wzbudzi kontrowersje. Miała ona raczej wydźwięk informacyjny, że każdy może postąpić identycznie i ciężko stwierdzić, czy ktoś ukradł cokolwiek, ponieważ popularne jest tłumaczenie Rikilaum (przepraszam zainteresowanego, jeżeli przekręciłem pseudonim, nie mam teraz możliwości sprawdzenia poprawności pisania). Dziękuję wszystkim, którzy wypowiedzieli się w tej kwestii i gorąco pozdrawiam i do przeczytania... Z poważaniem Edytowane przez VAMET dnia 20.12.2013 20:13:51 |
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 23.01.2005 11:31:12
|
Już nic - to, co miałam zamieścić w imieniu VAMETa, on sam zamieścił minutę przede mną .
Edytowane przez Shaolin dnia 23.01.2005 11:32:52 |
|
|
VAMET |
Dodany dnia 23.01.2005 11:36:14
|
Witam uprzejmie Shaolin napisał: Już nic - to, co miałam zamieścić w imieniu VAMETa, on sam zamieścił minutę przede mną . Przepraszam za kłopot, jednak postanowiłem, że będzie lepiej odebrane, jak sam się wypowiem, przynajmniej nie wzbudzę tym tematu zaczepnego. Dziękuję mimo wszystko. Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Edytowane przez VAMET dnia 20.12.2013 20:14:07 |
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 23.01.2005 11:51:45
|
Spoko - po prostu pisząc mojego posta zastanawiałam się, czy to, że jesteś online nie oznacza, że właśnie piszesz to samo . Okazało się, ża miałam rację . Ale jest ok |
|
|
VAMET |
Dodany dnia 23.01.2005 12:04:13
|
Witam uprzejmie Shaolin napisała: Spoko - po prostu pisząc mojego posta zastanawiałam się, czy to, że jesteś online nie oznacza, że właśnie piszesz to samo . Okazało się, ża miałam rację . Ale jest ok Muszę się chyba w końcu wyspać, bo dopiero teraz zauważyłem, że jesteś płci żeńskiej PS. Nie przejmuj się Rayxen'em on tak zawsze komentuje, jak się komuś spieszy ---> http://www.php-fu...ad_id=3514 Z poważaniem Edytowane przez VAMET dnia 20.12.2013 20:14:23 |
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 23.01.2005 12:30:34
|
Spoko, co do Rayxena już się przyzwyczaiłam . BTW nie wiem, dlaczego nie usunęło mi całego topicu - chyba powinno... |
|
|
VAMET |
Dodany dnia 23.01.2005 12:47:11
|
Witam uprzejmie Shaolin napisała: BTW nie wiem, dlaczego nie usunęło mi całego topicu - chyba powinno... Wykasowałoby, gdybyś zrobiła to wtedy, kiedy miałaś tylko swój post, w momencie kiedy ktokolwiek cokolwiek napisze, nie wykasuje. Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Edytowane przez VAMET dnia 20.12.2013 20:14:57 |
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 23.01.2005 15:39:06
|
Hmm... W 4.01 chyba kasowało cały topic . A jeśli nie, to nie wiem, dlaczego myślałam, że mi wykasuje cały topic . No, ale nic . |
|
Przejdź do forum: |